zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Mieszamy ryż z kajmakiem i migdałami

Migdały prażymy na suchej patelni, aż zaczną pachnieć i się przyrumieniać (możemy również użyć kupnych prażonych migdałów). Mieszamy pół opakowania ryżu z 50 g prażonych migdałów. Dodajemy pół puszki kajmaku i dokładnie mieszamy. Umieszczamy na dnie pucharków.

Krok 2: Przygotowujemy krem kajmakowy

Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy. Kiedy jest jeszcze lekko płynna, dodajemy pozostałą część kajmaku i sól morską. Łączymy z serkiem mascarpone i dokładnie mieszamy. Układamy w pucharkach na wcześniej przygotowanym ryżu. Wstawiamy do lodówki na 1-1,5 godziny. Desery możemy udekorować ryżem preparowanym, migdałami, startą czekoladą deserową, malinami i świeżą miętą lub melisą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Basia Basia
    158 dni temu
    Pyszności..:)

    odpowiedz

  • Mirelka Mirelka
    487 dni temu
    Czy deser mozna przygotować dzień wczesniej ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    487 dni temu
    Najlepiej smakuje świeżo przygotowany :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram