
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- blender/malakser
Przygotuj wcześniej
- Ugotuj, a następnie przestudź i obierz buraki.
Krok 1: Miksujemy składniki zupy
Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko podgotowujemy. Kolendrę w ziarnach ucieramy w moździerzu. Do kielicha blendera wrzucamy 7 ugotowanych buraków, podgotowane ziemniaki, wlewamy około połowy bulionu, dodajemy utartą kolendrę, sól i pieprz. Miksujemy na gładki krem, w razie potrzeby dodając więcej bulionu. Następnie zupę doprawiamy 4 łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżkami octu balsamicznym, syropem klonowym i posiekaną, świeżą kolendrą. Ponownie miksujemy i na koniec dodajemy posiekaną papryczkę chili.
Krok 2: Przygotowujemy salsę z buraka
Pozostałego buraka kroimy w kostkę, doprawiamy oliwą z oliwek, octem balsamicznym i posiekaną, świeżą kolendrą.
Krok 3: Podajemy zupę
Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy kleksem śmietany i salsą z buraka i kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa migdałowa
Migdały mogą być pyszną bazą do słodkiej zupy krem! Z dodatkiem suszonych owoców i nutki cynamonu smakuje wyśmienicie!

Zupa kokosowo-imbirowa z esencją kolendrową
Czy przed żołądek można trafić do serca? Karol z pomocą swojego gościa i zupy krem z batatów i marchewki udowadnia, że tak!

Zupa z dyni i jabłek
Przygotuj zupę z dyni z dodatkiem mleczka kokosowego i jabłek w towarzystwie orientalnych przypraw!

Zupa z awokado z migdałami
Spróbuj kremowej zupy na bazie warzyw z awokado i mlekiem migdałowym!

Komentarze (2)
1902 dni temu
A mi wyszła super! Nie dodałam wprawdzie kolendry, bo nie lubię, ale i tak jest pyszna. Polecam!:)
odpowiedz
1930 dni temu
okropna mi wyszła
odpowiedz
zobacz wszystkie