Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- blender/malakser
Przygotuj wcześniej
- Ugotuj, a następnie przestudź i obierz buraki.
Krok 1: Miksujemy składniki zupy
Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko podgotowujemy. Kolendrę w ziarnach ucieramy w moździerzu. Do kielicha blendera wrzucamy 7 ugotowanych buraków, podgotowane ziemniaki, wlewamy około połowy bulionu, dodajemy utartą kolendrę, sól i pieprz. Miksujemy na gładki krem, w razie potrzeby dodając więcej bulionu. Następnie zupę doprawiamy 4 łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżkami octu balsamicznym, syropem klonowym i posiekaną, świeżą kolendrą. Ponownie miksujemy i na koniec dodajemy posiekaną papryczkę chili.
Krok 2: Przygotowujemy salsę z buraka
Pozostałego buraka kroimy w kostkę, doprawiamy oliwą z oliwek, octem balsamicznym i posiekaną, świeżą kolendrą.
Krok 3: Podajemy zupę
Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy kleksem śmietany i salsą z buraka i kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa migdałowa
Migdały mogą być pyszną bazą do słodkiej zupy krem! Z dodatkiem suszonych owoców i nutki cynamonu smakuje wyśmienicie!
Zupa kokosowo-imbirowa z esencją kolendrową
Czy przed żołądek można trafić do serca? Karol z pomocą swojego gościa i zupy krem z batatów i marchewki udowadnia, że tak!
Zupa z dyni i jabłek
Przygotuj zupę z dyni z dodatkiem mleczka kokosowego i jabłek w towarzystwie orientalnych przypraw!
Zupa z awokado z migdałami
Spróbuj kremowej zupy na bazie warzyw z awokado i mlekiem migdałowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy krem z groszku
- Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
- Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
- Krem z dyni
- Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
- Barszcz
- Brownie z buraków
- Zupa z białych warzyw z pulpetami
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
- Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem
- Tarta flambee
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Kisiel gryczany z boczkiem
- Kabanosy w cieście francuskim
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Gruszki parowane w białym winie
- Indyk z salsą truskawkową
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Sałatka z bakłażana z dressingiem z jogurtu koziego
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1 dzień temu
bardzo smaczny i prosty krem .warto dodać ziarna kolendry bo to daje wyjatkowy smak . mój mąż ją uwielbia
odpowiedz
2 dni temu
Barszcz okropny 🙁 szkoda
odpowiedz
2278 dni temu
A mi wyszła super! Nie dodałam wprawdzie kolendry, bo nie lubię, ale i tak jest pyszna. Polecam!:)
odpowiedz
2306 dni temu
okropna mi wyszła
odpowiedz