zobacz film Zupa krem z buraka

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • moździerz
  • blender/malakser

Przygotuj wcześniej

  • Ugotuj, a następnie przestudź i obierz buraki. 

Krok 1: Miksujemy składniki zupy

Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko podgotowujemy. Kolendrę w ziarnach ucieramy w moździerzu. Do kielicha blendera wrzucamy 7 ugotowanych buraków, podgotowane ziemniaki, wlewamy około połowy bulionu, dodajemy utartą kolendrę, sól i pieprz. Miksujemy na gładki krem, w razie potrzeby dodając więcej bulionu. Następnie zupę doprawiamy 4 łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżkami octu balsamicznym, syropem klonowym i posiekaną, świeżą kolendrą. Ponownie miksujemy i na koniec dodajemy posiekaną papryczkę chili.

Krok 2: Przygotowujemy salsę z buraka

Pozostałego buraka kroimy w kostkę, doprawiamy oliwą z oliwek, octem balsamicznym i posiekaną, świeżą kolendrą.

Krok 3: Podajemy zupę

Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy kleksem śmietany i salsą z buraka i kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    63 dni temu
    bardzo smaczny i prosty krem .warto dodać ziarna kolendry bo to daje wyjatkowy smak . mój mąż ją uwielbia

    odpowiedz

  • Gość Gość
    65 dni temu
    Barszcz okropny 🙁 szkoda

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2341 dni temu
    A mi wyszła super! Nie dodałam wprawdzie kolendry, bo nie lubię, ale i tak jest pyszna. Polecam!:)

    odpowiedz

  • ania ania
    2368 dni temu
    okropna mi wyszła

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!