zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • moździerz
  • blender/malakser

Krok 1: Miksujemy składniki zupy

Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko podgotowujemy. Kolendrę w ziarnach ucieramy w moździerzu. Do kielicha blendera wrzucamy 7 ugotowanych buraków, podgotowane ziemniaki, wlewamy około połowy bulionu, dodajemy utartą kolendrę, sól i pieprz. Miksujemy na gładki krem, w razie potrzeby dodając więcej bulionu. Następnie zupę doprawiamy 4 łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżkami octu balsamicznym, syropem klonowym i posiekaną, świeżą kolendrą. Ponownie miksujemy i na koniec dodajemy posiekaną papryczkę chili.

Krok 2: Przygotowujemy salsę z buraka

Pozostałego buraka kroimy w kostkę, doprawiamy oliwą z oliwek, octem balsamicznym i posiekaną, świeżą kolendrą.

Krok 3: Podajemy zupę

Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy kleksem śmietany i salsą z buraka i kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    123 dni temu
    A mi wyszła super! Nie dodałam wprawdzie kolendry, bo nie lubię, ale i tak jest pyszna. Polecam!:)

    odpowiedz

  • ania ania
    151 dni temu
    okropna mi wyszła

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram