
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- blender/malakser
Przygotuj wcześniej
- Ugotuj, a następnie przestudź i obierz buraki.
Krok 1: Miksujemy składniki zupy
Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko podgotowujemy. Kolendrę w ziarnach ucieramy w moździerzu. Do kielicha blendera wrzucamy 7 ugotowanych buraków, podgotowane ziemniaki, wlewamy około połowy bulionu, dodajemy utartą kolendrę, sól i pieprz. Miksujemy na gładki krem, w razie potrzeby dodając więcej bulionu. Następnie zupę doprawiamy 4 łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżkami octu balsamicznym, syropem klonowym i posiekaną, świeżą kolendrą. Ponownie miksujemy i na koniec dodajemy posiekaną papryczkę chili.
Krok 2: Przygotowujemy salsę z buraka
Pozostałego buraka kroimy w kostkę, doprawiamy oliwą z oliwek, octem balsamicznym i posiekaną, świeżą kolendrą.
Krok 3: Podajemy zupę
Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy kleksem śmietany i salsą z buraka i kolendry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Mini burgery
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makówki śląskie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
373 dni temu
bardzo smaczny i prosty krem .warto dodać ziarna kolendry bo to daje wyjatkowy smak . mój mąż ją uwielbia
Odpowiedz
375 dni temu
Barszcz okropny 🙁 szkoda
Odpowiedz
2651 dni temu
A mi wyszła super! Nie dodałam wprawdzie kolendry, bo nie lubię, ale i tak jest pyszna. Polecam!:)
Odpowiedz
2679 dni temu
okropna mi wyszła
Odpowiedz