
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wszystko podsmażamy na gorącym oleju przez 3 minuty. Dodajemy 250 ml mleka migdałowego i bulionu, doprawiamy solą oraz pieprzem i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 12-15 minut.
Krok 2: Przygotowujemy dodatki do zupy
Migdały prażymy na suchej patelni, studzimy, a następnie siekamy. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Kolendrę myjemy, listki obrywamy i siekamy. Mieszamy z migdałami oraz papryką i lekko solimy.
Krok 3: Miksujemy zupę
Awokado obieramy, pestkę wyjmujemy. Zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy resztę mleka migdałowego i awokado, a następnie miksujemy blenderem. Po dodaniu awokado zupy już nie zagotowujemy, ponieważ może nabrać gorzkiego smaku. Doprawiamy do smaku solą i sokiem z limonki. Zupę przelewamy do misek, podajemy udekorowaną migdałami i papryką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Burek ze szpinakiem
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Łazanki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Guacamole
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1954 dni temu
Bardzo smaczna zupa
Odpowiedz