Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wszystko podsmażamy na gorącym oleju przez 3 minuty. Dodajemy 250 ml mleka migdałowego i bulionu, doprawiamy solą oraz pieprzem i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 12-15 minut.
Krok 2: Przygotowujemy dodatki do zupy
Migdały prażymy na suchej patelni, studzimy, a następnie siekamy. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Kolendrę myjemy, listki obrywamy i siekamy. Mieszamy z migdałami oraz papryką i lekko solimy.
Krok 3: Miksujemy zupę
Awokado obieramy, pestkę wyjmujemy. Zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy resztę mleka migdałowego i awokado, a następnie miksujemy blenderem. Po dodaniu awokado zupy już nie zagotowujemy, ponieważ może nabrać gorzkiego smaku. Doprawiamy do smaku solą i sokiem z limonki. Zupę przelewamy do misek, podajemy udekorowaną migdałami i papryką.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z rukoli i kalafiora
Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.
Zupa krem z brokułów z paskami łososia
Gęsta zupa z brokułów i łososia, kusząca nie tylko pięknym połączeniem kolorów, ale również wybitną kompozycją smakową!
Zupa krem z kawałkami kurczaka
Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!
Zupa krem z kukurydzy
Kolby kukurydzy to nie tylko wyśmienita przekąska, ale także doskonała baza do kremowych zup. Zupa doprawiona kminem rzymskim smakuje wybornie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa krem z rukoli i kalafiora
- Kokosowa zupa curry z marchewką
- Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Barszcz na wędzonce zabielany
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Zupa pieczarkowa
- Zupa solanka
- Wegańskie makaroniki
- Zupa instant
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Sałatka z kuskusem, mango i awokado
- Zupa krem z topinamburu
- Mrożona matcha latte
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Smoothie z żurawinami
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Sałatka z topinamburem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Grillowany indyk z pieczoną gruszką i serem pleśniowym
- Ośmiorniczki z grilla
- Sos do ravioli
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1617 dni temu
Bardzo smaczna zupa
odpowiedz