Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- blender
Krok 1: Gotujemy zupę
Dynię obieramy ze skórki i drobno kroimy. Przesmażamy na 1 łyżeczce rozgrzanego oleju razem z posiekanymi szalotkami i czosnkiem. Przekładamy na talerz. Z jabłek wykrawamy gniazda nasienne. Drobno kroimy owoce i podsmażamy na pozostałym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy rozgniecioną w moździerzu kolendrę, starty imbir i przesmażoną wcześniej dynię. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości. Dodajemy mleczko kokosowe i chwilę gotujemy. Następnie zupę blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Krok 2: Podajemy zupę
Jabłko kroimy w cienkie plasterki. Zupę nalewamy do głębokich talerzy i dekorujemy plasterkami jabłka, kiełkami. Możemy również ozdobić chutneyem jabłkowym.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z dyni i makaronem z szynki
Zupa, którą będą się zajadać najmłodsi? Tak to możliwe! Krem z dyni z oryginalnym mięsnym makaronem!
Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
Łatwa i szybka w wykonaniu zupa pomidorowa z orientalnym akcentem w wykonaniu Moniki Mrozowskiej!
Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
Szukasz pomysłu na aromatyczną zupę wegetariańską? Przygotuj tę z ciecierzycą, mleczkiem kokosowym, pastą curry oraz nutą imbiru i limonki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z Antyli
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Ciasto kokosowe z migdałami – przepis
- Podwędzane szaszłyki z kurczaka w sosie pomarańczowo-sojowym, z sałatką z marchewki
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Zupa pomidorowa z bananami
- Czekoladowy tort wegański z domowym kremem orzechowym
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Filet z kurczaka z pigwą
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Sernik matcha na zimno
- Muffinki śniadaniowe z warzywami i prosciutto
- Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Paglia e fieno – makaron z groszkiem
- Zakwas na barszcz czerwony
- Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Kisiel z czerwonych owoców
- Risotto – klasyczny przepis
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Sałatka śledziowa à la śląskie hekele
- Wegańska tarta z malinami
- Jajka po rosyjsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1052 dni temu
Przepyszna jest ta zupa. Odkryłam ją w zeszłym roku. W tym sezonie również gości na naszym stole. POLECAM!!!!
odpowiedz
1058 dni temu
Najgorsza wersja kremu z dyni jaką robiłem :/
odpowiedz
1652 dni temu
Bardzo smaczny. Ciekawy smak. ;)
odpowiedz