Zupa z dyni i jabłek

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • moździerz
  • blender

Krok 1: Gotujemy zupę

Dynię obieramy ze skórki i drobno kroimy. Przesmażamy na 1 łyżeczce rozgrzanego oleju razem z posiekanymi szalotkami i czosnkiem. Przekładamy na talerz. Z jabłek wykrawamy gniazda nasienne. Drobno kroimy owoce i podsmażamy na pozostałym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy rozgniecioną w moździerzu kolendrę, starty imbir i przesmażoną wcześniej dynię. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości. Dodajemy mleczko kokosowe i chwilę gotujemy. Następnie zupę blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Krok 2: Podajemy zupę

Jabłko kroimy w cienkie plasterki. Zupę nalewamy do głębokich talerzy i dekorujemy plasterkami jabłka, kiełkami. Możemy również ozdobić chutneyem jabłkowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Asia Asia
    1137 dni temu
    Przepyszna jest ta zupa. Odkryłam ją w zeszłym roku. W tym sezonie również gości na naszym stole. POLECAM!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1143 dni temu
    Najgorsza wersja kremu z dyni jaką robiłem :/

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1737 dni temu
    Bardzo smaczny. Ciekawy smak. ;)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!