Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- blender
Krok 1: Gotujemy zupę
Dynię obieramy ze skórki i drobno kroimy. Przesmażamy na 1 łyżeczce rozgrzanego oleju razem z posiekanymi szalotkami i czosnkiem. Przekładamy na talerz. Z jabłek wykrawamy gniazda nasienne. Drobno kroimy owoce i podsmażamy na pozostałym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy rozgniecioną w moździerzu kolendrę, starty imbir i przesmażoną wcześniej dynię. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości. Dodajemy mleczko kokosowe i chwilę gotujemy. Następnie zupę blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Krok 2: Podajemy zupę
Jabłko kroimy w cienkie plasterki. Zupę nalewamy do głębokich talerzy i dekorujemy plasterkami jabłka, kiełkami. Możemy również ozdobić chutneyem jabłkowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Nuggetsy z kurczaka
- Krokiety z mięsem
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pierniki
- Piernik świąteczny
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Klasyczna sałatka grecka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba z piekarnika
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
1465 dni temu
Przepyszna jest ta zupa. Odkryłam ją w zeszłym roku. W tym sezonie również gości na naszym stole. POLECAM!!!!
Odpowiedz
1472 dni temu
Najgorsza wersja kremu z dyni jaką robiłem :/
Odpowiedz
2066 dni temu
Bardzo smaczny. Ciekawy smak. ;)
Odpowiedz