Zupa z dyni i jabłek

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • moździerz
  • blender

Krok 1: Gotujemy zupę

Dynię obieramy ze skórki i drobno kroimy. Przesmażamy na 1 łyżeczce rozgrzanego oleju razem z posiekanymi szalotkami i czosnkiem. Przekładamy na talerz. Z jabłek wykrawamy gniazda nasienne. Drobno kroimy owoce i podsmażamy na pozostałym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy rozgniecioną w moździerzu kolendrę, starty imbir i przesmażoną wcześniej dynię. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości. Dodajemy mleczko kokosowe i chwilę gotujemy. Następnie zupę blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Krok 2: Podajemy zupę

Zupę nalewamy do głębokich talerzy i dekorujemy plasterkami jabłka, kiełkami. Możemy również ozdobić chutneyem jabłkowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    560 dni temu
    Bardzo smaczny. Ciekawy smak. ;)

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!