Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- papier do pieczenia
- formę o średnicy 20 cm
- sitko o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD CIASTA
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania spodu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy bardzo drobno, aż dokładnie się połączą. W trakcie miksowania co jakiś czas mieszamy masę, a jej nadmiar zsuwamy ze ścianek naczynia tak, by mokre składniki dobrze połączyły się z suchymi.
Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę przekładamy do formy, równomiernie rozprowadzamy po jej dnie i dociskamy łyżką. Spód wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania warstwy panna cotty.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY WARSTWĘ PANNA COTTY
Mleczko kokosowe łączymy w rondelku z syropem klonowym, ekstraktem waniliowym i agarem. Zagotowujemy, często mieszając. Masę odstawiamy do przestudzenia, przelewamy na schłodzony spód, a następnie ponownie odstawiamy do wystudzenia na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej.
Formę z warstwą panna cotty wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY MUS MALINOWY
W osobnym rondelku łączymy maliny z syropem klonowym i agarem. Zagotowujemy i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż maliny się rozpadną.
Mus malinowy przecedzamy przez sitko o drobnych oczkach. Przecedzone maliny odstawiamy do przestudzenia, a następnie przelewamy na schłodzoną warstwę panna cotty. Na wierzch wykładamy gałązki czerwonych porzeczek.
Krok 4: SCHŁADZAMY CIASTO
Formę wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto panna cotta najlepiej jednak przygotować wieczorem i umieścić je w lodówce na całą noc.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Mini burgery
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
1306 dni temu
smaczny przepis mam pytanie czy poziom tej potrawy jest łatwy czy trudny .pozdrawiam Tymek
Odpowiedz
1305 dni temu
Drogi Tymku, jest to łatwy przepis :) Zachęcamy do wykonania ;)