Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- papier do pieczenia
- formę o średnicy 20 cm
- sitko o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD CIASTA
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania spodu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy bardzo drobno, aż dokładnie się połączą. W trakcie miksowania co jakiś czas mieszamy masę, a jej nadmiar zsuwamy ze ścianek naczynia tak, by mokre składniki dobrze połączyły się z suchymi.
Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę przekładamy do formy, równomiernie rozprowadzamy po jej dnie i dociskamy łyżką. Spód wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania warstwy panna cotty.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY WARSTWĘ PANNA COTTY
Mleczko kokosowe łączymy w rondelku z syropem klonowym, ekstraktem waniliowym i agarem. Zagotowujemy, często mieszając. Masę odstawiamy do przestudzenia, przelewamy na schłodzony spód, a następnie ponownie odstawiamy do wystudzenia na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej.
Formę z warstwą panna cotty wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY MUS MALINOWY
W osobnym rondelku łączymy maliny z syropem klonowym i agarem. Zagotowujemy i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż maliny się rozpadną.
Mus malinowy przecedzamy przez sitko o drobnych oczkach. Przecedzone maliny odstawiamy do przestudzenia, a następnie przelewamy na schłodzoną warstwę panna cotty. Na wierzch wykładamy gałązki czerwonych porzeczek.
Krok 4: SCHŁADZAMY CIASTO
Formę wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto panna cotta najlepiej jednak przygotować wieczorem i umieścić je w lodówce na całą noc.
Zobacz podobne
przepisy
Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
Włoski deser w wykonaniu samego mistrza cukiernictwa. Delikatna panna cotta ze słodkimi karmelizowanymi pomarańczami!
Panna cotta fit
Zobacz, jak Kinga Paruzel odchudziła panna cottę! Nawet tradycyjny deser w stylu włoskim może być fit!
Wegańskie ciasto kawowe z gruszkami
Ciasto bardzo efektowne i niezwykle smaczne? Wegańskie ciasto kawowe z gruszkami! Pasuje o każdej porze dnia i roku. Przygotowuje się je niezwykle szybko, koniecznie je wypróbuj!
Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Panna cotta waniliowa z owocami lasu
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- Gryczane pierogi z bobem
- Warstwowa panna cotta
- Szakszuka z burakami
- Proste kimchi
- Wytrawny crème brûlée z czarnym kawiorem
- Ciasto wiewiórka
- Żeberka z tempehu
- Muffiny omletowe
- Owsiankowe latte z granolą
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Deser pascha w 10 minut
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Żółta pasta curry
- Suflet z mango
- Bananowa piña colada bez alkoholu
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Wegańskie uszka nadziewane soczewicą
- Świąteczne trifle figowo-czekoladowe
- Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
- Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
- Bezglutenowy keks świąteczny
- Ciasto kawowo-wiśniowe
- Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
963 dni temu
smaczny przepis mam pytanie czy poziom tej potrawy jest łatwy czy trudny .pozdrawiam Tymek
odpowiedz
962 dni temu
Drogi Tymku, jest to łatwy przepis :) Zachęcamy do wykonania ;)