Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • okrągłą blachę do pieczenia o średnicy 23 cm
  • papier do pieczenia
  • piekarnik nagrzany do temp. 180°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GRUSZKI

Gruszki obieramy, pozostawiając zdrewniały ogonek do dekoracji. Z każdej gruszki odcinamy 1 cm spodu, aby stabilnie stała.

KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Wszystkie suche składniki (prócz sezamu) łączymy w misce. W drugiej misce łączymy wodę, kawę, oliwę i ocet. Następnie łączymy dokładnie zawartość obu misek.

KROK 3: PRZEKŁADAMY CIASTO I GRUSZKI DO FORMY

Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Do środka wciskamy przygotowane wcześniej gruszki. Posypujemy sezamem i pieczemy ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram