Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- małe, okrągłe foremki
- drobne sitko
Krok 1: Podgrzewamy masę
Żelatynę zalewamy odrobiną ciepłej wody. Do garnka wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i samą laskę. Następnie dodajemy skórkę otartą z całej cytryny, syrop klonowy i sól. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu. Gdy zacznie się gotować, wyciągamy laskę wanilii i dodajemy żelatynę. Masę pozostawiamy na około 10 minut.
Krok 2: Przelewamy masę do foremek
Po tym czasie przelewamy masę do przygotowanych foremek przez drobne sitko. Gdy masa ostygnie, wkładamy desery do lodówki. Gdy masa się zetnie, wyciągamy panna cottę z lodówki. Do dużej miski wlewamy wrzątek, zanurzamy delikatnie foremki z deserem, uważając, by woda nie dostała się do środka. Następnie przykrywamy foremkę talerzem i energicznie odwracamy.
Krok 3: Przygotowujemy coulis malinowe
Do garnka wsypujemy maliny, dodajemy odrobinę soku z cytryny i syrop klonowy. Całość miksujemy, a następnie podgrzewamy na wolnym ogniu. Coulis przecieramy przez sito i odstawiamy do wystudzenia. Panna cottę podajemy z coulis malinowym.
Zobacz podobne
przepisy
Banany smażone w cieście
Słodkie, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Sprawdź przepis na banany, które przygotujesz w kilka chwil!
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Przygotuj deser inspirowanych kuchnią włoską, który pokochał cały świat! Kilka prostych produktów, świeże owoce i zachwycający efekt!
Deser cappuccino
Delikatne kawowe ciastko, podane z kremową śmietanką, oprószoną cynamonem - taki jest deser cappuccino!
Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
Włoski deser w wykonaniu samego mistrza cukiernictwa. Delikatna panna cotta ze słodkimi karmelizowanymi pomarańczami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Panforte
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Indyk z cukinią i grzybami z woka
- Granita truskawkowa
- Jaglany crème brûlée
- 2 sposoby na pączki – fit i tradycyjne
- 3 sposoby na koktajle
- Wegańska tarta z malinami
- Wegańskie eklerki z kremem cytrynowym
- Halloweenowa panna cotta
- Kawowa panna cotta z wiśniami
- Domowy kebab drobiowy
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- Warstwowa panna cotta
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Faworki z karpia
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- 4 sposoby na frytki i dipy
- Faszerowana indyczka
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Karp pieczony w cebuli
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Banoffee w słoiku
- Gulasz z jelenia w warzywach
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2641 dni temu
Pomocy !! Użyłam mleka kokosowego light i zamiast laski wanilii dodałam trochę aromatu waniliowe i niechce mi się ściąć deser. Czy da się to jakoś naprawić?
odpowiedz
2641 dni temu
Możesz dodać więcej żelatyny :)
1348 dni temu
nie, nie dla psa
2647 dni temu
Jak diabli fit.... Syrop klonowy, mleczko kokosowe...
odpowiedz
2650 dni temu
Ja mam: mąkę, cukier (zwykły i cukier puder), jajka, masło, mleko, banany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy. Mam nadzieję, że wymyślicie coś ciekawego. A tak w ogóle przepis genialny.
odpowiedz