zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • małe, okrągłe foremki
  • drobne sitko

Krok 1: Podgrzewamy masę

Żelatynę zalewamy odrobiną ciepłej wody. Do garnka wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i samą laskę. Następnie dodajemy skórkę otartą z całej cytryny, syrop klonowy i sól. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu. Gdy zacznie się gotować, wyciągamy laskę wanilii i dodajemy żelatynę. Masę pozostawiamy na około 10 minut.

Krok 2: Przelewamy masę do foremek

Po tym czasie przelewamy masę do przygotowanych foremek przez drobne sitko. Gdy masa ostygnie, wkładamy desery do lodówki. Gdy masa się zetnie, wyciągamy panna cottę z lodówki. Do dużej miski wlewamy wrzątek, zanurzamy delikatnie foremki z deserem, uważając, by woda nie dostała się do środka. Następnie przykrywamy foremkę talerzem i energicznie odwracamy.

Krok 3: Przygotowujemy coulis malinowe

Do garnka wsypujemy maliny, dodajemy odrobinę soku z cytryny i syrop klonowy. Całość miksujemy, a następnie podgrzewamy na wolnym ogniu. Coulis przecieramy przez sito i odstawiamy do wystudzenia. Panna cottę podajemy z coulis malinowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    376 dni temu
    Pomocy !! Użyłam mleka kokosowego light i zamiast laski wanilii dodałam trochę aromatu waniliowe i niechce mi się ściąć deser. Czy da się to jakoś naprawić?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    376 dni temu
    Możesz dodać więcej żelatyny :)
  • Gość Gość
    381 dni temu
    Jak diabli fit.... Syrop klonowy, mleczko kokosowe...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    385 dni temu
    Ja mam: mąkę, cukier (zwykły i cukier puder), jajka, masło, mleko, banany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy. Mam nadzieję, że wymyślicie coś ciekawego. A tak w ogóle przepis genialny.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram