
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ DESERU
Napój sojowy mieszamy w misce z nasionami chia i wstawiamy do lodówki minimum na 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DESER
Do bazy deseru dodajemy syrop z agawy. Mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia, a następnie dodajemy do bazy deseru. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 3: PODAJEMY DESER
Czekoladowy deser z chia przekładamy do słoiczków i dekorujemy z wierzchu borówkami, posiekanymi migdałami i miętą.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Gruszki w syropie
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
772 dni temu
Dziś zrobiłem WEGAŃSKI DESER CZEKOLADOWY Z CHIA według przepisu. Nie przypuszczałem że to takie dobre !!!!!!! Super. Gratuluje przepisu i pomyslu Pozdrawiam Mephisto76
odpowiedz
1118 dni temu
Czego można użyć zamiast syropu z agawy?
odpowiedz
1118 dni temu
Najbardziej zbliżony smakiem będzie cukier trzcinowy. Najlepiej rozpuścić go razem z czekoladą w kąpieli wodnej zamiast dodawać bezpośrednio do deseru.
949 dni temu
Cukru lub miodu
1118 dni temu
Czy można wykorzystać napój migdałowy?
odpowiedz
1118 dni temu
Tak, jak najbardziej możesz wykorzystać napój migdałowy.