Wegański deser czekoladowy z chia
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ DESERU

Napój sojowy mieszamy w misce z nasionami chia i wstawiamy do lodówki minimum na 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DESER

Do bazy deseru dodajemy syrop z agawy. Mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia, a następnie dodajemy do bazy deseru. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 3: PODAJEMY DESER

Czekoladowy deser z chia przekładamy do słoiczków i dekorujemy z wierzchu borówkami, posiekanymi migdałami i miętą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    62 dni temu
    Czego można użyć zamiast syropu z agawy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    62 dni temu
    Najbardziej zbliżony smakiem będzie cukier trzcinowy. Najlepiej rozpuścić go razem z czekoladą w kąpieli wodnej zamiast dodawać bezpośrednio do deseru.
  • Gość Gość
    62 dni temu
    Czy można wykorzystać napój migdałowy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    62 dni temu
    Tak, jak najbardziej możesz wykorzystać napój migdałowy.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!