
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ZAGOTOWUJEMY OWOCE Z SYROPEM
Owoce i syrop klonowy przekładamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu.
KROK 2: DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do owoców, cały czas mieszając. Kiedy owoce zgęstnieją, odstawiamy rondelek i czekamy, aż owoce przestygną.
KROK 3: PODAJEMY PUDDING
Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy owoce leśne.
OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub ze słonym karmelem!
Zobacz podobne
przepisy
Jabłka pod wegańską kruszonką
Cudowne sakiewki wypełnione soczystymi jabłkami i chrupiącą kruszonką. Idealny deser na letnie popołudnie.

Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe
Kwintesencja lata: rabarbar i truskawki! Tym razem w formie domowych lodów wg przepisu Pawła. Sprawdź, jak łatwo przygotować je w maszynie, i ciesz się tym prostym, sezonowym deserem.

Mleko gdańskie
Lubisz desery z tradycjami? Wypróbuj przepis na puszyste mleko gdańskie, które trafiło do najstarszej polskiej książki kucharskiej! Duet migdałów i śmietanki to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć.

Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Chrupiące gofry z kremowym serkiem i błyskawicznie marynowanym ogórkiem to danie fantastyczne! Odkryj różnorodność jego tekstury i bogactwo smaku!

Zobacz przepisy
na święta
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
960 dni temu
A GDZIE, KIEDY I Z CZYM CHIA? TU JEST OPIS TYLKO GÓRNEJ WARSTWY OWOCOWEJ...
odpowiedz
959 dni temu
Nasiona chia należy połączyć z pozostałymi składnikami puddingu, wymieszać i przełożyć do lodówki. Opisujemy to w sekcji "Przygotuj wcześniej", ponieważ warstwa puddingu potrzebuje czasu, by mogła odpowiednio stężeć, a zawarte w niej nasiona chia-napęcznieć.