
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ZAGOTOWUJEMY OWOCE Z SYROPEM
Owoce i syrop klonowy przekładamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu.
KROK 2: DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do owoców, cały czas mieszając. Kiedy owoce zgęstnieją, odstawiamy rondelek i czekamy, aż owoce przestygną.
KROK 3: PODAJEMY PUDDING
Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy owoce leśne.
OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub ze słonym karmelem!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pierniki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Śledzie po kaszubsku
- Śledź w oleju
- Mini burgery
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makówki śląskie
- Burek ze szpinakiem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1205 dni temu
A GDZIE, KIEDY I Z CZYM CHIA? TU JEST OPIS TYLKO GÓRNEJ WARSTWY OWOCOWEJ...
Odpowiedz
1205 dni temu
Nasiona chia należy połączyć z pozostałymi składnikami puddingu, wymieszać i przełożyć do lodówki. Opisujemy to w sekcji "Przygotuj wcześniej", ponieważ warstwa puddingu potrzebuje czasu, by mogła odpowiednio stężeć, a zawarte w niej nasiona chia-napęcznieć.