Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ZAGOTOWUJEMY OWOCE Z SYROPEM

Owoce i syrop klonowy przekładamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu.

KROK 2: DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ

Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do owoców, cały czas mieszając. Kiedy owoce zgęstnieją, odstawiamy rondelek i czekamy, aż owoce przestygną.

KROK 3: PODAJEMY PUDDING

Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy owoce leśne.

OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub ze słonym karmelem!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram