Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ZAGOTOWUJEMY OWOCE Z SYROPEM
Owoce i syrop klonowy przekładamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu.
KROK 2: DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do owoców, cały czas mieszając. Kiedy owoce zgęstnieją, odstawiamy rondelek i czekamy, aż owoce przestygną.
KROK 3: PODAJEMY PUDDING
Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy owoce leśne.
OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub ze słonym karmelem!
Zobacz podobne
przepisy
Jabłka pod wegańską kruszonką
Cudowne sakiewki wypełnione soczystymi jabłkami i chrupiącą kruszonką. Idealny deser na letnie popołudnie.
Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe
Kwintesencja lata: rabarbar i truskawki! Tym razem w formie domowych lodów wg przepisu Pawła. Sprawdź, jak łatwo przygotować je w maszynie, i ciesz się tym prostym, sezonowym deserem.
Mleko gdańskie
Lubisz desery z tradycjami? Wypróbuj przepis na puszyste mleko gdańskie, które trafiło do najstarszej polskiej książki kucharskiej! Duet migdałów i śmietanki to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć.
Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Chrupiące gofry z kremowym serkiem i błyskawicznie marynowanym ogórkiem to danie fantastyczne! Odkryj różnorodność jego tekstury i bogactwo smaku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po marokańsku
- Zapiekane kotleciki z serem i szynką szwarcwaldzką
- Sernik cytrynowy na zimno
- Pudding z letnich owoców
- Pudding kokosowy z chia i granatem
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Tarta rabarbarowa
- Chleb bezglutenowy z samych ziaren
- Spaghetti z królikiem
- Tort malinowy
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Orzechowe babeczki z kubka
- Koreczki z kiełkami
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- Pudding chia z owocami leśnymi
- Konfitowana kaczka
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Kapuśniak gryczany
- Ciasto na makaron
- Chutney z ananasa
- Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
- Sałatka z owocami morza
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Sałatka z karmelizowanymi rzodkiewkami
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Śmietanowiec z galaretką
- Sałatka z pitają
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
871 dni temu
A GDZIE, KIEDY I Z CZYM CHIA? TU JEST OPIS TYLKO GÓRNEJ WARSTWY OWOCOWEJ...
odpowiedz
871 dni temu
Nasiona chia należy połączyć z pozostałymi składnikami puddingu, wymieszać i przełożyć do lodówki. Opisujemy to w sekcji "Przygotuj wcześniej", ponieważ warstwa puddingu potrzebuje czasu, by mogła odpowiednio stężeć, a zawarte w niej nasiona chia-napęcznieć.