Pudding chia z owocami leśnymi

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ZAGOTOWUJEMY OWOCE Z SYROPEM

Owoce i syrop klonowy przekładamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu.

KROK 2: DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ

Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do owoców, cały czas mieszając. Kiedy owoce zgęstnieją, odstawiamy rondelek i czekamy, aż owoce przestygną.

KROK 3: PODAJEMY PUDDING

Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy owoce leśne.

OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub ze słonym karmelem!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    871 dni temu
    A GDZIE, KIEDY I Z CZYM CHIA? TU JEST OPIS TYLKO GÓRNEJ WARSTWY OWOCOWEJ...

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    871 dni temu
    Nasiona chia należy połączyć z pozostałymi składnikami puddingu, wymieszać i przełożyć do lodówki. Opisujemy to w sekcji "Przygotuj wcześniej", ponieważ warstwa puddingu potrzebuje czasu, by mogła odpowiednio stężeć, a zawarte w niej nasiona chia-napęcznieć.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!