Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ZAGOTOWUJEMY OWOCE Z SYROPEM
Owoce i syrop klonowy przekładamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu.
KROK 2: DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do owoców, cały czas mieszając. Kiedy owoce zgęstnieją, odstawiamy rondelek i czekamy, aż owoce przestygną.
KROK 3: PODAJEMY PUDDING
Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy owoce leśne.
OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub ze słonym karmelem!
Zobacz podobne
przepisy
Jabłka pod wegańską kruszonką
Cudowne sakiewki wypełnione soczystymi jabłkami i chrupiącą kruszonką. Idealny deser na letnie popołudnie.
Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe
Kwintesencja lata: rabarbar i truskawki! Tym razem w formie domowych lodów wg przepisu Pawła. Sprawdź, jak łatwo przygotować je w maszynie, i ciesz się tym prostym, sezonowym deserem.
Mleko gdańskie
Lubisz desery z tradycjami? Wypróbuj przepis na puszyste mleko gdańskie, które trafiło do najstarszej polskiej książki kucharskiej! Duet migdałów i śmietanki to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć.
Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Chrupiące gofry z kremowym serkiem i błyskawicznie marynowanym ogórkiem to danie fantastyczne! Odkryj różnorodność jego tekstury i bogactwo smaku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wegańska ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Piernik staropolski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik krakowski
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik piernikowy
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grochem
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
891 dni temu
A GDZIE, KIEDY I Z CZYM CHIA? TU JEST OPIS TYLKO GÓRNEJ WARSTWY OWOCOWEJ...
odpowiedz
891 dni temu
Nasiona chia należy połączyć z pozostałymi składnikami puddingu, wymieszać i przełożyć do lodówki. Opisujemy to w sekcji "Przygotuj wcześniej", ponieważ warstwa puddingu potrzebuje czasu, by mogła odpowiednio stężeć, a zawarte w niej nasiona chia-napęcznieć.