Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C lub rozgrzany grill
- sitko o drobnych oczkach
- blachę do pieczenia
Krok 1: WYDRĄŻAMY JABŁKA
Jabłka przekrawamy na pół, gniazda nasienne wydrążamy za pomocą łyżki. Każdą połówkę jabłka umieszczamy na arkuszu folii aluminiowej. Arkusz folii powinien być na tyle szeroki, by jabłka można było owinąć nim w całości.
Krok 2: PRZYPRAWIAMY JABŁKA
Cynamon łączymy w miseczce z 3 łyżkami cukru trzcinowego. Mieszamy i równomiernie posypujemy miąższ jabłek.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY WEGAŃSKĄ KRUSZONKĘ
W drugiej misce dokładnie mieszamy olej kokosowy, pozostałą ilość cukru, mąkę, płatki owsiane i proszek do pieczenia. Zagłębienia po gniazdach nasiennych wypełniamy obficie wegańską kruszonką.
Krok 4: GRILLUJEMY LUB PIECZEMY JABŁKA
Jabłka z kruszonką zamykamy w folii aluminiowej i układamy na ruszcie rozgrzanego grilla lub na blasze do pieczenia. Grillujemy ok. 20 minut lub pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Krok 5: PODAJEMY JABŁKA
Ostrożnie otwieramy gorące sakiewki z jabłkami i przekładamy je na talerze. Z wierzchu oprószamy cukrem pudrem przesianym przez sito. Podajemy z porcją jogurtu roślinnego. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
Crumble to mieszanka owoców zapieczoną pod chrupiącą kruszonką. W tym przepisie dodatkowo wzbogacona ziołowo-cytrynowym cukrem.
Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką
Paweł Małecki przygotował deser idealny na walentynki! Jabłka pod kruszonką z dodatkiem płatków jaglanych i orzechów włoskich zachwycą każdego!
Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
Łatwe w przygotowaniu ciasto, a do tego wegańskie i bezglutenowe! Wypróbuj przepis Kingi.
Pieczone jabłka z bakaliami
Idealny deser na chłodniejsze wieczory – pieczone jabłka z aromatycznym farszem z bakalii i musli owsianego. Przepis Karola bez dodatku cukru!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
- Placek ze śliwkami i bezą
- Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Racuchy z jabłkami
- Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Babeczki z jeżynami
- Owoce z kruszonką owsianą
- Donuty dyniowe
- Deser z tapioką
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Grillowane kofty w tortilli
- Karmelki miodowe
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Zupa taco
- Łosoś w kremowym sosie czosnkowym
- Marynowane pieczarki
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Jabłka pod wegańską kruszonką
- Placuszki ziemniaczane z sałatką z rukoli i pomidorkami daktylowymi
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- Nalewka z głogu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)