Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o małych oczkach
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Przygotowujemy farsz
Masło roztapiamy w garnku. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i wyciśnięty sok. Orzechy włoskie i pistacje delikatnie kruszymy lub grubo siekamy. Morele, daktyle, imbir siekamy. Banana kroimy w kostkę. Orzechy i owoce dodajemy do masła. Doprawiamy cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami. Zagotowujemy. Farsz ściągamy z ognia i dodajemy musli. Mieszamy.
KROK 2: Faszerujemy jabłka
Z jabłek ścinamy górę, środek wydrążamy. Faszerujemy jabłka i przykrywamy odciętą częścią.
KROK 3: Pieczemy jabłka
Jabłka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wlewamy na blachę odrobinę wody. Blachę z jabłkami wkładamy na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Aromatyczna jabłkowa konfitura
Sprawdź przepis Pawła na pyszną konfiturę z jabłek, pomarańczy i cynamonu – zaskakuje swoim smakiem!
Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
Przygotuj pyszny mus jabłkowy, który pasuje do wielu ciast. Aromatyczny, zdrowy i zawsze pod ręką!
Smażone jabłuszka
Szybki pomysł na deser. Pokrój jabłka w plastry, zanurz w cieście, usmaż i udekoruj cukrem pudrem i konfiturą. Gotowe!
Chipsy z jabłek
Chipsy z jabłek to idealna przekąska na imprezę lub podczas oglądania filmu. Spróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kompot z suszu z cytryną
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierniki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)