Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o małych oczkach
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Przygotowujemy farsz
Masło roztapiamy w garnku. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i wyciśnięty sok. Orzechy włoskie i pistacje delikatnie kruszymy lub grubo siekamy. Morele, daktyle, imbir siekamy. Banana kroimy w kostkę. Orzechy i owoce dodajemy do masła. Doprawiamy cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami. Zagotowujemy. Farsz ściągamy z ognia i dodajemy musli. Mieszamy.
KROK 2: Faszerujemy jabłka
Z jabłek ścinamy górę, środek wydrążamy. Faszerujemy jabłka i przykrywamy odciętą częścią.
KROK 3: Pieczemy jabłka
Jabłka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wlewamy na blachę odrobinę wody. Blachę z jabłkami wkładamy na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Aromatyczna jabłkowa konfitura
Sprawdź przepis Pawła na pyszną konfiturę z jabłek, pomarańczy i cynamonu – zaskakuje swoim smakiem!
Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
Przygotuj pyszny mus jabłkowy, który pasuje do wielu ciast. Aromatyczny, zdrowy i zawsze pod ręką!
Smażone jabłuszka
Szybki pomysł na deser. Pokrój jabłka w plastry, zanurz w cieście, usmaż i udekoruj cukrem pudrem i konfiturą. Gotowe!
Chipsy z jabłek
Chipsy z jabłek to idealna przekąska na imprezę lub podczas oglądania filmu. Spróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jabłka zapiekane z żurawiną
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Lasagne jabłkowe
- Pierogi z kaczką
- Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru
- Chipsy z warzyw
- Rolada bakaliowa
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
- Kolorowe rolady naleśnikowe
- Ciasto z marcepanem
- Pizza pepperoni
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Tatar wołowy
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
- Batony imbirowo-marcepanowe
- Chicago’s pizza
- Kanapki z batata z jajkiem w koszulce
- Sok z czarnego bzu – przepis, właściwości, zastosowanie
- Kurczak z ostrą pastą curry i liczi!
- Piersi gęsi w pomarańczach z pyzami i kapustą z jabłkami
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Bezglutenowe pancakes
- Raclette z porami i boczkiem w śmietanie
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)