
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ciasto
Wszystkie składniki razem miksujemy.
Konfitura z suszonej żurawiny
Wszystkie składniki gotujemy w garnku na małym ogniu, do momentu uzyskania konsystencji konfitury.
Jabłka
Z obranych jabłek wydrążamy środki (jabłka muszą pozostać w całości), następnie tniemy je w plastry o grubości około 5-7 mm, w taki sposób, aby każdy plaster miał w środku dziurkę. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzewamy olej, plastry jabłek zanurzamy w cieście i wkładamy do gorącego oleju. Smażymy na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem. Podajemy z konfitura z suszonej żurawiny.
Zobacz podobne
przepisy
Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
Łatwy w przygotowaniu i niezwykle efektowny – taki jest deser z tego przepisu. Elegancko podane gruszki zachwycą każdego!

Drożdżowe paluchy z serem
Smakowity pomysł na drożdżówkę! Pachnące ciasto z masą serową i lukrem sprawdzi się jako słodka przekąska lub śniadanie.

Pączki z jabłkami i żurawiną
Wariacja na temat tradycyjnego przysmaku z ciasta drożdżowego. Jego smak wzbogacono jabłkami i żurawiną. Wyszło pysznie!

Chrusty
Słynne ciasteczka na bazie staropolskiego przepisu. Złociste, delikatne, kruche, pyszne i nie tylko na tłusty czwartek!

Komentarze (6)
1088 dni temu
Nie moje smaki, jak dla mnie trochę nijakie
odpowiedz
3324 dni temu
Naprawdę dobry przepis! Na pewno będę próbowała więcej przepisów od Pawła. :-D
odpowiedz
3560 dni temu
A może jakaś propozycja dla matek karmiących na diecie bezmlecznej i bez jaj :)
odpowiedz
3562 dni temu
A mi bardzo smakują jabłuszka pana Pawła i na taki przepis liczyłam .
odpowiedz
3564 dni temu
Szanowny Panie Pawle! Mimo wszystko, mocno liczyłam na sprawdzony przepis na dobre pączki... :) Pozdrawiam
odpowiedz
3565 dni temu
Jabłka wyszły genialne....bardzo prosto i szybko się je robi, idealne na deser lub podwieczorek. Na pewno na stałe zagoszczą w mojej kuchni. Co do sosu z żurawiny- to mnie osobiście nie smakowało. Albo za krótko gotowałam....w każdym razie same jabłka z cukrem pudrem są świetne
odpowiedz
zobacz wszystkie