Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ciasto
Wszystkie składniki razem miksujemy.
Konfitura z suszonej żurawiny
Wszystkie składniki gotujemy w garnku na małym ogniu, do momentu uzyskania konsystencji konfitury.
Jabłka
Z obranych jabłek wydrążamy środki (jabłka muszą pozostać w całości), następnie tniemy je w plastry o grubości około 5-7 mm, w taki sposób, aby każdy plaster miał w środku dziurkę. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzewamy olej, plastry jabłek zanurzamy w cieście i wkładamy do gorącego oleju. Smażymy na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem. Podajemy z konfitura z suszonej żurawiny.
Zobacz podobne
przepisy
Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
Łatwy w przygotowaniu i niezwykle efektowny – taki jest deser z tego przepisu. Elegancko podane gruszki zachwycą każdego!
Drożdżowe paluchy z serem – przepis
Smakowity pomysł na drożdżówkę! Pachnące ciasto z masą serową i lukrem sprawdzi się jako słodka przekąska lub śniadanie.
Pączki z jabłkami i żurawiną
Wariacja na temat tradycyjnego przysmaku z ciasta drożdżowego. Jego smak wzbogacono jabłkami i żurawiną. Wyszło pysznie!
Chrust
Słynne ciasteczka na bazie staropolskiego przepisu. Złociste, delikatne, kruche, pyszne i nie tylko na tłusty czwartek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jabłka zapiekane z żurawiną
- Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
- Sernik z wiśniami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Schab w sosie paprykowym
- Pączki
- Serowo-jabłkowa tarta saksońska
- Poduszeczki brzoskwiniowe
- Kołacz z białym serem
- Ciasto drożdżowe ze śliwkami
- Omlet z amarantusem i owocami
- Lasagne jabłkowe
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Ceviche z tuńczyka w puszce
- Zapiekany kalafior
- Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Przekąski sylwestrowe Karola Okrasy
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Wieprzowina z warzywami z woka
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
1446 dni temu
Nie moje smaki, jak dla mnie trochę nijakie
odpowiedz
3683 dni temu
Naprawdę dobry przepis! Na pewno będę próbowała więcej przepisów od Pawła. :-D
odpowiedz
3919 dni temu
A może jakaś propozycja dla matek karmiących na diecie bezmlecznej i bez jaj :)
odpowiedz
3921 dni temu
A mi bardzo smakują jabłuszka pana Pawła i na taki przepis liczyłam .
odpowiedz
3923 dni temu
Szanowny Panie Pawle! Mimo wszystko, mocno liczyłam na sprawdzony przepis na dobre pączki... :) Pozdrawiam
odpowiedz
3924 dni temu
Jabłka wyszły genialne....bardzo prosto i szybko się je robi, idealne na deser lub podwieczorek. Na pewno na stałe zagoszczą w mojej kuchni. Co do sosu z żurawiny- to mnie osobiście nie smakowało. Albo za krótko gotowałam....w każdym razie same jabłka z cukrem pudrem są świetne
odpowiedz