Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1: ZALEWAMY DAKTYLE WRZĄTKIEM
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Odcedzamy i miksujemy z pozostałymi składnikami na aksamitny krem.
KROK 2: PODAJEMY PUDDING
Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy solony karmel.
OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub z owocami leśnymi!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Boczek pieczony
- Pierniki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Sałatka gyros
- Makowiec japoński
- Burek ze szpinakiem
- Łazanki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)