Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

KROK 1: ZALEWAMY DAKTYLE WRZĄTKIEM

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Odcedzamy i miksujemy z pozostałymi składnikami na aksamitny krem.

KROK 2: PODAJEMY PUDDING

Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy solony karmel.

OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub z owocami leśnymi!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram