Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wszystkie składniki puddingu wymieszaj ze sobą w misce. Przełóż do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1: ZALEWAMY DAKTYLE WRZĄTKIEM
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Odcedzamy i miksujemy z pozostałymi składnikami na aksamitny krem.
KROK 2: PODAJEMY PUDDING
Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy solony karmel.
OPCJONALNIE: Spróbuj także tego puddingu z warstwą szarlotkową lub z owocami leśnymi!
Zobacz podobne
przepisy
Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!
Korzenny pudding ryżowy
Jeśli ma być smacznie i szybko, to zdecydowanie warto wypróbować korzenny pudding ryżowy z dodatkiem żurawiny! Przygotuj go swoim bliskim na śniadanie lub podwieczorek.
Bułeczki cynamonowe z kubka
Goście zapowiedzieli się w ostatniej chwili? Czas więc na prawdziwą, cynamonową ucztę! Wystarczy tylko rozwałkować, posypać, zwinąć i wstawić do mikrofalówki! Smaczniej i szybciej się nie da!
Pudding chia z owocami leśnymi
Leśne smaki w słodkim wydaniu? Ten pudding można opisać w samych superlatywach: superproste przygotowanie i supersmak! Sprawdź i się przekonaj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Galettes z grzybami i szynką
- Popcorn z karmelem z chili i cynamonem
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Ciasto banoffee
- Lody o smaku słonego karmelu
- Korzenny pudding ryżowy
- Kaszubski miodowy kuch
- Tatarskie manty z twarogiem i malinami
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Wegańskie pączki z kremem czekoladowym
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Raita z ogórków i bakłażana
- Słodkie przekąski sylwestrowe
- Lody domowe w dwóch smakach
- Herbaciane paluszki
- Lody truskawkowe z bazylią
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Tosty z brokułem i serem provolone
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Makówki śląskie
- Pudding jaglany z kaki
- Ekspresowy sorbet z melona
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)