Korzenny pudding ryżowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY RYŻ

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będzie gotowy, zostawiamy trochę wody w garnku i dodajemy mleko. Zmniejszamy gaz i gotujemy ok. 3-5 minut.

KROK 2: DODAJEMY ŻURAWINĘ

Do ryżu dodajemy żurawinę oraz przyprawy. Gotujemy pod przykryciem ok. 3-5 minut, uważając, aby nie przypalić ryżu.

KROK 3: PODAJEMY PUDDING

Gotowy pudding przekładamy do miseczek i polewamy miodem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Anna W-B Anna W-B
    948 dni temu
    Przepis z błędami. Przy takim czasie i ilości mleka nie ma szans, żeby pudding się udał. Dodałam połowę mleka z przepisu i gotowałam jeszcze 20 min. I wyszło jako tako.

    odpowiedz

  • mariuszkolenda mariuszkolenda
    992 dni temu
    nie wyszedł pudding, a rzadka zupa mleczna. Nawet po odlaniu mleka nie jest tak jak na załączonym obrazku.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!