Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy ryż na pudding
Z ziaren wyjmujemy nasiona kardamonu i ucieramy drobno w moździerzu. Zagotowujemy z mlekiem i cukrem. Dodajemy ryż i gotujemy przez 5 minut, mieszając. Następnie gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 45-50 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ryż zmięknie, a płyn prawie całkowicie się wchłonie. Ryż na mleku zdejmujemy z ognia i studzimy przez 15 minut.
Krok 2: Nakładamy porcje puddingu
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie, rozpuszczamy w ciepłym ryżu z mlekiem i studzimy przez kolejne ok. 30 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy i mieszamy, pudding ryżowy przekładamy do 6 filiżanek lub foremek (po ok. 200 ml) wypłukanych zimną wodą. Wstawiamy na 3-4 godziny lub na noc do lodówki.
Krok 3: Przygotowujemy sałatkę z mango i truskawek
Przed podaniem mango obieramy, miąższ odkrawamy od pestki i kroimy w cienkie plasterki. Truskawki oczyszczamy i kroimy w plasterki. 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny i miód mieszamy, skrapiamy nim owoce i pozostawiamy na chwilę aż do przegryzienia się smaków. Pudding ryżowy przekładamy na talerze i podajemy z sałatą.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding z letnich owoców
Łatwy w przygotowaniu deser, doskonały na upalne dni! Wypróbuj przepis na pudding z letnich owoców!
Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.
Czekoladowy pudding z croissantów
Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!
Kokosowy pudding ryżowy z mango
Idealna opcja dla fanów słodkich deserów: delikatny pudding w egzotycznym stylu oczaruje swym smakiem i zapachem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Smoothie z wodą kokosową
- Brownie z espresso i wiśnią
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Lody tajskie
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
- Ryż na mleczku kokosowym z mango
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Ryż smażony z warzywami
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
- Spaghetti z sosem z awokado
- Kumpir z pieczarkami i sosem chrzanowym
- Gyros warzywny
- Sałatka z soczewicy i winogron
- Muffiny Mikołajki z wiśniami i kremem mascarpone
- Zupa krem z topinamburu
- Orientalne wrapy z sałatką z kurczaka
- Shot z kurkumy i imbiru
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Ciasto migdałowe z morelami
- Sałatka pomidorowa z wędzonym twarogiem
- Kawa po kozacku
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2889 dni temu
Wygląda przepysznie!
odpowiedz