Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ryż, mleczko kokosowe, wodę i cukier przekładamy do rondelka, mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu. Gotujemy około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszamy ogień i gotujemy całość kolejne 40 minut.
Pudding chłodzimy w lodówce.
Jak podawać
Nakładamy porcje na talerze, dodajemy pokrojone w kostkę mango i dekorujemy wiórkami kokosowymi i listkiem mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Mus czekoladowy z awokado i bananami
Masz ochotę na coś mocno czekoladowego? Proponujemy puszysty mus o smaku kokosa i kawy podany z bananami w karmelu.
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
Ryż na mleku, jabłka i aromatyczny cynamon połączone w jednej, słodkiej zapiekance – prosty pomysł na słodkie danie!
Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
Sprawdzony i szybki przepis na naleśniki z waniliowym nadzieniem zapiekane pod śmietanowym sosem. Pycha!
Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jagodowe mascarpone
- Zielona przystawka
- Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
- Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Truskawkowo-serowe trufelki
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
- Schab ze smażonymi bananami
- Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
- Naleśniki ze szparagami
- Quiche z papryczkami padrón i wędzonym serem
- Smoothie pancakes
- Dżem z włoskich śliwek
- Tort malinowy
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem
- Pizza rzymska
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Sałatka owocowo-warzywna z kaszą jaglaną, bakaliami i musztardowo-imbirowym winegretem
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3176 dni temu
Rewelacja, polecam ;)5/5
odpowiedz
3785 dni temu
Dory ryż arborio możesz zastąpić innym, krótkoziarnistym ryżem.
odpowiedz
3785 dni temu
czy można dodać inny gatunek ryżu?
odpowiedz
3915 dni temu
guzik, jeśli masz ochotę na inny ryżowy deser, wypróbuj przepis naszego Cukiernika, na ryż zapiekany z jabłkami: https://kuchnialidla.pl/ryz-zapiekany-z-jablkami-i-cynamonem :)
odpowiedz
3917 dni temu
Przecież to jest "Mango with sticky rice", podawany na przykład w Tajlandii jako deser :) fajnie, że podaliście przepis, sama dochodziłam metodą prób i błędów do idealnych proporcji, aby ryż nie był za słodki. Ja zjadam na ciepło :) proponuję więcej mango (ze 2 sztuki), a taką porcję ryżu podzielić na 4 osoby.
odpowiedz