Kokosowy pudding ryżowy z mango
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Ryż, mleczko kokosowe, wodę i cukier przekładamy do rondelka, mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu. Gotujemy około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszamy ogień i gotujemy całość kolejne 40 minut.

Pudding chłodzimy w lodówce.

Jak podawać

Nakładamy porcje na talerze, dodajemy pokrojone w kostkę mango i dekorujemy wiórkami kokosowymi i listkiem mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Agnieszka Matysiak Agnieszka Matysiak
    747 dni temu
    Rewelacja, polecam ;)5/5

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1355 dni temu
    Dory ryż arborio możesz zastąpić innym, krótkoziarnistym ryżem.

    odpowiedz

  • Myszka Myszka
    1355 dni temu
    czy można dodać inny gatunek ryżu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1485 dni temu
    guzik, jeśli masz ochotę na inny ryżowy deser, wypróbuj przepis naszego Cukiernika, na ryż zapiekany z jabłkami: http://kuchnialidla.pl/product/ryz-zapiekany-z-jablkami-i-cynamonem :)

    odpowiedz

  • guzik guzik
    1487 dni temu
    Przecież to jest "Mango with sticky rice", podawany na przykład w Tajlandii jako deser :) fajnie, że podaliście przepis, sama dochodziłam metodą prób i błędów do idealnych proporcji, aby ryż nie był za słodki. Ja zjadam na ciepło :) proponuję więcej mango (ze 2 sztuki), a taką porcję ryżu podzielić na 4 osoby.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram