Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę
- blachę
- papier do pieczenia
- blender
- piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C
Krok 1: Pieczemy granolę
Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie drobno siekamy. Wszystkie składniki poza jagodami goji mieszamy razem i wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C na ok. 40 minut. Po wystudzeniu mieszamy z jagodami goji. Granolę możemy przechowywać kilka tygodni w szczelnie zamkniętym słoiku.
Krok 2: Przygotowujemy mus truskawkowy
Truskawki blendujemy z cukrem trzcinowym. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem, delikatnie mieszamy. Na dno miseczek wykładamy po 3 łyżki musu truskawkowego, dodajemy jogurt, gruszki i wcześniej przygotowaną granolę. Każdą porcję polewamy 1 łyżką miodu.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
Pyszne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Nasze musli możesz jeść, kiedy tylko masz na to ochotę!
3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!
Kanapka z suszonymi owocami
Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.
Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny makowiec
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
- Pierniki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1957 dni temu
Temperatura i czas pieczenia idealne żeby wszystko spalić i lipa. Właśnie moja praca poszła na marne. Absolutnie nie trafiony czas i temperatura
odpowiedz
2434 dni temu
Zdecydowanie za długi czas pieczenia! To raczej czas spalenia!
odpowiedz
2434 dni temu
Kasiu, każdy piekarnik jest inny, dlatego czas pieczenia może ulegać zmianie - najlepiej po prostu obserwować granolę i jeśli zajdzie taka potrzeba wyłączyć piekarnik wcześniej :)
2230 dni temu
Zgadzam się, należy skrócić na pewno o połowę !
2780 dni temu
" Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C na ok. 40 minut." po 10 min przestało pachnieć cynamonem. po 15 min zaczęło się dymić po 30 min kolor brązowo czarny a w smaku czuć jedynie mocno uprażony słonecznik do 40 min nawet nie próbowałem dojść Coś z tym przepisem jest chyba nie tak. Polecam piec około 8 min do zarumienienia się płatków.
odpowiedz
2780 dni temu
Ważne, żeby piekarnik był nastawiony na grzanie góra-dół, a nie na termoobieg :)
2763 dni temu
@KuchniaLidla pieczenie góra-dół nie pomaga - dym pojawił się po 25 minutach. Przy naprawdę grubej warstwie granoli może jest szansa coś uratować. Czas powinien wynosić między 6 a 10 min w zależności od grubości warstwy.