Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- tarkę o grubych oczkach
- rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Ciecierzycę odcedzamy na sitku i łączymy w naczyniu rozdrabniacza z siemieniem lnianym wymieszanym z wodą. Dodajemy płatki owsiane, miękkie daktyle, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i banan pokrojony na mniejsze kawałki.
Miksujemy, aż składniki się połączą.
Krok 2: PIECZEMY CIASTECZKA
Do gotowej masy dodajemy borówki i pokruszoną gorzką czekoladę. Mieszamy.
Ciasteczka formujemy za pomocą łyżki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
Przygotuj z kilku składników szybkie i łatwe w wykonaniu ciasteczka! To świetny pomysł na przekąskę dla całej rodziny!
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
Kruche miodowe ciasteczka
Miód gryczany to doskonała podstawa słodkich, kruchych ciasteczek. Poznaj przepis Pawła Małeckiego!
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kapusta z grochem
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
1755 dni temu
I jak Kochani efekt? ktos robil i wyszlo faktycznie warte proby? robilam juz wielokrotnie rozne ciastka i powiem szczrze, ze tylko kilka z nich bylo warte powtorzenia; uwielbiam ciecierzyce, ostatnio fajnie wyszly ciasteczka ze zbelndowanej ciecierzycy z maslem ozrechowym, polecam, ale kusza mnie jeszcze te z jablkiem i bananem, warto?
odpowiedz
1575 dni temu
Właśnie je zrobiłam, ostygły i zasiedliśmy do kawowania w ich towarzystwie, mężowi smakują, bo ma świadomość że są z ciecierzycy czyli dużo białka i nie mają w sobie cukru. Ale ja z kolei lubię jak ciastka są chrupiące, te są miękkie w środku więc mi nie przypadły do gustu 🤷♀️ już zdecydowanie zwykłe owsiane z bananem fitują pod moje podniebienie, ale co kto lubi 🙃
1883 dni temu
siemię lniane jest konieczne, czy można pominąć lub czymś zastąpić?
odpowiedz
1883 dni temu
Możesz pominąć ten składnik :)
1857 dni temu
zamiast siemienia lnianego dać jajko lub jakiś inny składnik?
1857 dni temu
Drogi Gościu, możesz po prostu pominąć ten składnik :)
2086 dni temu
Czy może być zwykła, ugotowaną ciecierzyca? Czy musi być konserwowa?
odpowiedz
2083 dni temu
Może być ugotowana :)