Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- tarkę o grubych oczkach
- rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Ciecierzycę odcedzamy na sitku i łączymy w naczyniu rozdrabniacza z siemieniem lnianym wymieszanym z wodą. Dodajemy płatki owsiane, miękkie daktyle, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i banan pokrojony na mniejsze kawałki.
Miksujemy, aż składniki się połączą.
Krok 2: PIECZEMY CIASTECZKA
Do gotowej masy dodajemy borówki i pokruszoną gorzką czekoladę. Mieszamy.
Ciasteczka formujemy za pomocą łyżki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
Przygotuj z kilku składników szybkie i łatwe w wykonaniu ciasteczka! To świetny pomysł na przekąskę dla całej rodziny!
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
Kruche miodowe ciasteczka
Miód gryczany to doskonała podstawa słodkich, kruchych ciasteczek. Poznaj przepis Pawła Małeckiego!
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Schab pieczony z oliwkami i sałatką z grillowanego bakłażana
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Wegańskie eklerki z kremem cytrynowym
- Pasztet z ciecierzycy
- Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
- Wegańskie ciasteczka imbirowe
- Tort bezowy ze śliwkami i malinami
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Ciasto z brzoskwiniami
- Świąteczne ciasteczka w kształcie choinek
- Kotleciki z tofu
- Biscotti z migdałami i orzechami
- Ciasteczka bezglutenowe
- Wytrawna tarta Tatin
- Ratatouille z serem pleśniowym
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Zielone szparagi z burratą
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Dżem z włoskich śliwek
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
- Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
- Faszerowane cygaretki z łososia
- GOFRY TRADYCYJNE
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
1691 dni temu
I jak Kochani efekt? ktos robil i wyszlo faktycznie warte proby? robilam juz wielokrotnie rozne ciastka i powiem szczrze, ze tylko kilka z nich bylo warte powtorzenia; uwielbiam ciecierzyce, ostatnio fajnie wyszly ciasteczka ze zbelndowanej ciecierzycy z maslem ozrechowym, polecam, ale kusza mnie jeszcze te z jablkiem i bananem, warto?
odpowiedz
1511 dni temu
Właśnie je zrobiłam, ostygły i zasiedliśmy do kawowania w ich towarzystwie, mężowi smakują, bo ma świadomość że są z ciecierzycy czyli dużo białka i nie mają w sobie cukru. Ale ja z kolei lubię jak ciastka są chrupiące, te są miękkie w środku więc mi nie przypadły do gustu 🤷♀️ już zdecydowanie zwykłe owsiane z bananem fitują pod moje podniebienie, ale co kto lubi 🙃
1820 dni temu
siemię lniane jest konieczne, czy można pominąć lub czymś zastąpić?
odpowiedz
1819 dni temu
Możesz pominąć ten składnik :)
1793 dni temu
zamiast siemienia lnianego dać jajko lub jakiś inny składnik?
1793 dni temu
Drogi Gościu, możesz po prostu pominąć ten składnik :)
2022 dni temu
Czy może być zwykła, ugotowaną ciecierzyca? Czy musi być konserwowa?
odpowiedz
2020 dni temu
Może być ugotowana :)