
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- tarkę o grubych oczkach
- rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Ciecierzycę odcedzamy na sitku i łączymy w naczyniu rozdrabniacza z siemieniem lnianym wymieszanym z wodą. Dodajemy płatki owsiane, miękkie daktyle, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i banan pokrojony na mniejsze kawałki.
Miksujemy, aż składniki się połączą.
Krok 2: PIECZEMY CIASTECZKA
Do gotowej masy dodajemy borówki i pokruszoną gorzką czekoladę. Mieszamy.
Ciasteczka formujemy za pomocą łyżki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
Przygotuj z kilku składników szybkie i łatwe w wykonaniu ciasteczka! To świetny pomysł na przekąskę dla całej rodziny!

2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!

Kruche miodowe ciasteczka
Miód gryczany to doskonała podstawa słodkich, kruchych ciasteczek. Poznaj przepis Pawła Małeckiego!

Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!

Zobacz przepisy
na lato
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Zapiekanka ziemniaczana
- Pancakes z borówkami
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Krem z dyni
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Boczniaki po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Zupa pho z wołowiną
- Guacamole
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Chłodnik z botwiny
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Ryż smażony z warzywami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
1954 dni temu
I jak Kochani efekt? ktos robil i wyszlo faktycznie warte proby? robilam juz wielokrotnie rozne ciastka i powiem szczrze, ze tylko kilka z nich bylo warte powtorzenia; uwielbiam ciecierzyce, ostatnio fajnie wyszly ciasteczka ze zbelndowanej ciecierzycy z maslem ozrechowym, polecam, ale kusza mnie jeszcze te z jablkiem i bananem, warto?
odpowiedz
1773 dni temu
Właśnie je zrobiłam, ostygły i zasiedliśmy do kawowania w ich towarzystwie, mężowi smakują, bo ma świadomość że są z ciecierzycy czyli dużo białka i nie mają w sobie cukru. Ale ja z kolei lubię jak ciastka są chrupiące, te są miękkie w środku więc mi nie przypadły do gustu 🤷♀️ już zdecydowanie zwykłe owsiane z bananem fitują pod moje podniebienie, ale co kto lubi 🙃
2082 dni temu
siemię lniane jest konieczne, czy można pominąć lub czymś zastąpić?
odpowiedz
2082 dni temu
Możesz pominąć ten składnik :)
2056 dni temu
zamiast siemienia lnianego dać jajko lub jakiś inny składnik?
2056 dni temu
Drogi Gościu, możesz po prostu pominąć ten składnik :)
2284 dni temu
Czy może być zwykła, ugotowaną ciecierzyca? Czy musi być konserwowa?
odpowiedz
2282 dni temu
Może być ugotowana :)