zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę piekarnikową
  • papier do pieczenia
  • tarkę o grubych oczkach
  • rozdrabniacz
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI

Ciecierzycę odcedzamy na sitku i łączymy w naczyniu rozdrabniacza z siemieniem lnianym wymieszanym z wodą. Dodajemy płatki owsiane, miękkie daktyle, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i banan pokrojony na mniejsze kawałki.

Miksujemy, aż składniki się połączą.

Krok 2: PIECZEMY CIASTECZKA

Do gotowej masy dodajemy borówki i pokruszoną gorzką czekoladę. Mieszamy.

Ciasteczka formujemy za pomocą łyżki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • MIlena MIlena
    42 dni temu
    I jak Kochani efekt? ktos robil i wyszlo faktycznie warte proby? robilam juz wielokrotnie rozne ciastka i powiem szczrze, ze tylko kilka z nich bylo warte powtorzenia; uwielbiam ciecierzyce, ostatnio fajnie wyszly ciasteczka ze zbelndowanej ciecierzycy z maslem ozrechowym, polecam, ale kusza mnie jeszcze te z jablkiem i bananem, warto?

    odpowiedz

  • szs szs
    170 dni temu
    siemię lniane jest konieczne, czy można pominąć lub czymś zastąpić?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    170 dni temu
    Możesz pominąć ten składnik :)
  • Gość Gość
    144 dni temu
    zamiast siemienia lnianego dać jajko lub jakiś inny składnik?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    144 dni temu
    Drogi Gościu, możesz po prostu pominąć ten składnik :)
  • Zyta Zyta
    373 dni temu
    Czy może być zwykła, ugotowaną ciecierzyca? Czy musi być konserwowa?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    370 dni temu
    Może być ugotowana :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram