![Ciasteczka z ekspandowanych ziaren Ciasteczka z ekspandowanych ziaren](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/5ecea2e3dcfe-c6cf3cf51588-KINGA_KW21_25944_CIASTECZKA_Z_EKSPANDOWANYCH_ZIAREN_180510_MA_5125.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- prostokątną formę
W rondelku na małym ogniu podgrzewamy masło orzechowe i miód. W dużej misce mieszamy ekspandowane ziarna, żurawiny i siemię lniane. Do miski dodajemy masło z miodem i całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie masę dzielimy na 12 kawałków.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka owsiane z mango
Spróbuj owsianych ciasteczek z mąką żytnią, migdałami i słodkim mango!
![Ciasteczka owsiane z mango](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2c9a3e812c23-6f6e50dba000-BS_ONLINE_KW31_23845_CiasteczkaOwsianeMango_270717_MS_3419_rgb_ok_1250x700.webp)
Kruche makowe ciasteczka
Przygotuj pyszny deser dla swoich najbliższych i zachwyć ich kruchymi ciasteczkami z makiem!
![Kruche makowe ciasteczka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4ff48ca7ba37-8d56c7cc9daa-kruche_makowe_ciasteczka_1250x700.webp)
Kruche miodowe ciasteczka
Miód gryczany to doskonała podstawa słodkich, kruchych ciasteczek. Poznaj przepis Pawła Małeckiego!
![Kruche miodowe ciasteczka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/28562057976d-b4a7ac800c02-KK_SLODKIE_kruche_miodowe_ciasteczka_1250x700.webp)
Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka łączące smak migdałów i pomarańczy – wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
![Hiszpańskie ciasteczka migdałowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1b65bf8d5d0f-a901fd5e8496-Cukiernik-PL_plus_etapy_10_06_16_36340_RGB_OK_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
- Herbaciane paluszki
- Jajko zapiekane w bagietce
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Makaron z kurkami
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Owsianka na mleku
- Ciasteczka marchewkowo-bananowe
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
- Lunchbox dla dzieci
- Tartaletki limonkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczone gołąbki z sosem pomidorowym
- Crème brûlée piña colada
- Arancini - kulki ryżowe
- Idealny lukier do dekoracji
- Zupa buraczkowa
- Sernik limonkowy
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Aromatyczna strucla serowa
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Ryż smażony z warzywami
Komentarze (4)
1955 dni temu
Miałam dokładnie ten sam problem co Agnieszka, masa kruszy się i nie można jej pokroić w ciastka. Nadaje się jedynie do mleka albo jogurtu jako musli.
odpowiedz
1955 dni temu
Ważne jest, aby dobrze schłodzić masę. Do krojenia używamy ostrego noża. I nie kroimy w cienkie plasterki, a grube kawałki :)
1984 dni temu
Niestety mimo porządnego ubicia masy w blaszce masa rozpada się i kruszy. Jest nie do pokrojenia. Smak mógłby być ale to nie ciasteczka tylko okruchy.
odpowiedz
2247 dni temu
Czy można zastąpić czymś masło orzechowe?
odpowiedz