Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- prostokątną formę
W rondelku na małym ogniu podgrzewamy masło orzechowe i miód. W dużej misce mieszamy ekspandowane ziarna, żurawiny i siemię lniane. Do miski dodajemy masło z miodem i całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie masę dzielimy na 12 kawałków.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka owsiane z mango
Spróbuj owsianych ciasteczek z mąką żytnią, migdałami i słodkim mango!
Kruche makowe ciasteczka
Przygotuj pyszny deser dla swoich najbliższych i zachwyć ich kruchymi ciasteczkami z makiem!
Kruche miodowe ciasteczka
Miód gryczany to doskonała podstawa słodkich, kruchych ciasteczek. Poznaj przepis Pawła Małeckiego!
Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka łączące smak migdałów i pomarańczy – wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kutia
- Pierniki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
2095 dni temu
Miałam dokładnie ten sam problem co Agnieszka, masa kruszy się i nie można jej pokroić w ciastka. Nadaje się jedynie do mleka albo jogurtu jako musli.
odpowiedz
2095 dni temu
Ważne jest, aby dobrze schłodzić masę. Do krojenia używamy ostrego noża. I nie kroimy w cienkie plasterki, a grube kawałki :)
2124 dni temu
Niestety mimo porządnego ubicia masy w blaszce masa rozpada się i kruszy. Jest nie do pokrojenia. Smak mógłby być ale to nie ciasteczka tylko okruchy.
odpowiedz
2387 dni temu
Czy można zastąpić czymś masło orzechowe?
odpowiedz