Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- prostokątną formę
W rondelku na małym ogniu podgrzewamy masło orzechowe i miód. W dużej misce mieszamy ekspandowane ziarna, żurawiny i siemię lniane. Do miski dodajemy masło z miodem i całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie masę dzielimy na 12 kawałków.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Mini burgery
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Śledzie po kaszubsku
- Jajka na miękko
- Guacamole
- Boczek pieczony
- Pierniki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2414 dni temu
Miałam dokładnie ten sam problem co Agnieszka, masa kruszy się i nie można jej pokroić w ciastka. Nadaje się jedynie do mleka albo jogurtu jako musli.
Odpowiedz
2414 dni temu
Ważne jest, aby dobrze schłodzić masę. Do krojenia używamy ostrego noża. I nie kroimy w cienkie plasterki, a grube kawałki :)
2443 dni temu
Niestety mimo porządnego ubicia masy w blaszce masa rozpada się i kruszy. Jest nie do pokrojenia. Smak mógłby być ale to nie ciasteczka tylko okruchy.
Odpowiedz
2707 dni temu
Czy można zastąpić czymś masło orzechowe?
Odpowiedz