
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- prostokątną formę
W rondelku na małym ogniu podgrzewamy masło orzechowe i miód. W dużej misce mieszamy ekspandowane ziarna, żurawiny i siemię lniane. Do miski dodajemy masło z miodem i całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie masę dzielimy na 12 kawałków.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka owsiane z mango
Spróbuj owsianych ciasteczek z mąką żytnią, migdałami i słodkim mango!

Kruche makowe ciasteczka
Przygotuj pyszny deser dla swoich najbliższych i zachwyć ich kruchymi ciasteczkami z makiem!

Kruche miodowe ciasteczka
Miód gryczany to doskonała podstawa słodkich, kruchych ciasteczek. Poznaj przepis Pawła Małeckiego!

Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka łączące smak migdałów i pomarańczy – wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Zobacz przepisy
na lato
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Gnocchi dyniowe
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Risotto z kurczakiem
- Risotto z warzywami
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Chlebek bananowy
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
2294 dni temu
Miałam dokładnie ten sam problem co Agnieszka, masa kruszy się i nie można jej pokroić w ciastka. Nadaje się jedynie do mleka albo jogurtu jako musli.
odpowiedz
2293 dni temu
Ważne jest, aby dobrze schłodzić masę. Do krojenia używamy ostrego noża. I nie kroimy w cienkie plasterki, a grube kawałki :)
2323 dni temu
Niestety mimo porządnego ubicia masy w blaszce masa rozpada się i kruszy. Jest nie do pokrojenia. Smak mógłby być ale to nie ciasteczka tylko okruchy.
odpowiedz
2586 dni temu
Czy można zastąpić czymś masło orzechowe?
odpowiedz