Ciasteczka z ekspandowanych ziaren

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • prostokątną formę

W rondelku na małym ogniu podgrzewamy masło orzechowe i miód. W dużej misce mieszamy ekspandowane ziarna, żurawiny i siemię lniane. Do miski dodajemy masło z miodem i całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie masę dzielimy na 12 kawałków.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Ciasteczka owsiane z mango

Spróbuj owsianych ciasteczek z mąką żytnią, migdałami i słodkim mango!

Ciasteczka owsiane z mango

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 15 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Kruche makowe ciasteczka

Przygotuj pyszny deser dla swoich najbliższych i zachwyć ich kruchymi ciasteczkami z makiem!

Kruche makowe ciasteczka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 35 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Kruche miodowe ciasteczka

Miód gryczany to doskonała podstawa słodkich, kruchych ciasteczek. Poznaj przepis Pawła Małeckiego!

Kruche miodowe ciasteczka

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    2294 dni temu
    Miałam dokładnie ten sam problem co Agnieszka, masa kruszy się i nie można jej pokroić w ciastka. Nadaje się jedynie do mleka albo jogurtu jako musli.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2293 dni temu
    Ważne jest, aby dobrze schłodzić masę. Do krojenia używamy ostrego noża. I nie kroimy w cienkie plasterki, a grube kawałki :)
  • Agnieszka Agnieszka
    2323 dni temu
    Niestety mimo porządnego ubicia masy w blaszce masa rozpada się i kruszy. Jest nie do pokrojenia. Smak mógłby być ale to nie ciasteczka tylko okruchy.

    odpowiedz

  • Kmz Kmz
    2586 dni temu
    Czy można zastąpić czymś masło orzechowe?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!