zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • patelnię
  • piekarnik rozgrzany do 160°C

Krok 1: Ścieramy zest

Łączymy składniki marynaty

Z wyparzonych pomarańczy ścieramy zest i wyciskamy sok. Na zimną patelnię przekładamy skórki wraz z sokiem. Wsypujemy cukier i od momentu zagotowania gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Wyciągamy skórki pomarańczy, osuszamy na ręczniku papierowym, studzimy.

 

 

Krok 2: Do syropu dodajemy migdały

 Farsz nakładamy na schab

Do syropu wsypujemy migdały, gotujemy kilka minut, mieszając. Migdały przekładamy na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C. Aby migdały równomiernie się skarmelizowały, od czasu do czasu mieszamy. Karmelizujemy do uzyskania złotego koloru, a następnie odstawiamy do wystudzenia.

 

Krok 3: Orzechy i skórkę mieszamy z czekoladą

Łączymy składniki marynaty

Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej bądź w kąpieli wodnej. Wystudzone orzechy i osuszoną skórkę pomarańczy mieszamy z czekoladą. Masę porcjami wykładamy na papier do pieczenia. Wkładamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    124 dni temu
    Nie można po polsku? SKÓRKA Z POMARAŃCZY, a nie ZEST! Kurna, no!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    345 dni temu
    Czy można w tym przepisie użyć gotowej kandyzowanej skórki pomarańczy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    344 dni temu
    Można, aczkolwiek ta domowa będzie delikatniejsza :)
  • Gość Gość
    1173 dni temu
    Pan Paweł podobny jest do Michała Pazdana.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1173 dni temu
    A my sądzimy, że to Michał Pazdan jest podobny do Pawła :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram