Ciastka - Ciasteczka migdałowe - przepisy i pomysły:

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Daria Ładocha

Ciasteczka migdałowe

Słodkie i kruche historie z ogrodu? Tylko według przepisu Darii na ciasteczka migdałowe z cukrem różanym!

Ciasteczka migdałowe

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Paluchy wiedźmy

Zachwyć wszystkich przekąską na Halloween! Ciastka z migdałami smakują doskonale i upiornie wyglądają!

Paluchy wiedźmy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 3:10 liczba porcji: 35 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Herbaciane paluszki

Łatwe w wykonaniu kruche ciasteczka z dodatkiem roztartej w moździerzu herbaty!

Herbaciane paluszki
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 35 ten przepis nie jest wegetariański

1 2 »
Kto by przypuszczał, że zmielone migdały mogą odgrywać tak istotną rolę w wyrobach cukierniczych. A jednak to właśnie one nadają wyjątkowy aromat ciasteczkom, które nie bez powodu znikają ze stołu z szybkością światła. Ciasteczka migdałowe przygotujecie błyskawicznie, używając zaledwie kilku składników. Nie wierzycie? Przekonajcie się, odwiedzając Kuchnię Lidla!

Kruche ciastka migdałowe – sprawdzony przepis

Ciastka migdałowe robi się naprawdę szybko. Przekonacie się o tym, korzystając z choćby jednego przepisu, który proponuje Kuchnia Lidla. Dzięki znajdującym się tam wskazówkom i poradom upieczecie pyszne i kruche ciastka migdałowe.

Jak widać, zdecydowana większość ciasteczek migdałowych powstaje z mielonych migdałów. Warto jednak wspomnieć, że można też przygotować kruche ciastka z migdałami tylko lekko rozdrobnionymi lub pozostawionymi w całości. I tak np. do przyrządzenia włoskich ciasteczek cantuccini nie potrzebujecie mąki z mielonych migdałów – wystarczy, że użyjecie całych oraz drobno posiekanych orzechów. Piekąc ciasteczka z migdałów niekoniecznie też musicie posłużyć się blenderem czy młynkiem. Czasami bowiem migdały należy pokroić tylko w kostkę lub, jak w przypadku hiszpańskich ciasteczek migdałowych, w słupki. Zresztą co tu dużo mówić, sprawdźcie sami w Kuchni Lidla, która jest pełna inspiracji i podaje przepisy nie tylko na ciasteczka z migdałami mielonymi!

Ciasteczka migdałowe fit

Jeśli obawiacie się, że wasze smakołyki mogą być zbyt kaloryczne, to koniecznie sięgnijcie po przepisy na ciasteczka migdałowe fit. W takiej wersji ciasteczka migdałowe występują najczęściej bez cukru, który zastępowany jest alternatywnym słodziwem, np. syropem daktylowym, klonowym czy ksylitolem. Polecamy też  ciasteczka migdałowe bez mąki i bez jajek. Do ich przyrządzenia zachęca Kuchnia Lidla, w której znajdziecie przepis na tradycyjny przysmak z Florencji, czyli tzw. florentynki migdałowe.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!