Ciastka - Ciasteczka migdałowe - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ciasteczka jaglano-kokosowe
Idealna słodka przekąska dla każdego, w dodatku z zaledwie 6 składników? To muszą być ciasteczka bez glutenu, bez dodatku cukru i odpowiednie dla wegan. To deser, który naprawdę zachwyca smakiem.
Wegańskie batoniki z masłem orzechowym
Szukasz szybkiej słodkiej przekąski? Oto ona! Te wyjątkowe batoniki, które łączą w sobie słodki smak syropu klonowego z masłem orzechowym i grubo mieloną solą morską idealnie sprawdzą się w tej roli.
Marcepanowe kartofelki
Domowe słodycze, które skradną niejedno serce! Pyszne marcepanowe kartofelki z dodatkiem likieru pomarańczowego to wyjątkowa przekąska na każdą okazję.
Wegańskie florentynki
Inspirowane klasykiem wśród włoskich deserów pyszne wegańskie florentynki według przepisu Kingi. Zobacz, jak łatwo je przygotować!
Kuleczki energetyczne
Idealna, wegańska, słodka przekąska bez pieczenia. Jest pełna wartościowych składników, które dodadzą energii w ciągu zabieganego dnia. Sprawdź, jak szybko i łatwo ją przygotować!
Biscotti z migdałami i orzechami
Ciasteczka inspirowane włoskim przysmakiem – biscotti. W przepisie Kingi są pełne orzechów i idealnie nadają się do porannej kawy.
Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
Połączenie pistacji, migdałów i białej czekolady to smak, do którego będziesz wracać! Przepis Pawła na szybkie i proste ciasteczka warto mieć pod ręką, zawsze gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Ciasteczka migdałowe z lodami pistacjowymi
Domowe lody pistacjowe z delikatnymi, eleganckimi ciasteczkami z migdałów to idealny pomysł na słodki prezent, który przygotujesz z okazji Dnia Matki!
Ciasteczka migdałowe
Słodkie i kruche historie z ogrodu? Tylko według przepisu Darii na ciasteczka migdałowe z cukrem różanym!
Wegańskie makaroniki
Kinga stworzyła przepis na idealne wegańskie makaroniki z kremem na bazie awokado i polewą czekoladową.
Paluchy wiedźmy
Zachwyć wszystkich przekąską na Halloween! Ciastka z migdałami smakują doskonale i upiornie wyglądają!
Herbaciane paluszki
Łatwe w wykonaniu kruche ciasteczka z dodatkiem roztartej w moździerzu herbaty!
Kruche ciastka migdałowe – sprawdzony przepis
Ciastka migdałowe robi się naprawdę szybko. Przekonacie się o tym, korzystając z choćby jednego przepisu, który proponuje Kuchnia Lidla. Dzięki znajdującym się tam wskazówkom i poradom upieczecie pyszne i kruche ciastka migdałowe.
- migdałowe ciasteczka
- kruche ciastka kakaowo-migdałowe
- halloweenowe ciastka z migdałami
- włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową
Jak widać, zdecydowana większość ciasteczek migdałowych powstaje z mielonych migdałów. Warto jednak wspomnieć, że można też przygotować kruche ciastka z migdałami tylko lekko rozdrobnionymi lub pozostawionymi w całości. I tak np. do przyrządzenia włoskich ciasteczek cantuccini nie potrzebujecie mąki z mielonych migdałów – wystarczy, że użyjecie całych oraz drobno posiekanych orzechów. Piekąc ciasteczka z migdałów niekoniecznie też musicie posłużyć się blenderem czy młynkiem. Czasami bowiem migdały należy pokroić tylko w kostkę lub, jak w przypadku hiszpańskich ciasteczek migdałowych, w słupki. Zresztą co tu dużo mówić, sprawdźcie sami w Kuchni Lidla, która jest pełna inspiracji i podaje przepisy nie tylko na ciasteczka z migdałami mielonymi!
Ciasteczka migdałowe fit
Jeśli obawiacie się, że wasze smakołyki mogą być zbyt kaloryczne, to koniecznie sięgnijcie po przepisy na ciasteczka migdałowe fit. W takiej wersji ciasteczka migdałowe występują najczęściej bez cukru, który zastępowany jest alternatywnym słodziwem, np. syropem daktylowym, klonowym czy ksylitolem. Polecamy też ciasteczka migdałowe bez mąki i bez jajek. Do ich przyrządzenia zachęca Kuchnia Lidla, w której znajdziecie przepis na tradycyjny przysmak z Florencji, czyli tzw. florentynki migdałowe.