Ciastka z kremem - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Czekoladowe ciastka whoopie pies
Jakie są ciastka whoopie wg przepisu Pawła? Czekoladowe, ozdobione różową masą cukrową i pełne delikatnego kremu. Wprost idealne na walentynki i równie smaczne w każdy inny dzień!
Deser à la mleczna kanapka
Wzbogacony o dodatkową porcję białka pyszny i bezglutenowy deser à la mleczna kanapka. Wykorzystaj ten przepis i przekonaj się, że domowe wersje znanych słodyczy są pyszne i zdecydowanie bardziej fit!
Biskwity z kremem i owocami
Biskwity, czyli pieczone omlety biszkoptowe, to pyszny pomysł na deser pełen śmietankowego kremu i świeżych owoców. Koniecznie wypróbuj ten przepis na słodką przekąskę!
Ptysie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni
Klasyczne ptysie w zupełnie nowej, świątecznej odsłonie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni. Idealnie sprawdzą się jako nietuzinkowy deser na święta.
Świąteczne ciasteczka w kształcie choinek
Kruche ciasteczka, a pomiędzy nimi aksamitny, zielony krem pistacjowy – niech tak smakują Wasze święta! Przepis Kingi jest stworzony dla tych, którzy pieką słodkości bez glutenu.
Cannoli z ricottą i pistacjami
Deser w stylu sycylijskim, w którym spotykają się klasyczne południowe smaki: krem na bazie ricotty, chrupiące wafelki cannoli i pistacje. Spróbuj, a będziesz do nich wracać!
Tartaletki limonkowe
Pyszne tartaletki, wypełnione kremem limonkowym, z opalaną włoską bezą. Znakomita słodka przekąska na imprezowe okazje!
Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
Roślinne i idealne na śniadanie lub przekąskę! Ciasteczka marchewkowe wg przepisu Kingi zachwycą Cię kremowym nadzieniem.
Tartaletki bezglutenowe z musem figowym i gruszką
Tartaletki bezglutenowe na bazie orzechów, nadziewane musem figowym, mascarpone i słodką gruszką to doskonałe połączenie smaków!
Wegańskie makaroniki
Kinga stworzyła przepis na idealne wegańskie makaroniki z kremem na bazie awokado i polewą czekoladową.
Muffiny z wiśniami
Połączenie wiśni z czekoladą zawsze smakuje doskonale. Poznaj przepis na muffinki z jogurtem, wiśniami i polewą czekoladową!
Babeczki piernikowe z ganaszem cynamonowym
Paweł Małecki ma dla Ciebie przepis, dzięki któremu poczujesz zbliżające się święta – piernikowe babeczki z cynamonem i czekoladą!
Sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka z kremem
Trudno o jeden uniwersalny przepis na ciastka z kremem. Wśród tylu możliwości, jakie oferują ciasteczka z kremem można się naprawdę pogubić! Przygotowaliśmy więc mały przewodnik cukierniczy, jakich kremów możecie użyć do ozdoby ciastek. Zdecydowanie najpopularniejszą wersją są ciastka z kremem czekoladowym. W Kuchni Lidla królują w tej wersji kruche ciasteczka, takie jak amaretti z ganaszem czekoladowym czy makaroniki nadziewane czekoladą. Ciasteczka z kremem to jednak o wiele szerszy wachlarz możliwości. Jeśli dotychczas nie mieliście okazji eksperymentować z tym przysmakiem, to weźcie pod uwagę ciasteczka z kremem budyniowym, orzechowym, cytrynowym czy nawet karpatkowym. Wszystkie smakują obłędnie! A gdy za oknem temperatura sięga zenitu, pamiętajcie o właściwym przechowywaniu tego rodzaju smakołyków. W porze letniej najlepiej sprawdzą się więc ciasteczka z kremem z mleka w proszku, które przedłuży ich trwałość nawet do tygodnia.
Wariacje na temat ciastek z kremem
Ciastka z kremem mogą przyprawić o prawdziwy zawrót głowy. Nic dziwnego, bo obok przepisów uwzględniających różne smaki kremu, znajdziecie również takie, które wymieniają ciastka z nazwy. Któż nie zna popularnych eklerków, wadowickiej kremówki papieskiej, ptysia czy rurki z kremem. A wszystkie te przysmaki to właśnie ciastka z kremem! Kuchni Lidla żadne z nich nie są obce, dlatego wszyscy smakosze słodkości już teraz mogą pokusić się o przygotowanie:
- eklerów kawowych
- kremówek
- ptysiów z kremem śmietankowo-waniliowym i malinami lub truskawkami
- francuskich ptysiów czekoladowo-truskawkowych
- francuskich rurek z kremem
Ze wskazówkami i poradami Kuchni Lidla każdy eklerek czy kremówka będą udane! I choć spotkacie się z różnymi wersjami kremówek czy rurek z kremem, to w większości przypadków przepis będzie bazował na tych samych składnikach. Przepisy na tak tradycyjne przysmaki mogą różnić się jedynie szczegółami, np. rodzajem kremu. W końcu takie rurki mogą być przyrządzone z kremem budyniowym czy też z kremem z serka mascarpone. Wszystkie chwyty dozwolne!