Ciastka pisanki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • wałek
  • niewielką foremkę w kształcie jajka
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
  • wykałaczkę

Przygotuj wcześniej:

Masło wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia miało temperaturę pokojową. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.

Sposób przygotowania:

KROK 1: WYRABIAMY CIASTO

W misce umieszczamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz masło w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki zagniatamy, aż powstanie gładkie ciasto, i formujemy z niego parzystą liczbę niewielkich kulek.

KROK 2: WYCINAMY CIASTKA

Kulki ciasta wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm i za pomocą foremki (lub niewielkiego, ostrego noża) wycinamy kształt jajek.

KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA

Gotowe ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy je przez ok. 15-18 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowe ciastka studzimy.

KROK 4: SKŁADAMY I DEKORUJEMY CIASTECZKA

Ciasteczka smarujemy z jednej strony kremem czekoladowym i składamy je ze sobą. Następnie za pomocą wykałaczki na ciastkach rysujemy dowolne wzory z roztopionej czekolady i oprószamy je kolorowymi posypkami cukrowymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!