zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tarkę o drobnych oczkach
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • robot wielofunkcyjny
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Przygotowujemy ciasto

Marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach łączymy w naczyniu robota z pozostałymi składnikami ciasta i miksujemy na gładką masę.

Krok 2: Formujemy i pieczemy ciasteczka

Z gotowej masy formujemy równe krążki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180°C. Gdy będą złote, wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 3: Przygotowujemy krem i składamy ciasteczka

Stałą część dobrze schłodzonego mleczka kokosowego mieszamy w misce z pozostałymi składnikami kremu.

Porcję gotowego kremu rozsmarowujemy na powierzchni ciastka i przykrywamy drugim ciasteczkiem, tworząc kanapkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    7 dni temu
    Ile jajek powinnam dodać zamiast siemienia lnianego?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    6 dni temu
    Dodaj 2 jajka. Jeśli masa będzie zbyt płynna, dodaj więcej płatków owsianych :)
  • Gość Gość
    13 dni temu
    Czy ciastka są nadal smaczne bez kremu ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    12 dni temu
    Same ciastka są przepyszne!
  • Matylda Matylda
    20 dni temu
    Ten krem wygląda na dość "luźny". CZy tak sklejone ciastka trzymają się w całości?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    19 dni temu
    Krem jest delikatny. jeśli chcesz, żeby byl bardziej zwięzły - wstaw kanapki do lodówki.
  • Gość Gość
    20 dni temu
    Ile ciastek średnio wychodzi z podanej porcji?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    19 dni temu
    Około 7 sztuk :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram