zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • dwie formy o średnicy 20 cm
  • mikser
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Pieczemy ciasto

Formy wykładamy papierem do pieczenia. W jednej misce łączymy ze sobą składniki suche wraz z pokruszonymi orzechami, a w drugiej mokre z marchewką startą na grubych oczkach tarki. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Ciasto rozkładamy na dwóch przygotowanych blaszkach. Pieczemy około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C z funkcją grzania góra-dół. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia.

Krok 2: Przygotowujemy krem

Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem razem z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii.

Krok 3: Składamy elementy ciasta

Na paterze układamy jeden blat ciasta i smarujemy go połową kremu. Następnie przykrywamy krem drugim blatem, a pozostałą część kremu rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Dekorujemy morelami i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    50 dni temu
    Czy można zamienić mąkę w przepisie np. na orkiszową pełnoziarnistą?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    50 dni temu
    można :)
  • Ania Ania
    107 dni temu
    kolejny przepis w kategorii bezglutenowe a w składnikach mąka pszenna pełnoziarnista bio – 2¼ szklanki tragedia i wy edukujecie o piramidzie zdrowego żywienia?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    106 dni temu
    Droga Aniu, sprawdziliśmy to - ten przepis nie jest podpięty pod kategorię "bez glutenu". Jak najbardziej wszystko się zgadza :)
  • Gość Gość
    298 dni temu
    czy można upiec tort w jednej foremce i przekoic na 2 blaty?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    298 dni temu
    Możesz tak zrobić :)
  • Justyna Justyna
    402 dni temu
    Pyszny. Świetna konsystencja ciasta! Tofu: dodałam więcej masła orzechowego!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    538 dni temu
    Super przepis

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram