zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • dwie formy o średnicy 20 cm
  • mikser
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Pieczemy ciasto

Formy wykładamy papierem do pieczenia. W jednej misce łączymy ze sobą składniki suche wraz z pokruszonymi orzechami, a w drugiej mokre z marchewką startą na grubych oczkach tarki. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Ciasto rozkładamy na dwóch przygotowanych blaszkach. Pieczemy około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C z funkcją grzania góra-dół. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia.

Krok 2: Przygotowujemy krem

Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem razem z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii.

Krok 3: Składamy elementy ciasta

Na paterze układamy jeden blat ciasta i smarujemy go połową kremu. Następnie przykrywamy krem drugim blatem, a pozostałą część kremu rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Dekorujemy morelami i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    61 dni temu
    Super przepis

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram