Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- 12 papierowych foremek na babeczki
- blachę piekarnikową lub formę do babeczek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C
Krok 1: Łączymy składniki ciasta
Marchew obieramy i ścieramy drobno na tarce. Orzechy grubo siekamy i mieszamy z marchewką oraz rodzynkami. Jaja, brązowy cukier i sól ubijamy na gęsty, jasny krem. Dolewamy olej, mieszając. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy i krótko mieszamy. Dodajemy mieszankę z marchwi i bakalii i ponownie mieszamy.
Krok 2: Pieczemy babeczki
Ciasto przekładamy do 12 papilotek na babeczki, które umieszczamy na blasze lub w formie do babeczek i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C przez 25-30 minut. Studzimy.
Krok 3: Przygotowujemy twarożek lawendowy
Cukier i lawendę (w ilości według uznania) dokładnie rozgniatamy w moździerzu. Odsypujemy 2-3 łyżeczki, pozostałą ilość wraz z sokiem pomarańczowym dodajemy do serka i mieszamy, a następnie wstawiamy do lodówki do momentu podania. Przed podaniem na każdej babeczce robimy kleks z lawendowego twarożku, posypujemy pozostałym cukrem z lawendą i dekorujemy kwiatami lawendy.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą
Tuńczyk w zupełnie nowej odsłonie – w postaci sycących wytrawnych muffinów z dodatkiem kukurydzy, sera i pietruszki.
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!
Babeczki dyniowe
Jak wykorzystać dynię? Upiecz pyszne muffiny według pomysłu Pawła Małeckiego!
Muffiny jajeczne z papryczkami padron
Zaskocz rodzinę nowym pomysłem na śniadanie! Przygotuj muffiny jajeczne z papryczką padron, szpinakiem i cebulą!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Ciasto marchewkowe z czekoladą
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kremówki
- Czekoladowe fondue
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Stripsy z kurczaka
- Piernik z marchwi
- Ciasto marchewkowe
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Ciasto marchewkowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Żurek z makaronem
- Tort lodowy
- Kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Kaczka konfit z konfiturą cebulową i purée z selera
- Strudel z jabłkami i makiem
- Młoda kapusta z salsą z pomidorów
- Pomidorowy pstrąg z imbirem
- Pizza rolls z burakami i fetą
- Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby
- Miodowe szaszłyki z kurczaka i wątróbki
- Faszerowany bakłażan z kuskusem i migdałami
- Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)