Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do jednej miski wsypujemy składniki suche: mąkę, sól (ok. 1 łyżeczki), pieprz oraz proszek do pieczenia.
Do drugiej wbijamy jajka, mieszamy je widelcem, dodajemy pozostałe składniki mokre: mleko, olej słonecznikowy.
Łączymy ze sobą składniki mokre i suche, a następnie dodajemy resztę składników: odsączoną kukurydzę i tuńczyka (delikatnie podzielonego widelcem n a mniejsze kawałki) oraz pokrojony w kostkę ser żółty i natkę pietruszki. Mieszamy delikatnie.
Ciastem wypełniamy foremki do muffinek do 3/4 ich wysokości. Najlepiej foremki wyłożyć papilotkami (papierowymi foremkami do muffinek).
Foremki z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 15 - 20 minut (sprawdzamy patyczkiem).
Zobacz podobne
przepisy
Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
Wariacja na temat sernika i oryginalny pomysł na wykorzystanie kaszy gryczanej. To słodki i zdrowy deser dla każdego.
Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
Porcja makaronu z rybą udekorowana włoskimi dodatkami to sposób na szybki i zdrowy, a przede wszystkim pyszny obiad.
Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Wegańska ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Piernik staropolski
- Błyskawiczne pierniczki
- Kapusta z grochem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kompot z suszu z cytryną
- Zupa grzybowa z makaronem
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Kutia
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2461 dni temu
Wyszło 12 mufinek. Wyrosły i wyglądały ładnie, ale mimo iż uwielbiam tuńczyka z kukurydza mufinki były beznadziejne. Praktycznie bez smaku i tuńczyk w połączeniu z takim ciastem nie pasował ani trochę. Nie polecam!
odpowiedz
2467 dni temu
Mi wyszło 12 pysznych muffinek. Ile 1 ma kalorii?
odpowiedz
2573 dni temu
Zrobiłam je- pyszne, cudownie chrupiąca skórka, kukurydza nadaje wilgotności i chrupkości- mniam!
odpowiedz
3702 dni temu
Świetny przepis! Muffinki są bardzo sycące, smakowite i idealne na przekąskę :)
odpowiedz
3752 dni temu
Czy czas na zrobienie zapasów kukurydzy? Niedawno przeczytalem cikawą analize długoterminową kukurydzy na str. internetowej comparic. Z niej wynika to że kukurydza może zdrożeć kilkakrotnie! Pytanie: Czy czas zakupic kukurydze w puszkach? :D
odpowiedz
3925 dni temu
Bardzo smaczne, nic nie zmieniałam :)
odpowiedz
3972 dni temu
Całkiem smaczne muffiny (mi wyszło 16 w silikonowych foremkach do muffinek). Brakowało jakiegoś mocnego akcentu, więc jedliśmy je z ketchupem ;D. Zamierzam zrobić je na piątkowe przyjęcie urodzinowe.
odpowiedz
4046 dni temu
Kasiu, koniecznie nam zdradź, jak Ci wyszły muffinki!
odpowiedz
4046 dni temu
Właśnie zrobiłam babeczki, wylałam je do silikonowej formy i zalałam wszystkie 12 miejsc, gdyż nie są zbyt głębokie.
odpowiedz
4060 dni temu
Z podanych składników wychodzą 4 muffiny.
odpowiedz
4060 dni temu
Ile z tej porcji wyjdzie babeczek?
odpowiedz
zobacz wszystkie