
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do jednej miski wsypujemy składniki suche: mąkę, sól (ok. 1 łyżeczki), pieprz oraz proszek do pieczenia.
Do drugiej wbijamy jajka, mieszamy je widelcem, dodajemy pozostałe składniki mokre: mleko, olej słonecznikowy.
Łączymy ze sobą składniki mokre i suche, a następnie dodajemy resztę składników: odsączoną kukurydzę i tuńczyka (delikatnie podzielonego widelcem n a mniejsze kawałki) oraz pokrojony w kostkę ser żółty i natkę pietruszki. Mieszamy delikatnie.
Ciastem wypełniamy foremki do muffinek do 3/4 ich wysokości. Najlepiej foremki wyłożyć papilotkami (papierowymi foremkami do muffinek).
Foremki z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 15 - 20 minut (sprawdzamy patyczkiem).
Zobacz podobne
przepisy
Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
Wariacja na temat sernika i oryginalny pomysł na wykorzystanie kaszy gryczanej. To słodki i zdrowy deser dla każdego.

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
Porcja makaronu z rybą udekorowana włoskimi dodatkami to sposób na szybki i zdrowy, a przede wszystkim pyszny obiad.

Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.


Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!

Zobacz przepisy
na święta
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2577 dni temu
Wyszło 12 mufinek. Wyrosły i wyglądały ładnie, ale mimo iż uwielbiam tuńczyka z kukurydza mufinki były beznadziejne. Praktycznie bez smaku i tuńczyk w połączeniu z takim ciastem nie pasował ani trochę. Nie polecam!
odpowiedz
2584 dni temu
Mi wyszło 12 pysznych muffinek. Ile 1 ma kalorii?
odpowiedz
2690 dni temu
Zrobiłam je- pyszne, cudownie chrupiąca skórka, kukurydza nadaje wilgotności i chrupkości- mniam!
odpowiedz
3819 dni temu
Świetny przepis! Muffinki są bardzo sycące, smakowite i idealne na przekąskę :)
odpowiedz
3869 dni temu
Czy czas na zrobienie zapasów kukurydzy? Niedawno przeczytalem cikawą analize długoterminową kukurydzy na str. internetowej comparic. Z niej wynika to że kukurydza może zdrożeć kilkakrotnie! Pytanie: Czy czas zakupic kukurydze w puszkach? :D
odpowiedz
4042 dni temu
Bardzo smaczne, nic nie zmieniałam :)
odpowiedz
4089 dni temu
Całkiem smaczne muffiny (mi wyszło 16 w silikonowych foremkach do muffinek). Brakowało jakiegoś mocnego akcentu, więc jedliśmy je z ketchupem ;D. Zamierzam zrobić je na piątkowe przyjęcie urodzinowe.
odpowiedz
4163 dni temu
Kasiu, koniecznie nam zdradź, jak Ci wyszły muffinki!
odpowiedz
4163 dni temu
Właśnie zrobiłam babeczki, wylałam je do silikonowej formy i zalałam wszystkie 12 miejsc, gdyż nie są zbyt głębokie.
odpowiedz
4176 dni temu
Z podanych składników wychodzą 4 muffiny.
odpowiedz
4177 dni temu
Ile z tej porcji wyjdzie babeczek?
odpowiedz
zobacz wszystkie