Muffiny jajeczne z papryczkami padron

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • formę do muffinów
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • mikser
  • praskę do czosnku

Krok 1: Przygotowujemy farsz 

Cebulę i paprykę siekamy bardzo drobno. Podsmażamy na łyżce masła. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szpinak, a po chwili czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażamy i odstawiamy.

Krok 2: Ubijamy białka

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na puszystą pianę. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekane papryczki padron i mąkę. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Mieszamy, a następnie łączymy z ubitymi białkami. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy podsmażone warzywa i mieszamy.

Krok 3: Pieczemy muffiny

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formę smarujemy oliwą i wypełniamy masą do ¾ wysokości. Muffiny pieczemy około 15-20 minut. Wyciągamy z formy. Dekorujemy świeżą bazylią, posiekaną papryczką padron i szczyptą mielonej papryki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Muffiny jabłkowe z karmelem

Masz ochotę na coś słodkiego? Wypróbuj połączenie jabłek i karmelu zamknięte w małych muffinach!

Muffiny jabłkowe z karmelem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:55 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Muffiny jaglane na dwa sposoby

Pyszne muffiny – idealne na drugie śniadanie lub lunch! Do szkoły i do pracy!

Muffiny jaglane na dwa sposoby
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 18 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Chlebowe „muffiny” wytrawne

Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!

Chlebowe „muffiny” wytrawne

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem

Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    2913 dni temu
    a co tą mąka do czego mam ja dodać do białek czy żółtek bo ktoś nie napisął

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2913 dni temu
    Mąkę dodajemy do żółtek, wraz z papryczkami padron :)
  • Agnieszka Korzeniewska Agnieszka Korzeniewska
    2912 dni temu
    "Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekane papryczki padron i mąkę"- stoi jak byk.
  • Gość Gość
    2910 dni temu
    jest napisane
  • Gość Gość
    2909 dni temu
    mąkę i papryczki padron dodajemy do żółtek.Przeczytaj jeszcze raz przepis

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!