
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- mikser
- praskę do czosnku
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Cebulę i paprykę siekamy bardzo drobno. Podsmażamy na łyżce masła. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szpinak, a po chwili czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażamy i odstawiamy.
Krok 2: Ubijamy białka
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na puszystą pianę. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekane papryczki padron i mąkę. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Mieszamy, a następnie łączymy z ubitymi białkami. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy podsmażone warzywa i mieszamy.
Krok 3: Pieczemy muffiny
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formę smarujemy oliwą i wypełniamy masą do ¾ wysokości. Muffiny pieczemy około 15-20 minut. Wyciągamy z formy. Dekorujemy świeżą bazylią, posiekaną papryczką padron i szczyptą mielonej papryki.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny jabłkowe z karmelem
Masz ochotę na coś słodkiego? Wypróbuj połączenie jabłek i karmelu zamknięte w małych muffinach!

Muffiny jaglane na dwa sposoby
Pyszne muffiny – idealne na drugie śniadanie lub lunch! Do szkoły i do pracy!

Chlebowe „muffiny” wytrawne
Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.

Zobacz przepisy
na lato
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Camembert z grilla
- Chlebek bananowy
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Stek z grilla wołowy
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2913 dni temu
a co tą mąka do czego mam ja dodać do białek czy żółtek bo ktoś nie napisął
odpowiedz
2913 dni temu
Mąkę dodajemy do żółtek, wraz z papryczkami padron :)
2912 dni temu
"Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekane papryczki padron i mąkę"- stoi jak byk.
2910 dni temu
jest napisane
2909 dni temu
mąkę i papryczki padron dodajemy do żółtek.Przeczytaj jeszcze raz przepis