Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- mikser
- praskę do czosnku
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Cebulę i paprykę siekamy bardzo drobno. Podsmażamy na łyżce masła. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szpinak, a po chwili czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażamy i odstawiamy.
Krok 2: Ubijamy białka
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na puszystą pianę. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekane papryczki padron i mąkę. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Mieszamy, a następnie łączymy z ubitymi białkami. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy podsmażone warzywa i mieszamy.
Krok 3: Pieczemy muffiny
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formę smarujemy oliwą i wypełniamy masą do ¾ wysokości. Muffiny pieczemy około 15-20 minut. Wyciągamy z formy. Dekorujemy świeżą bazylią, posiekaną papryczką padron i szczyptą mielonej papryki.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny jabłkowe z karmelem
Masz ochotę na coś słodkiego? Wypróbuj połączenie jabłek i karmelu zamknięte w małych muffinach!
Muffiny jaglane na dwa sposoby
Pyszne muffiny – idealne na drugie śniadanie lub lunch! Do szkoły i do pracy!
Chlebowe „muffiny” wytrawne
Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chutney z ananasa
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Paella z karkówką
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Owsianka na mleku
- Wytrawne muffinki
- Kotlety jajeczne z ciecierzycą
- Zielona szakszuka
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Muffiny omletowe
- Gnocchi własnej roboty
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Sernik dyniowy
- Biszkopt z białek
- Zupa w stylu azjatyckim
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
- Babka na parze
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Polędwiczki wieprzowe z przyprawami z zapiekanką bakłażanową po neapolitańsku
- Pilaw z roladkami z cukinii
- Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
- Klops z jajkiem
- Gorąca lemoniada
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2692 dni temu
a co tą mąka do czego mam ja dodać do białek czy żółtek bo ktoś nie napisął
odpowiedz
2692 dni temu
Mąkę dodajemy do żółtek, wraz z papryczkami padron :)
2691 dni temu
"Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekane papryczki padron i mąkę"- stoi jak byk.
2689 dni temu
jest napisane
2688 dni temu
mąkę i papryczki padron dodajemy do żółtek.Przeczytaj jeszcze raz przepis