Chlebowe „muffiny” wytrawne
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy jeszcze przez chwilę.

Jajka łączymy z mlekiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Mieszamy, aż składniki się połączą. Chleb słonecznikowy kroimy w kostkę.

Przekładamy do dużej miski, zalewamy masą jajeczną i dodajemy starty ser Grana Padano oraz podsmażone warzywa. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut.

Tak przygotowaną masą napełniamy metalową formę na muffiny (wcześniej smarujemy formę odrobiną tłuszczu). Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (17)

Avatar
  • Gość Gość
    1692 dni temu
    Czym można zastąpić cukinię?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1692 dni temu
    Najlepiej sprawdzi się tutaj cukinia. Ewentualnie można drobno pokroić czerwoną paprykę, ale ona nie odda takiej wilgoci jak cukinia.
  • Gość Gość
    703 dni temu
    Dynią
  • Gość Gość
    602 dni temu
    Myślę, że szynką, boczkiem, może malutkimi cząstkami brokuła.
  • Gość Gość
    2838 dni temu
    Wygląda smakowicie:-) Ja dodałabym 2 jajka, tylko dlatego, że nie przypadły mi do gustu.

    odpowiedz

  • Gościówa :) Gościówa :)
    3074 dni temu
    Dodałam jeszcze tymianku...pycha

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3484 dni temu
    Dogi Gościu, oczywiście, użyj swojego ulubionego chleba.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3484 dni temu
    Jeżeli nie uda mi się kupić chleba słonecznikowego, to czy mogę go zastąpić jakimś innym?

    odpowiedz

  • Kala Kala
    3484 dni temu
    Czy foremki muszą być metalowe? Nie wystarczą takie papierowe?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3504 dni temu
    M., oczywiście :)

    odpowiedz

  • M. M.
    3504 dni temu
    czy te mufiny dobrze smakują również na zimno?

    odpowiedz

  • MonikaS MonikaS
    3512 dni temu
    Wyszly bardzo dobre!! Dziękuje za fantastyczny przepis. Co prawda porcji było u mnie na 24 sztuki - moze to przez za małe foremki? Pozdrawiam, Monika

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3526 dni temu
    Drogi Gościu, niczego nie ukrywamy, dlatego listy składów są wywieszone w każdym sklepie w dziele pieczywa. Ma do nich dostęp każdy z Klientów. Zaznaczamy jedynie, że jeśli znalezienie listy sprawia komuś problem - pracownicy z chęcią udzielą pomocnych wskazówek :)

    odpowiedz

  • Zakwas Zakwas
    2920 dni temu
    ''...niczego nie ukrywamy, dlatego listy składów są wywieszone w każdym sklepie w dziele pieczywa.'' Haha... Umieszczacie skład chleba w sklepie dlatego, że Was obliguje do tego prawo. Na stronie go nie ma bo to nie jest obligatoryjne. Wnioski? No właśnie:)
  • Gość Gość
    3526 dni temu
    Lidl nie chce podać składu chleba na stronie www. Coś chyba jest nie tak z tym chlebem, skoro odsyłają do pracowników.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3545 dni temu
    Składy chleba dostępne są w każdym z naszych sklepów. W razie problemów z ich odnalezieniem, zapytaj naszego pracownika!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3545 dni temu
    Można dowiedzieć się o skład tego chleba?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!