Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy jeszcze przez chwilę.
Jajka łączymy z mlekiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Mieszamy, aż składniki się połączą. Chleb słonecznikowy kroimy w kostkę.
Przekładamy do dużej miski, zalewamy masą jajeczną i dodajemy starty ser Grana Padano oraz podsmażone warzywa. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
Tak przygotowaną masą napełniamy metalową formę na muffiny (wcześniej smarujemy formę odrobiną tłuszczu). Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200°C.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki wielkanocne
Babka wielkanocna to klasyk, ale te babeczki są zupełnie inne! Zaproś je na świąteczne śniadanie, a będziesz z nimi spędzać każdą kolejną Wielkanoc!
Muffiny omletowe
Omlety w formie… muffinów? Dokładnie tak! W nowym przepisie Kingi znajdziesz właśnie pomysł na śniadanie w zupełnie nowej odsłonie. Koniecznie wypróbuj!
Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
Przepis na minifrittaty przyda Ci się, gdy szukasz pomysłu na oryginalne przekąski lub na drugie śniadanie i lunch. Są uniwersalne, pyszne i wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Sprawdź!
Sylwestrowe muffiny z burakiem i kozim serem
Różowe, buraczane muffiny z kozim serem to świetny materiał na sylwestrową przekąskę! Przygotuj je dla gości, wykorzystując przepis Karola Okrasy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Piernik staropolski
- Sernik krakowski
- Przekąski sylwestrowe
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wegańska ryba po grecku
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (17)
1758 dni temu
Czym można zastąpić cukinię?
odpowiedz
1757 dni temu
Najlepiej sprawdzi się tutaj cukinia. Ewentualnie można drobno pokroić czerwoną paprykę, ale ona nie odda takiej wilgoci jak cukinia.
768 dni temu
Dynią
667 dni temu
Myślę, że szynką, boczkiem, może malutkimi cząstkami brokuła.
2903 dni temu
Wygląda smakowicie:-) Ja dodałabym 2 jajka, tylko dlatego, że nie przypadły mi do gustu.
odpowiedz
3140 dni temu
Dodałam jeszcze tymianku...pycha
odpowiedz
3549 dni temu
Dogi Gościu, oczywiście, użyj swojego ulubionego chleba.
odpowiedz
3549 dni temu
Jeżeli nie uda mi się kupić chleba słonecznikowego, to czy mogę go zastąpić jakimś innym?
odpowiedz
3549 dni temu
Czy foremki muszą być metalowe? Nie wystarczą takie papierowe?
odpowiedz
3569 dni temu
M., oczywiście :)
odpowiedz
3569 dni temu
czy te mufiny dobrze smakują również na zimno?
odpowiedz
3577 dni temu
Wyszly bardzo dobre!! Dziękuje za fantastyczny przepis. Co prawda porcji było u mnie na 24 sztuki - moze to przez za małe foremki? Pozdrawiam, Monika
odpowiedz
3591 dni temu
Drogi Gościu, niczego nie ukrywamy, dlatego listy składów są wywieszone w każdym sklepie w dziele pieczywa. Ma do nich dostęp każdy z Klientów. Zaznaczamy jedynie, że jeśli znalezienie listy sprawia komuś problem - pracownicy z chęcią udzielą pomocnych wskazówek :)
odpowiedz
2986 dni temu
''...niczego nie ukrywamy, dlatego listy składów są wywieszone w każdym sklepie w dziele pieczywa.'' Haha... Umieszczacie skład chleba w sklepie dlatego, że Was obliguje do tego prawo. Na stronie go nie ma bo to nie jest obligatoryjne. Wnioski? No właśnie:)
3591 dni temu
Lidl nie chce podać składu chleba na stronie www. Coś chyba jest nie tak z tym chlebem, skoro odsyłają do pracowników.
odpowiedz
3610 dni temu
Składy chleba dostępne są w każdym z naszych sklepów. W razie problemów z ich odnalezieniem, zapytaj naszego pracownika!
odpowiedz
3610 dni temu
Można dowiedzieć się o skład tego chleba?
odpowiedz
zobacz wszystkie