
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarka o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy masę jajeczną
Szczypiorek drobno siekamy. Jajka wbijamy do miski. Następnie dodajemy mleko, szczypiorek oraz sól i pieprz według uznania. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Krok 2: Przygotowujemy dodatki do muffinów
Szpinak siekamy. Kabanosy kroimy na kawałki o długości ok. 1 cm, a paprykę w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i dzielimy na pół.
Krok 3: Komponujemy i pieczemy muffiny
Formę do muffinów smarujemy masłem. Na dno formy wykładamy po równo szpinak, kabanosy, paprykę i połowę sera. Następnie składniki zalewamy masą jajeczną i oprószamy pozostałym serem. Tak przygotowane muffiny pieczemy przez ok. 15 minut.
Muffiny podajemy jeszcze ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.

Kruche tarty z groszkiem
Wyśmienita wytrawna przekąska na bazie ciasta francuskiego. Idealna na drugie śniadanie, doskonała na przyjęcie!

Muffiny jajeczne z papryczkami padron
Zaskocz rodzinę nowym pomysłem na śniadanie! Przygotuj muffiny jajeczne z papryczką padron, szpinakiem i cebulą!

Wytrawne muffinki
Muffinki smakują doskonale także na wytrawnie! Poznaj przepis na serowe muffiny ze szpinakiem.

Komentarze (0)