Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffinów
- papilotki do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Podsmażamy szpinak
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy, aż cały płyn wyparuje. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku.
Krok 2: Przygotowujemy muffiny
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i 50 g sera cheddar pokrojonego w kostkę. W drugiej misce mieszamy mleko, jajka, oliwę, ricottę i podsmażony szpinak. Następnie suche składniki łączymy z mokrymi. Masę doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Pieczemy muffiny
Formę do muffinów wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowaną masą. Pozostałe 50 g sera cheddar ścieramy na tarce i posypujemy nim muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 25 minut. Przed wyjęciem muffinów z piekarnika sprawdzamy suchym patyczkiem, czy są upieczone. Gdy lekko ostygną, wyciągamy je z formy.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny jajeczne z papryczkami padron
Zaskocz rodzinę nowym pomysłem na śniadanie! Przygotuj muffiny jajeczne z papryczką padron, szpinakiem i cebulą!
Chlebowe „muffiny” wytrawne
Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.
Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto marchewkowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Przekąski sylwestrowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2232 dni temu
Robiłam te serowe i mi wyszły super za każdym razem ☺ dzięki za smaczny przepis!
odpowiedz
2492 dni temu
Niestety nie wychodzi :(
odpowiedz
2537 dni temu
Przepis do bani. Próbowałam zrobić dwa razy i za każdym razem zakalec, ciasto w środku surowe. Szkoda składników :(
odpowiedz