Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffinów
- papilotki do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Podsmażamy szpinak
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy, aż cały płyn wyparuje. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku.
Krok 2: Przygotowujemy muffiny
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i 50 g sera cheddar pokrojonego w kostkę. W drugiej misce mieszamy mleko, jajka, oliwę, ricottę i podsmażony szpinak. Następnie suche składniki łączymy z mokrymi. Masę doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Pieczemy muffiny
Formę do muffinów wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowaną masą. Pozostałe 50 g sera cheddar ścieramy na tarce i posypujemy nim muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 25 minut. Przed wyjęciem muffinów z piekarnika sprawdzamy suchym patyczkiem, czy są upieczone. Gdy lekko ostygną, wyciągamy je z formy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Piernik świąteczny
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Spaghetti carbonara
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
2549 dni temu
Robiłam te serowe i mi wyszły super za każdym razem ☺ dzięki za smaczny przepis!
Odpowiedz
2809 dni temu
Niestety nie wychodzi :(
Odpowiedz
2854 dni temu
Przepis do bani. Próbowałam zrobić dwa razy i za każdym razem zakalec, ciasto w środku surowe. Szkoda składników :(
Odpowiedz