Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffinów
- papilotki do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Podsmażamy szpinak
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy, aż cały płyn wyparuje. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku.
Krok 2: Przygotowujemy muffiny
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i 50 g sera cheddar pokrojonego w kostkę. W drugiej misce mieszamy mleko, jajka, oliwę, ricottę i podsmażony szpinak. Następnie suche składniki łączymy z mokrymi. Masę doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Pieczemy muffiny
Formę do muffinów wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowaną masą. Pozostałe 50 g sera cheddar ścieramy na tarce i posypujemy nim muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 25 minut. Przed wyjęciem muffinów z piekarnika sprawdzamy suchym patyczkiem, czy są upieczone. Gdy lekko ostygną, wyciągamy je z formy.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny jajeczne z papryczkami padron
Zaskocz rodzinę nowym pomysłem na śniadanie! Przygotuj muffiny jajeczne z papryczką padron, szpinakiem i cebulą!
Chlebowe „muffiny” wytrawne
Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.
Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Oponki serowe z sosem malinowym
- Muffiny jajeczne z papryczkami padron
- Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
- Tarta z masą krówkową i figami
- Raita z ogórków i bakłażana
- Muffiny z wiśniami
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Muffinki ze śliwkami
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Sok z czarnego bzu – przepis, właściwości, zastosowanie
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Fasola z makrelą
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Kartoflanka z pieczonymi pulpetami z karpia
- Milopitakia
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Pesto z papryki
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- Szybki wegeburger
- Sos z suszonych grzybów
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2208 dni temu
Robiłam te serowe i mi wyszły super za każdym razem ☺ dzięki za smaczny przepis!
odpowiedz
2468 dni temu
Niestety nie wychodzi :(
odpowiedz
2513 dni temu
Przepis do bani. Próbowałam zrobić dwa razy i za każdym razem zakalec, ciasto w środku surowe. Szkoda składników :(
odpowiedz