Wytrawne muffinki

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • formę do muffinów
  • papilotki do muffinów
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: Podsmażamy szpinak

Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy, aż cały płyn wyparuje. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku.

Krok 2: Przygotowujemy muffiny

Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i 50 g sera cheddar pokrojonego w kostkę. W drugiej misce mieszamy mleko, jajka, oliwę, ricottę i podsmażony szpinak. Następnie suche składniki łączymy z mokrymi. Masę doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Pieczemy muffiny

Formę do muffinów wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowaną masą. Pozostałe 50 g sera cheddar ścieramy na tarce i posypujemy nim muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 25 minut. Przed wyjęciem muffinów z piekarnika sprawdzamy suchym patyczkiem, czy są upieczone. Gdy lekko ostygną, wyciągamy je z formy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Chlebowe „muffiny” wytrawne

Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!

Chlebowe „muffiny” wytrawne

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem

Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Muffiny o smaku pizzy

Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.

Muffiny o smaku pizzy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2429 dni temu
    Robiłam te serowe i mi wyszły super za każdym razem ☺ dzięki za smaczny przepis!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2689 dni temu
    Niestety nie wychodzi :(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2734 dni temu
    Przepis do bani. Próbowałam zrobić dwa razy i za każdym razem zakalec, ciasto w środku surowe. Szkoda składników :(

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!