• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • formę do muffinów
  • papilotki do muffinów
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: Podsmażamy szpinak

Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy, aż cały płyn wyparuje. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku.

Krok 2: Przygotowujemy muffiny

Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i 50 g sera cheddar pokrojonego w kostkę. W drugiej misce mieszamy mleko, jajka, oliwę, ricottę i podsmażony szpinak. Następnie suche składniki łączymy z mokrymi. Masę doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Pieczemy muffiny

Formę do muffinów wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowaną masą. Pozostałe 50 g sera cheddar ścieramy na tarce i posypujemy nim muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 25 minut. Przed wyjęciem muffinów z piekarnika sprawdzamy suchym patyczkiem, czy są upieczone. Gdy lekko ostygną, wyciągamy je z formy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    246 dni temu
    Niestety nie wychodzi :(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    290 dni temu
    Przepis do bani. Próbowałam zrobić dwa razy i za każdym razem zakalec, ciasto w środku surowe. Szkoda składników :(

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram