Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- foremkę do muffinów
- papilotki
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY SZPINAK
Na łyżce rozgrzanej oliwy szklimy posiekany czosnek z solą, dodajemy szpinak i smażymy do odparowania wody.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA MINIFRITTATY
Jajka ubijamy z mlekiem, solą i pieprzem. Dodajemy porwaną natkę pietruszki, posiekane suszone pomidory, połowę pokrojonego w kostkę koziego sera i szpinak. Mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY MINIFRITTATY
Foremki wykładamy papilotkami, wypełniamy masą. Posypujemy resztą koziego sera. Zapiekamy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Sałatka gyros
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
867 dni temu
10 jajek na 8 muffinek?
Odpowiedz
867 dni temu
Minifrittaty to małe wersje frittaty, która jest bardziej zbliżona do omletu lub quiche, także 10 jajek jest odpowiednią ilością.