zobacz film Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem

Krzysztof Ibisz

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • foremkę do muffinów
  • papilotki
  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: SMAŻYMY SZPINAK

Na łyżce rozgrzanej oliwy szklimy posiekany czosnek z solą, dodajemy szpinak i smażymy do odparowania wody.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA MINIFRITTATY

Jajka ubijamy z mlekiem, solą i pieprzem. Dodajemy porwaną natkę pietruszki, posiekane suszone pomidory, połowę pokrojonego w kostkę koziego sera i szpinak. Mieszamy.

KROK 3: PIECZEMY MINIFRITTATY

Foremki wykładamy papilotkami, wypełniamy masą. Posypujemy resztą koziego sera. Zapiekamy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    369 dni temu
    10 jajek na 8 muffinek?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    369 dni temu
    Minifrittaty to małe wersje frittaty, która jest bardziej zbliżona do omletu lub quiche, także 10 jajek jest odpowiednią ilością.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!