zobacz film Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem

Krzysztof Ibisz

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • foremkę do muffinów
  • papilotki
  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: SMAŻYMY SZPINAK

Na łyżce rozgrzanej oliwy szklimy posiekany czosnek z solą, dodajemy szpinak i smażymy do odparowania wody.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA MINIFRITTATY

Jajka ubijamy z mlekiem, solą i pieprzem. Dodajemy porwaną natkę pietruszki, posiekane suszone pomidory, połowę pokrojonego w kostkę koziego sera i szpinak. Mieszamy.

KROK 3: PIECZEMY MINIFRITTATY

Foremki wykładamy papilotkami, wypełniamy masą. Posypujemy resztą koziego sera. Zapiekamy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    526 dni temu
    10 jajek na 8 muffinek?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    526 dni temu
    Minifrittaty to małe wersje frittaty, która jest bardziej zbliżona do omletu lub quiche, także 10 jajek jest odpowiednią ilością.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!