Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę do pieczenia muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: MIESZAMY CUKIERKI Z MĄKĄ
Cukierki karmelowe/krówki grubo siekamy i mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi, cukrem i solą. Masło roztapiamy i studzimy.
KROK 2: KROIMY JABŁKA
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Dodajemy do wcześniej przygotowanej mieszanki i wszystko łączymy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MUFFINY
Jajko, roztopione masło, maślankę i nasionka z połow laski wanilii roztrzepujemy. Dodajemy do przygotowanej masy z jabłkami i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej blachy na muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 30-35 minut. Studzimy.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Chlebowe „muffiny” wytrawne
Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
Muffiny jaglane na dwa sposoby
Pyszne muffiny – idealne na drugie śniadanie lub lunch! Do szkoły i do pracy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Słodko-słony bezowiec
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Kokosowa panna cotta
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Lody o smaku słonego karmelu
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Mus truskawkowy
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Czekoladowe nicecream
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Wegański gyros z ciecierzycy w picie
- Kurczak w śmietanie z szampanem i pilawem grzybowym
- Carpaccio z miodowego melona
- Pierogi z suszonymi śliwkami
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Królik w sosie pieczarkowym
- Kotlety mielone z karpia
- Domowy sos barbecue
- Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
- Podpłomyki z jabłkiem i wędzonym łososiem
- Zupa z czosnku niedźwiedziego, wędzonych żeberek i młodej kapusty
- Słodki dżem z pomidorów
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Królik w sosie śmietanowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1708 dni temu
Spodziewałem się słodkiej mordoklejki, ale o dziwo słodkość jest całkiem umiarkowana. W czasie pieczenia i przez parę następnych godzin w mieszkaniu roznosił się piękny zapach jabłek w karmelu. Zacne muffiny :)
odpowiedz