Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę do pieczenia muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: MIESZAMY CUKIERKI Z MĄKĄ
Cukierki karmelowe/krówki grubo siekamy i mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi, cukrem i solą. Masło roztapiamy i studzimy.
KROK 2: KROIMY JABŁKA
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Dodajemy do wcześniej przygotowanej mieszanki i wszystko łączymy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MUFFINY
Jajko, roztopione masło, maślankę i nasionka z połow laski wanilii roztrzepujemy. Dodajemy do przygotowanej masy z jabłkami i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej blachy na muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 30-35 minut. Studzimy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Burek ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Jajka na miękko
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makowiec japoński
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2056 dni temu
Spodziewałem się słodkiej mordoklejki, ale o dziwo słodkość jest całkiem umiarkowana. W czasie pieczenia i przez parę następnych godzin w mieszkaniu roznosił się piękny zapach jabłek w karmelu. Zacne muffiny :)
Odpowiedz