Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę do pieczenia muffinów
 - piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
 
KROK 1: MIESZAMY CUKIERKI Z MĄKĄ
Cukierki karmelowe/krówki grubo siekamy i mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi, cukrem i solą. Masło roztapiamy i studzimy.
KROK 2: KROIMY JABŁKA
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Dodajemy do wcześniej przygotowanej mieszanki i wszystko łączymy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MUFFINY
Jajko, roztopione masło, maślankę i nasionka z połow laski wanilii roztrzepujemy. Dodajemy do przygotowanej masy z jabłkami i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej blachy na muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 30-35 minut. Studzimy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Sałatka gyros
 - Kutia
 - Ryba z piekarnika
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Burek ze szpinakiem
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Uszka z grzybami
 - Śledź w oleju
 - Jajka na miękko
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Makowiec japoński
 - Ryba po japońsku
 - Ciasto na pierogi
 - Boczek pieczony
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (1)
2055 dni temu
Spodziewałem się słodkiej mordoklejki, ale o dziwo słodkość jest całkiem umiarkowana. W czasie pieczenia i przez parę następnych godzin w mieszkaniu roznosił się piękny zapach jabłek w karmelu. Zacne muffiny :)
Odpowiedz