• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • blachę do pieczenia muffinów
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

KROK 1: MIESZAMY CUKIERKI Z MĄKĄ

Cukierki karmelowe/krówki grubo siekamy i mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi, cukrem i solą. Masło roztapiamy i studzimy.

KROK 2: KROIMY JABŁKA

Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Dodajemy do wcześniej przygotowanej mieszanki i wszystko łączymy.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MUFFINY

Jajko, roztopione masło, maślankę i nasionka z połow laski wanilii roztrzepujemy. Dodajemy do przygotowanej masy z jabłkami i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej blachy na muffiny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 30-35 minut. Studzimy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Ventas Ventas
    193 dni temu
    Spodziewałem się słodkiej mordoklejki, ale o dziwo słodkość jest całkiem umiarkowana. W czasie pieczenia i przez parę następnych godzin w mieszkaniu roznosił się piękny zapach jabłek w karmelu. Zacne muffiny :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram