Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
Przygotowanie
Dynię obieramy, wyjmujemy pestki, kroimy i wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Gotujemy około 10 minut (aż dynia będzie miękka). Studzimy i miksujemy.
Ciasto
Jajka z cukrem trzcinowym i wanilinowym ubijamy na puszystą pianę. Masło roztapiamy, studzimy i miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Wszystkie składniki razem mieszamy.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy przygotowane purée z dyni i startą marchewkę, mieszamy. Ciasto umieszczamy w foremce (średnica około 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 175°C (z termoobiegiem) lub 185°C (bez termoobiegu). Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, najlepiej na godzinę do lodówki.
Polewa
Śmietankę zagotowujemy w kuchence mikrofalowej, białą czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej. Czekoladę łączymy ze śmietanką i stopniowo dodajemy serek homogenizowany.
Dekoracja
Rozpuszczamy tabliczkę gorzkiej czekolady w kuchence mikrofalowej. Podgrzewamy miód i dodajemy do czekolady, mieszamy. Tak przygotowaną masę wylewamy na folię spożywczą i tworzymy z niej prostokąt, który szczelnie zawijamy w folię. Odkładamy do wystygnięcia w temperaturze pokojowej.
Gdy wystygnie, z tak przygotowanej masy formujemy w dłoniach pająki.
Wyrównujemy górną warstwę ciasta. Na wystudzone ciasto wylewamy polewę i delikatnie wygładzamy całość nożem. Rozpuszczamy białą i deserową czekoladę w osobnych miseczkach.
Z papieru do pieczenia przygotowujemy dwa rożki (jeden do czekolady białej, drugi do deserowej). Z czekolady deserowej za pomocą rożka tworzymy pajęczynkę na cieście (pomoże nam w tym wykałaczka), a z czekolady białej – oczy pająka. Na ciasto nakładamy gotową dekorację - czekoladowego pająka.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto marchewkowe
Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.
Wytrawne ciasto czekoladowe z koniakiem
Eleganckie ciasto czekoladowe z migdałami i orzeźwiającą nutą pomarańczy. Zaskakująco smaczne i proste w wykonaniu!
Sernik na zimno
Prosty śmietankowy sernik na chrupiącym spodzie bez pieczenia! Najlepszy deser na gorące letnie dni!
Cassata alla Siciliana
Deser inspirowany słynnym torcikiem sycylijskim. Biszkopt z ricottą, jogurtem, śmietanką i bakaliami smakuje wybornie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Strudel jabłkowo-marchewkowy
- Deser śliwkowo-czekoladowy
- Bożonarodzeniowa babka piernikowa
- Ciasto herbaciane
- Czekoladowy tort "Nicolas"
- Bób z boczkiem
- Placek z rabarbarem
- Torciki z nadzieniem z czerwonych owoców
- Babeczki dyniowe
- Czekoladowy placek ze śliwkami
- Wegańskie makaroniki
- Pizza bianca z kurkami
- Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
- Chłodnik z botwiny
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Bożonarodzeniowe ciasto miodowe
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Rolada jabłkowa
- CIASTO MILIONERA
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Spaghetti bolognese
- Jajecznica na 3 sposoby
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki
- Tarta szpinakowo-szczawiowa z truskawkami
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Suflety z serem munster
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (107)
2150 dni temu
fajne szkoda ze zamiast gram nie są podane np szklanki czy łyżki. No i przede wszystkim lidl chce być fit a kuchenka mikrofalowa? największe zło w kuchni???
odpowiedz
2149 dni temu
Wszystkie czynności można wykonać w garnku na zwykłej kuchence :)
1796 dni temu
100 procent racji, mnie też to razi!!!!!!!!!!!
2538 dni temu
Przepis super, ciasto wyszlo przepyszne,pajaczki idealnie wyszly jak na zdjeciu, choc z nogami bawilismy sie 2 godzinki
odpowiedz
2539 dni temu
U mnie pająki coś nie wyszły, plastelina czekoladowa okazała się za rzadka. a propos ciasta się nie wypowie, gdyż robiłam z innego przepisu. ( ciasto z fasoli)
odpowiedz
2541 dni temu
Niby wszystko zgodnie z przepisem, ale wyszło takie "ciężkie". Ładnie wygląda, ale nie znalazło zwolenników:(
odpowiedz
2552 dni temu
Wczoraj robilam to ciasto po raz drugi i wyszedl mi zakalec (pierwszym razem bylo dobrze). Co zrobilam zle? Dodam ze mialam tylko zwylky bialy cukier ale to chyba nie to. :-)
odpowiedz
2552 dni temu
Być może dynia i marchew puściły zbyt dużo wody. Dynia przed miksowaniem powinna być bardzo dobrze odciśnięta.
2560 dni temu
Czy jajka należy rozdzielić? (najpier ubic białka a potem dodac do nich cukier żółtka itp). I jeśli używa sie normalnego cukru zamiast trzcinowego ile go należy użyć?
odpowiedz
2559 dni temu
Nie ma potrzeby oddzielania żółtka od białka. Jeśli używasz cukru białego - nie zmieniaj ilości :)
2636 dni temu
Witam, czy zamiast dyni mogę użyć cukinii?
odpowiedz
2636 dni temu
Nie rekomendujemy takiej zamiany :)
2901 dni temu
Czy zamiast przyprawy do piernika można dodać na przykład sok z cytryny lub pomarańczy albo orzechy ? Nie lubię przypraw korzennych
odpowiedz
2900 dni temu
Możesz dodać orzechy, jednak nie rekomendujemy dodawania soku.
2904 dni temu
cos mi sie nie zgadza z proszkiem do pieczenia. 20 gram to strasznie duzo. Na filmiku Pan daje tylko 1 lyzeczke...wlasnie robie ciasto i niewiem ile dac proszku
odpowiedz
2900 dni temu
Do ciasta dajemy 20 g proszku do pieczenia, nie ma tutaj błędu. Prosimy pamiętać, że film nie pokazuje w pełni procesu przygotowania ciasta, a jest skrótem wykonywanych czynności :)
2906 dni temu
NIe powiem bo ciasto calkiem spoko, najwiekszy problem mialem z ta czekolada plaastyczna, jakas dziwna mi wyszla, niby sie ladnie formowala ale strasznie szybko sie roztapiala. Moje pajączki jakieś takie koślawe wyszly. No ale pierwszy raz robilem. Licza sie chęci :P
odpowiedz
2905 dni temu
Piotrze, trening czyni mistrza! :)
2910 dni temu
Co mozna dodac zamiast serka homogenizowanego? mieszkam za granica i tutaj jest tylko owocowy. Mozna dac mascarpone?
odpowiedz
2909 dni temu
Możesz użyć mascarpone, aby było słodsze, możesz doprawić cukrem waniliowym :)
2928 dni temu
Witam, czy można bez obaw, że wyjdzie zakalec zamienić mąkę pszenną na razową albo gryczaną bądź bezglutenową?
odpowiedz
2927 dni temu
Każda z mąk ma swoje właściwości i trudno jest dokonać zamiany nie ryzykując. Nie jesteśmy w stanie zagwarantować, jak zachowa się ciasto po takiej zmianie.
3261 dni temu
niesmaczne i gumiaste ciasto.Nie polecam
odpowiedz
3259 dni temu
moje wyszło super. jak ciasto moze być gumiaste? to sie zakalec nazywa i powstaje gdy ktoś nie potrafi piec
1441 dni temu
GG
3263 dni temu
Witam, czy do polewy moze byc smietana 18%?i jak rzygotowac polewe w garnuszku a nie w mikrofali?
odpowiedz
3262 dni temu
Jolu, śmietana 18% zdecydowanie się tutaj nie sprawdzi. Polewę w garnku przygotowujemy tak samo. Składniki należy jednak podgrzewać bardzo wolno, na małym ogniu.
3270 dni temu
Kochani pająki mają raczej 8 nóg, no chyba, że to ją jakieś muchy :)
odpowiedz
3270 dni temu
Drogi Gościu, nie zależało nam na szczegółowym przedstawieniu pajączków :) Jeśli masz ochotę bardziej oddać ich anatomię w ozdobie - nic nie stoi na przeszkodzie :) Pozdrawiamy!
3269 dni temu
True...
3282 dni temu
ciasto upieczone, smakuje wspaniale, nie jest przesadnie słodkie, nie robiłam polewy tylko posypałam cukrem pudrem.. i piekłam w trochę szerszej formie na keks.. wygląda jak cudownie wypieczony bochen chleba.. żeby nie wyszedł zakalec polecam dynię odparować z wody na patelni teflonowej, wtedy na pewno się uda.. piekłam pierwszy raz i wyszło wyśmienicie! dodam, że piekłam prawie 45 min. super przepis!
odpowiedz
3306 dni temu
Kupa garów i zakalec. A mialo być tak smacznie...
odpowiedz
3309 dni temu
Ciasto super smaczne, pulchne, mieciutkie i pachnace.. Zrobiłam wersje podstawową tylko bez czekoladowej polewy.Zamiast tego cukier puder i lody waniliowe.
odpowiedz
3308 dni temu
Anka, Twoja opcja brzmi przepysznie! :)
3616 dni temu
Przepiekny tort chociaz mam 11 lat lubie piec. Napewno wyprubuje ten przepis.
odpowiedz
3632 dni temu
Ciasto super, nie mam talentu kulinarnego do ciast, ale to wyszło ekstra :) jest proste w robieniu i naprawdę smaczne, polewą czekoladową się nie przejmowałam tzn zrobiłam całą z opakowania bez dekoracji, ale i tak wszyscy byli zadowoleni, następnym razem spróbuję tylko dodać nieco więcej przyprawy piernikowej. POLECAM :)
odpowiedz
3633 dni temu
Ciasto z pajęczynką wyszło rewelacyjnie :) Tylko czekolada na pająki się nie udała;/ długo nie chciała zgęstnieć a jak już jej się udało wcale nie była plastyczna;/ Ciekawe co zrobiłam źle...
odpowiedz
3658 dni temu
estera, wszystkie informacje zawarte są w przepisie :) Potrzebujesz 300 g ugotowanej i zmiksowanej dyni oraz 100 g obranej i startej marchewki.
odpowiedz
3660 dni temu
jak duża dynia i ile kg marchewki??
odpowiedz
3671 dni temu
Drogi Gościu, każda z mąk ma inne właściwości. Trudno jest nam powiedzieć, czy akurat w tym przepisie zamienienie mąki pszennej na ryżową zakończy się sukcesem.
odpowiedz
3671 dni temu
czy można zamienić mąkę pszenna np. mąką ryżową? Podobno jest dobra do wypieków :)
odpowiedz
3826 dni temu
Na pewno tak,bo ciągle korzystam z tych przepisów,na prawdę są tak oryginalne jak z prawdziwych cukierni.Pozdrawiam i czeka na nowe przepisy.
odpowiedz
3845 dni temu
Baśka, wspaniale, że Paweł Małecki inspiruje Cię przy domowych wypiekach. Mamy nadzieję, że niejeden deser z Cukierni Lidla znajdzie się na Twym stole!
odpowiedz
3845 dni temu
Panie Pawle jest Pan super cukiernikiem,chetnie ogladam Panskie wypieki i cuda.Zrobilam to ciasto pyszne ,a nawet dekoracyjna pajęczynka zrobiła furorę na stole,pająki tez zrobiłam ,chociaż Pana byly piekniejsze.Dziękuję iproszę o inne pomysły.
odpowiedz
3892 dni temu
pyszne,a pajęczynka super mi wyszla.Dziekuje
odpowiedz
3921 dni temu
fatalne. ciężka masa, wogóle nie urosło. Szkoda składników-głównie dyni. Dlaczego wszystko co gotuja/pieka, nigdy nie kosztują.
odpowiedz
3945 dni temu
zrobiłem i było genialne
odpowiedz
3947 dni temu
Ciasto po upieczeniu jest bardzo wilgotne, dlatego nie ma potrzeby nasączania :)
odpowiedz
3948 dni temu
czy można ciasto nasączyć ponczem np. z herbaty
odpowiedz
3963 dni temu
Wymienianie składników nie jest najlepszym pomysłem. Jeśli chcesz zrobić ciasto marchewkowe, skorzystaj z tego przepisu: https://kuchnialidla.pl/Ciasto-marchewkowe
odpowiedz
3963 dni temu
zamiast 300 g dyni mogę dodacć marchew?
odpowiedz
3967 dni temu
To jest nasze ulubione ciasto :):). Oczka pająków robię z kawałeczków białek czekolady ukulanej w palcach, jest szybciej. Dzięki za przepis, oryginalny i jest czym się pochwalić :)
odpowiedz
3970 dni temu
Dodajemy 110g masła, tak jak jest wymienione w składnikach :)
odpowiedz
3970 dni temu
a ile tego masła?
odpowiedz
3975 dni temu
Miło nam słyszeć, że ciasto halloweenowe przypadło Wam do gustu i smaku na dłużej :)
odpowiedz
3976 dni temu
Ciasto jest świetne! Pycha! I żadnego zakalca nie ma (i to kolejny raz, bo już któryś raz zajadamy się Pajęczynką :) ).
odpowiedz
3977 dni temu
zakalec az milo na całej wysokosci
odpowiedz
3981 dni temu
Jessico, to prawda, ciasto jest bardzo wilgotne i może odrobinę przypominać swym wyglądem zakalca :)
odpowiedz
3981 dni temu
To ciasto takie jest ! To nie jest żaden zakalec. Brownie też może wydawać się zakalcem, ale te ciasta takie są. Jak komuś się nie podoba, to niech ich więcej nie robi, po prostu.
odpowiedz
3993 dni temu
Marto, biała czekolada ma nieco inny skład, przez co jej konsystencja może się różnić od plastycznej masy z czekolady deserowej.
odpowiedz
3993 dni temu
Świetna dekoracja, czekoladowa masa niestety mi się zważyła, za długo mieszałam i tłuszcz oddzielił się od masy, przez co źle się formowała. Mam pytanie - czy z białej czekolady też można stworzyć taką masę plastyczną?
odpowiedz
3994 dni temu
Dynia przed miksowaniem powinna być bardzo dobrze odciśnięta. Proszku do pieczenia natomiast powinno być około 20 g. W efekcie ciasto dyniowe wychodzi bardzo wilgotne, co może czasami dawać wrażenie zakalca. Jeśli natomiast o czekoladę plastyczną chodzi, należy odstawić ją do stygnięcia na kilka godzin. Jeśli nie mamy aż tyle czasu, możemy wstawić ją na 1,5 godziny do lodówki, ale wówczas nie będzie już tak plastyczna, jak ta, tężejąca w temperaturze pokojowej.
odpowiedz
3995 dni temu
Ciasto jest bardzo mokre i smaczne a polewa rewelacyjna napewno wykorzystam ją do innych ciast Pozdrawiam
odpowiedz
3996 dni temu
Witam:) Robiłem dokładnie według przepisu i ciasto wyszło idealne. Żadnego zakalca nie ma. Piekłem w 190 stopniach (grzałka góra dół bez termoobiegu) przez 35 minut. Dynie dobrze odsączyłem z wody. Na pewno nieraz jeszcze powróceń do tego przepisu:) Życzę udanych wypieków.
odpowiedz
3997 dni temu
recepta na brak zakalca jest prosta (znam z innego przepisu z przed paru lat): dynia musi być upieczona, a nie gotowana, dopiero potem miksujemy miękką dynię. Wg. przepisu Pan Pawła dynia będzie za "wodnita" i powstanie zakalec. Mi wyszło piękne wilgotne ciasto bez zakalca. Polecam :) P.S. Polewa jest rewelacyjna
odpowiedz
3997 dni temu
U mnie mały zakalec tylko na spodzie, może 2 -3 mm, i tylko miejscami. Gdyby nie komentarze, to może bym uwagi nie zwróciła na niego, bo ciasto zostało odwrócone do góry nogami (jak na filmiku) i miękka polewa odwraca uwagę od zakalczyka ;). Ciasto wilgotne i puszyste. Smakowało domownikom. Moje modyfikacje: dodałam pół łyżeczki sody (z uwagi na złowróżbne komentarze;) ), z drobno startej marchewki porządnie odciśnięty był sok, dałam naprawdę duże jajka (XL), no i niestety piec trzeba było dłużej - ok. godziny; po 35 minutach patyczek nie był suchy. Ciasto robiłam w proporcjach dla 4 jajek, bo nie miałam małej tortownicy. Wyszło po bokach niewysokie, z górką na środku (z pęknięciem), którą ścięłam, a ciasto odwróciłam. Moje pająki, poza tym, że miały po 8 nóg i były trochę mniejsze, wyszły jak na zdjęciu do przepisu:)
odpowiedz
3997 dni temu
wiecie co ? troche dziwne jest to że zwyczajny domownik , wykonał tak perfekcyjną pajęczynke
odpowiedz
3997 dni temu
Zrobiłam dokładnie według przepisu, trzymałam ciasto w piekarniku przez 2h z czego 1h na termoobiegu a i tak było nieupieczone. Trzeba było robić jak Pan Jarek, bo tak czułam, że za dużo tej dyni :/
odpowiedz
3997 dni temu
Dodałem mniej dyni (dwie garści) i troche mniej marchwi. Ciasto wyrosło bardzo ładnie, wszystko wyszło jak na waszym zdjęciu. Dzięki za fajny przepis ;)
odpowiedz
3998 dni temu
Wolałam wczoraj do niego nie zaglądać. Godzinę spędził w piekarniku i przeleżał tam całą noc. Po przekrojeniu był bardziej zwarty niż galart mojej mamy. Ale mąż odkroił brzegi, wierzch i spód i smakują dobrze :D tylko trochę ich mało :D Czas zrobić murzynka i wykorzystać chociaż polewę z przepisu.
odpowiedz
3999 dni temu
Mi też wyszedł zakalec... Ale chyba gdyby nie ta dynia byłoby dobrze, bo konsystencja ciasta przed jej dodaniem była odpowiednia. Szkoda, że nie było niespodzianki dla synka:(
odpowiedz
3999 dni temu
Hej! Pająki mają 4 (cztery) pary odnóży. Tzn. mają osiem nóg.
odpowiedz
3999 dni temu
U mnie też zakalec....
odpowiedz
3999 dni temu
Panie Pawle, drogi Lidlu! Coś za dużo tych zakalców w komentarzach ;-) Co może być przyczyną? Może taki 'urok' tego ciasta?
odpowiedz
3999 dni temu
niestety zakalec :( pierwszy raz w życiu wyszedł mi zakalec i w to w 100%
odpowiedz
4000 dni temu
I zrobiłam znów i znów wyszedł mi zakalec ale mniejszy xD Chyba wiem dlaczego, w momencie dodawania tłuszczu do jajek piana całkowicie opada, więc moim zdaniem trzeba go dodać albo na przemian z mąką albo zaraz po mące (oczywiście stopniowo) i tak zrobię następnym razem. Polecam tak zrobić innym. Jedyne co mogę powiedzieć na plus to polewa jest absolutnie wyśmienita oraz motyw z pajączkami (ciastem na nie) świetny :)
odpowiedz
4001 dni temu
a to może proszę o podpowiedź dlaczego wszystkim wychodzi zakalec? u mnie to samo:) ale przynajmniej dzięki lidlowi miałam okazję poznać pierwszego zakalca w życiu :) szkoda tylko zmarnowanej energii na krojenie dyni...
odpowiedz
4002 dni temu
Mi też wyszedł zakalec :( ale chyba dlatego, że za niską temperaturę miałam, ale też robiłam z dwóch porcji może coś nie "siadło" jutro próbuje jeszcze raz z jednej porcji bo ciasto wjechało mi na ambicję :D
odpowiedz
4002 dni temu
U mnie także wyszedł zakalec!!!!
odpowiedz
4002 dni temu
Wczoraj zrobiłam to ciasto z moim lubym i rzeczywiście, wygląda jak zakalec :D przelozylam go kremem nugatowym (czekolada+śmietanka 30%+zblendowane orzechy) wydaje mi sie ze za dużo dyni w stosunku do mąki ...no ale zostało pół dyni wiec teraz jeszcze zupa krem z dyni ;)
odpowiedz
4002 dni temu
Ciasto smakuje bardzo bardzo jest wilgotne takie jak lubimy !!!! A dekoracja bardzo pomysłowa zaobserwowałam że czekoladową plasteliną nie można sie za długo bawić bo znowu robi się bardzo miękka
odpowiedz
4002 dni temu
Robiłam dwa dni temu. Ciasto jest przepyszne---chociaż wyszedł mi zakalec...no ale smakuje i wygląda jak sernik dyniowo-marchewkowy. Myslę , że dodałam za dużo dyni i ciasto było za wilgotne . Napewno wróce do tego przepisu nawet jesli znowu wyszedlby taki pyszny zakalec.
odpowiedz
4003 dni temu
Wygląda rewelacyjnie! Szkoda tylko, że ciasto wyszło jak zakalec...
odpowiedz
4003 dni temu
A mi wyszedł jeden wielki zakalec... szkoda. :((
odpowiedz
4003 dni temu
U mnie to samo, czekolada w połaczeniu z miodem jest za miękka... Nie da się zrobić z niej nic. Włożyłam ją do lodówki, może to coś pomoże. Proporcje czekolady i miodu były takie same jak w przepisie.
odpowiedz
4003 dni temu
dzisiaj idę na zakupy do lidla chyba zrobię w poniedziałek
odpowiedz
4004 dni temu
Jaki to powinien być miód? Próbowałam zrobić te pajączki, jednak u mnie czekolada wymieszana z miodem niestety nie była aż tak plastyczna (po pewnym czasie mieszanka ta się ocieplała i robiła się miękka)...Co w takim razie robię źle?
odpowiedz
4004 dni temu
ja mialam wieksza tortownice ale nie ta najwieksza i ciasto wyroslo potem troszke opadlo ale po polaniu biala polewa i zrobieniu pajeczyni wszystko wyglada idealnie juz sie nie moge doczekac az sprobuje. chociaz tak ladne ciasto szkoda ruszac ;)
odpowiedz
4004 dni temu
ciasto już w piekarniku :) Dziękuję za odpowiedź jak poradzić sobie bez kuchenki mikrofalowej, za chwilę będę przygotowywać tą metodą polewę.
odpowiedz
4004 dni temu
Nie posiadam tak małej tortowniczki najmniejszą mam 25 czy wtedy ciasto wyjdzie mi w miarę możliwości wysokie czy bardziej placek a może lepiej iść kupić tortowniczkę i nie kombinować :) Ciasto wygląda przepięknie a pajączki nie wiedziałam że z czekolady i miodu można takie cuda wyczarować :)
odpowiedz
4004 dni temu
Magdo śmietankę można zagotować w rondelku, natomiast czekoladę można rozpuścić w kąpieli wodnej.
odpowiedz
4004 dni temu
Własnie robię to ciasto, użyłam konfitury z dyni z pomarańczą z ubiegłorocznych zapasów. Pachnie apetycznie, czekam na efekt.
odpowiedz
4005 dni temu
Ten pomysł z tą dekoracją mi się tak spodobał aż osłupiałam ze takie arcydzieło ,no jestem pod wrażeniem normalnie:*
odpowiedz
4005 dni temu
ale cudo panie Pawle szacun dla pana ,jest pan wielki Pozdrawiam .
odpowiedz
4005 dni temu
wyglad swietny, a i na pewno jest przepyszne, koniecznie wyprobuje.
odpowiedz
4005 dni temu
Piękne dekoracje,piękne ciasto pana Pawła :)
odpowiedz
4005 dni temu
Nie trzeba kuchenki, wystarczy garnek z gorącą wodą do czekolady a do smietanki sam garek :)
odpowiedz
4005 dni temu
a czy można jakoś przygotować to ciasto bez kuchenki mikrofalowej?
odpowiedz
4008 dni temu
Piękne ciasto,często używam czekolad Fin Carre do polania a to świetna i prosta propozycja podania ciasta na Halloween .
odpowiedz
4008 dni temu
Ciasto wygląda rewelacyjnie - a jednocześnie takie proste do zrobienia!!! Super...
odpowiedz
4008 dni temu
Wygląda super, zapowiada się extra zabawa przy dekoracji z dziećmi, można np. wkrótce w lidlu kupić żelki oczka lub zęby draculi i też coś fajnego stworzyć :)
odpowiedz
4008 dni temu
Jesteśmy ciekawi efektu Waszych dekoracji! :) Jeśli zdążyliście przed jedzeniem zrobić zdjęcie, koniecznie się nam pochwalcie! :)
odpowiedz
4008 dni temu
Świetnie się bawiłam przy wykonaniu tego cista! Po pierwsze- radość dziecka przy konstruowaniu pająków- bezcenna :) , po drugie- mina męża na widok efektu końcowego- zabójcza :D Polecam bo przepis w miarę prosty, łatwo o składniki. Słodko ale zdrowo :)
odpowiedz
4009 dni temu
Cudne dekoracje, wspaniałe i proste w realizacji pomysły na zrobienie dekoracji, o których nie miałam pojęcia :) SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz
4009 dni temu
zrobię rodzinie . dekoracje piękne !
odpowiedz
4009 dni temu
Przepiękna dekoracja! Panie Pawle! za każdym razem Pan zaskakuje! Wierna fanka czeka na kolejne cudowne przepisy!
odpowiedz
4009 dni temu
Bardzo fajny przepis! Chociaż ja z rodziną nie obchodzimy Halloween to chyba tego dnia zrobię to ciasto! Pozdrowienia :*
odpowiedz
zobacz wszystkie