Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy łyżkę cukru pudru. Następnie zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i cały czas ubijając, dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę.
KROK 2: PIECZEMY BISKWITY
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki wykładamy placki o średnicy ok. 10-12 cm. Biskwity pieczemy przez ok. 9-10 minut. Od razu po wyjęciu składamy je delikatnie na pół i zostawiamy na blasze do ostygnięcia.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM
W misce umieszczamy śmietanę, mascarpone i cukier puder. Krem miksujemy, aż składniki dobrze się połączą, a masa będzie gładka.
KROK 4: PODAJEMY BISKWITY
Wystudzone ciastka napełniamy po brzegi kremem i dekorujemy świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
Efektowne i przepyszne ciastka francuskie z domowym nadzieniem owocowym. Koniecznie wypróbuj ten przepis i przekonaj się, że proste przepisy też są wyjątkowe!
Ciastka francuskie z jabłkami
Deser z chrupiącego ciasta francuskiego z miękkim jabłkowym nadzieniem, inspirowany kuchnią Włoch – oto propozycja Pawła na pyszną, domową przekąskę!
Ciasteczka macadamia z białą czekoladą
Orzechy macadamia posłużą Ci do przygotowania przepysznych i jednocześnie cudowanie kruchych ciasteczek.
Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
Proste, pyszne i szybkie w wykonaniu ciasteczka to świetny pomysł na słodką przekąskę! Upiecz je w prezencie dla bliskich.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- Sałatka z grillowanych owoców
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Ciasto kruche z rabarbarem i truskawkami
- Ciasto z orzechami pekan
- Wegańskie bounty owocowe
- Chlebek pizzowy
- Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
- Muffiny omletowe
- Wieniec bezowy à la pavlova z kremem korzennym
- Kopiec kreta
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- Krem z białych szparagów i pora
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Sałatka włoska Panzanella
- Frittata keto
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Kisiel z czerwonych owoców
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Patatas bravas z chorizo
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
486 dni temu
Dziękuje za przepis i życzę dalszej kariery kucharskiej
odpowiedz