Biskwity z kremem i owocami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • mikser
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy łyżkę cukru pudru. Następnie zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i cały czas ubijając, dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę.

KROK 2: PIECZEMY BISKWITY

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki wykładamy placki o średnicy ok. 10-12 cm. Biskwity pieczemy przez ok. 9-10 minut. Od razu po wyjęciu składamy je delikatnie na pół i zostawiamy na blasze do ostygnięcia.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM

W misce umieszczamy śmietanę, mascarpone i cukier puder. Krem miksujemy, aż składniki dobrze się połączą, a masa będzie gładka.

KROK 4: PODAJEMY BISKWITY

Wystudzone ciastka napełniamy po brzegi kremem i dekorujemy świeżymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    278 dni temu
    Dziękuje za przepis i życzę dalszej kariery kucharskiej

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!