Ciasteczka macadamia z białą czekoladą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Mąkę, sól i proszek do pieczenia mieszamy w dużej misce. Osobno ucieramy rozpuszczone masło z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajko i żółtko oraz ekstrakt waniliowy i miksujemy aż do połączenia składników. Następnie stale miksując, stopniowo dodajemy suche składniki.

Białą czekoladę i orzechy macadamia kroimy w dość grube kawałki i dodajemy do ciasta. Mieszamy łyżką.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką porcje ciasta, zostawiając pomiędzy nimi duże odstępy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na mniej więcej 15 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Gość Gość
    65 dni temu
    Ile ma być jajek, pisze jajko-1 i jajko-1

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    64 dni temu
    W przepisie wykorzystujemy 1 jajko i 1 żółtko. Bardzo dziękujemy za czujność. Lista składników została już poprawiona.
  • Gość Gość
    1235 dni temu
    Dzień dobry, czy mąkę pszenną można zastąpić jaglaną lub inną bezglutenową i w jakiej ilości i proporcjach?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2971 dni temu
    Ciastka pyszne, ale te 300g cukru to o dużo za dużo!

    odpowiedz

  • Nelia Nelia
    3734 dni temu
    Dzisiaj zrobione :) wyszły, ale zdezydowanie zbyt dużo cukru w przepisie. Jedno zjedzone ciastko i człowiek zasłodzony na cały dzień...

    odpowiedz

  • kuchnialidla kuchnialidla
    3799 dni temu
    dajcie jakiś komentarz.

    odpowiedz

  • anonimGość anonimGość
    3799 dni temu
    ciekawe czy mi to wyjdzie. ale orzechy macadamia są trochę za drogie

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3802 dni temu
    Cieszymy, że nasze przepisy Cię inspirują. Czekamy w takim razie na recenzję ciasteczek!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3802 dni temu
    pyszny pomysł na ciastka z orzechami, robiłam niedawno waniliowo-cynamonowe p.Pawła, wyszły pyszne, takie z orzechami na pewno zrobię:)

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!