Ciasteczka macadamia z białą czekoladą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Mąkę, sól i proszek do pieczenia mieszamy w dużej misce. Osobno ucieramy rozpuszczone masło z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajko i żółtko oraz ekstrakt waniliowy i miksujemy aż do połączenia składników. Następnie stale miksując, stopniowo dodajemy suche składniki.

Białą czekoladę i orzechy macadamia kroimy w dość grube kawałki i dodajemy do ciasta. Mieszamy łyżką.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką porcje ciasta, zostawiając pomiędzy nimi duże odstępy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na mniej więcej 15 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    716 dni temu
    Ciastka pyszne, ale te 300g cukru to o dużo za dużo!

    odpowiedz

  • Nelia Nelia
    1479 dni temu
    Dzisiaj zrobione :) wyszły, ale zdezydowanie zbyt dużo cukru w przepisie. Jedno zjedzone ciastko i człowiek zasłodzony na cały dzień...

    odpowiedz

  • kuchnialidla kuchnialidla
    1544 dni temu
    dajcie jakiś komentarz.

    odpowiedz

  • anonimGość anonimGość
    1544 dni temu
    ciekawe czy mi to wyjdzie. ale orzechy macadamia są trochę za drogie

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1547 dni temu
    Cieszymy, że nasze przepisy Cię inspirują. Czekamy w takim razie na recenzję ciasteczek!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1547 dni temu
    pyszny pomysł na ciastka z orzechami, robiłam niedawno waniliowo-cynamonowe p.Pawła, wyszły pyszne, takie z orzechami na pewno zrobię:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram