Ciasteczka czekoladowe - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Cookie dough
Sprawdzony i szybki przepis na kultowy przysmak inspirowany kuchnią amerykańską. Ta przepyszna surowa masa ciasteczkowa świetnie sprawdzi się jako słodka przekąska lub dodatek do lodów i innych deserów.


Cookie box: ciasteczka maślano-czekoladowe
Te wyjątkowe ciasteczka możesz przygotować dla siebie lub obdarować nimi kogoś bliskiego! Spróbuj wszystkich trzech wersji i stwórz wyjątkowy cookie box!

Wegańskie ciasteczka brownie
Ekstremalnie czekoladowe, roślinne ciasteczka z miękkim środkiem i chrupką skórką. Łatwe w przygotowaniu i przepyszne w smaku.


Baton à la twix
Znany baton w lżejszej wersji! Chrupiące ciasteczko, warstwa karmelu z masy daktylowej i polewa czekoladowa! Wypróbuj!

Ciasteczka z białą czekoladą
Łatwe ciasteczka z białą czekoladą możecie przygotować całą rodziną! Bawcie się pieczeniem razem z Pawłem Małeckim!

Wegańskie ciasteczka imbirowe
Są wegańskie, imbirowe i przypominają renifery! Ciasteczka Kingi na pewno zasmakują wszystkim, nie tylko najmłodszym fanom mikołajkowych słodkości!

Domowe jeżyki czekoladowo-bakaliowe
Słodkie kolce jeżyków Pawła zasmakują nie tylko najmłodszym! Spróbuj połączenia kruchych ciasteczek z czekoladową masą pełną migdałów i żurawin!

Kruche ciasteczka w kształcie liści
Jesienne wieczory to więcej czasu na słodkie pieczenie! Wykorzystaj przepis Pawła na kruche ciasteczka w kształcie liści i zaproś do kuchni najmłodszych!

Babeczki piernikowe z ganaszem cynamonowym
Paweł Małecki ma dla Ciebie przepis, dzięki któremu poczujesz zbliżające się święta – piernikowe babeczki z cynamonem i czekoladą!

Halloweenowe muffiny z czekoladą
Czekoladowe muffiny, dzięki odpowiednim dekoracjom, nabierają upiornego charakteru w sam raz na Halloween!

Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową
Orzechowa masa krówkowa ukryta w podwójnym, czekoladowym ciastku! Wypróbuj przepis!

Domowy blok czekoladowy
Zobacz, jak przygotować smakołyk, który na pewno pamiętasz z dzieciństwa! Blok czekoladowy w nieco innej wersji – z amarantusem i żurawinami!

Przepis na udane ciastka czekoladowe
Wybór ciasteczek z czekoladą jest tak wielki, że aż czasami trudno zdecydować się na jeden rodzaj. Najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest więc ich samodzielne przygotowanie. Dzięki temu ciastka czekoladowe zawsze będą smakować. Kluczem do sukcesu jest oczywiście sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka czekoladowe, który znajdziecie w niezawodnej Kuchni Lidla. Jeśli macie ochotę na smaczne ciastka, wypróbujcie przepis na:
- ciasteczka czekoladowe z orzechami: chrupiące ciasteczka czekoladowe
- kruche ciasteczka czekoladowe: ciasteczka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- ciasteczka czekoladowe z kawałkami czekolady: ciasteczka macadamia z białą czekoladą
- włoskie ciasteczka z czekoladową masą w środku: amaretti z ganaszem czekoladowym
- ciasteczka czekoladowe przypominające z wyglądu brownie: chrupiące czekoladki
Ciastka z czekolady to niezastąpiona słodka przekąska, którą możecie dowolnie komponować, np. z owocami, lodami czy bitą śmietaną. Warto spróbować!
Ciasteczka owsiano-czekoladowe – sprawdź nasze ciastka!
Brakuje wam czasu na wypieki? Czekoladowych ciasteczek owsianych bez pieczenia nie musicie robić, korzystając z piekarnika. Sięgnijcie po przepis na szybkie i łatwe w przygotowaniu kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe Kuchni Lidla.
Pamiętajcie, że zawsze wtedy, gdy zależy wam na fit ciasteczkach czekoladowych, warto wziąć pod lupę składniki podane w przepisie. Trzeba jednak podkreślić, że niezwykle trudno jest uzyskać efekt ciastek czekoladowych, które mogą nosić miano przysmaku fit, co wynika głównie z obecności niezastąpionej w cieście czekolady. Oczywiście możecie nieco odchudzić ich skład, dodając zamienniki cukru czy też decydując się na ciasteczka czekoladowe bez masła. Dobrym pomysłem jest również uwzględnienie płatków owsianych, dzięki którym wasze ciastka owsiano-czekoladowe zyskają pod względem wartości odżywczych. A jeśli dodatkowo upieczecie ciastka czekoladowe bez jajek, to staną się one jednocześnie smakołykiem bezglutenowym i tym samym pozbawionym kalorycznej mąki. Takimi ciasteczkami owsiano-czekoladowymi możecie też śmiało poczęstować osoby z nietolerancją glutenu. Tyle możliwości, ile gustów smakowych, a więc do dzieła!