Ciastka - Ciasteczka orzechowe - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ciastka owsiane z bakaliami
Ciastka owsiane z bakaliami to świetna przekąska dla każdego, kto dba o zrównoważoną dietę. Wykonane z naturalnych składników, takich jak płatki owsiane, orzechy, suszone owoce i miód, stanowią bardziej pożywną alternatywę dla tradycyjnych słodyczy. Jak je zrobić? Przekonajcie się sami!
Orzeszki — ciastka z nutką nostalgii
Orzeszki to ciasteczka, które wiele osób pamięta z dzieciństwa jako nieodłączny element rodzinnych spotkań. Te małe, słodkie przysmaki w kształcie orzechów, wypełnione kremowym nadzieniem budzą nostalgię. Wypróbujcie nasz przepis, by przypomnieć sobie smak tych pysznych ciasteczek!
Ciasteczka z masłem orzechowym
Nasze ciasteczka z masłem orzechowym to idealna propozycja dla miłośników przekąsek z dobrym składem. Te wyjątkowe ciastka łączą w sobie intensywny smak kremu z orzeszków ziemnych z delikatną chrupkością płatków owsianych. Dzięki temu prostemu przepisowi można przygotować je w zaledwie kilkanaście minut, ciesząc się domowym wypiekiem bez zbędnego wysiłku. Odkryjcie naszą recepturę!
Wegańskie batoniki z masłem orzechowym
Szukasz szybkiej słodkiej przekąski? Oto ona! Te wyjątkowe batoniki, które łączą w sobie słodki smak syropu klonowego z masłem orzechowym i grubo mieloną solą morską idealnie sprawdzą się w tej roli.
Wegańskie florentynki
Inspirowane klasykiem wśród włoskich deserów pyszne wegańskie florentynki według przepisu Kingi. Zobacz, jak łatwo je przygotować!
Kulki mocy z miechunką
Słodko-gorzkie kulki kokosowe z miechunką to idealna przekąska o każdej porze! Są proste w przygotowaniu i pyszne! Musisz ich spróbować!
Cookie box: ciasteczka maślane z orzechami
Te wyjątkowe ciasteczka możesz przygotować dla siebie lub obdarować nimi kogoś bliskiego! Spróbuj wszystkich trzech wersji i stwórz wyjątkowy cookie box!
Ciasteczka z białą czekoladą
Łatwe ciasteczka z białą czekoladą możecie przygotować całą rodziną! Bawcie się pieczeniem razem z Pawłem Małeckim!
Batony z orzechami pekan
Wypróbuj przepis na szybkie i łatwe, domowe batony z orzechami pekan i polewą czekoladową!
Muffiny z wiśniami
Połączenie wiśni z czekoladą zawsze smakuje doskonale. Poznaj przepis na muffinki z jogurtem, wiśniami i polewą czekoladową!
Babeczki piernikowe z ganaszem cynamonowym
Paweł Małecki ma dla Ciebie przepis, dzięki któremu poczujesz zbliżające się święta – piernikowe babeczki z cynamonem i czekoladą!
Paluchy wiedźmy
Zachwyć wszystkich przekąską na Halloween! Ciastka z migdałami smakują doskonale i upiornie wyglądają!
6 najlepszych przepisów na przepyszne ciasteczka orzechowe
Ciasteczka orzechowe to wyjątkowy deser, ponieważ ciasteczka są nie tylko pożywne, ale przede wszystkim bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. A wszystko to dzięki obecności orzechów w składzie. Jeśli zależy Wam, aby Wasze ciasteczka orzechowe były dodatkowo nieco mniej kaloryczne, to poszukajcie przepisu na ciasteczka orzechowe bez mąki. Takie ciasteczka orzechowe będą nie tylko bezglutenowe, ale przede wszystkim bardzo fit! Warto też polecić ciasteczka orzechowe, które przygotowuje się jedynie z trzech składników, tj. z białek jaj, cukru oraz dowolnie wybranych orzechów. Oczywiście najbardziej tuczący z nich, tj. cukier, można zawsze zastąpić zdrowszym zamiennikiem.
Dla wszystkich poszukujących sprawdzonych przepisów na ciasteczka orzechowe Kuchnia Lidla ma kilka propozycji. Tylko spójrzcie!
- florentynki migdałowe
- ciasteczka cynamonowe
- greckie ciasteczka orzechowe
- kruche ciasteczka z orzechami
- ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- chrupiące ciasteczka czekoladowe
Pamiętajcie, że to jednak tylko kilka z możliwych opcji. Ciasteczka mogą być przecież równie dobrze owsiano-orzechowe, kruche z orzechami ziemnymi czy też z włoskimi. Wybór należy do Was!
Ciasteczka orzechowe – jakie orzechy?
Jak widać, różnorodność ciasteczek orzechowych wynika głównie z dodania do ciasta różnych rodzajów orzechów. Wśród Was z pewnością są zwolennicy ciasteczek z orzechami włoskimi, laskowymi, ziemnymi czy też jeszcze innymi. Tak naprawdę wszystkie smakują wybornie w połączeniu z ciastkiem, dlatego wybierajcie zawsze swoje ulubione orzeszki. I choć w polskiej kuchni najłatwiej jest z pewnością upiec ciasteczka z orzechów włoskich, których mamy pod dostatkiem, to nie poddawajcie się, jeśli macie akurat ochotę na inny rodzaj tego najważniejszego dodatku. Ciasteczka orzechowe to przecież nie tylko orzechy włoskie! Równie dobrze możecie użyć orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich czy arachidowych. Wszystkie nadają się do tego idealnie, nawet jeśli zdecydujecie się na przygotowanie ciasteczek owsiano-orzechowych. Do dzieła!