Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rozdrabniacz do orzechów/blender
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY ORZECHY
Namoczone orzechy odcedzamy i umieszczamy w rozdrabniaczu. Blendujemy.
KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do orzechów dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy.
KROK 3: FORMUJEMY KULKI
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy wiórki kokosowe.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Łazanki
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pierniki
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makówki śląskie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)