Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rozdrabniacz do orzechów/blender
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY ORZECHY
Namoczone orzechy odcedzamy i umieszczamy w rozdrabniaczu. Blendujemy.
KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do orzechów dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy.
KROK 3: FORMUJEMY KULKI
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy wiórki kokosowe.
Zobacz podobne
przepisy
Pikantne kulki z morelami
Masa migdałowa w połączeniu z wiórkami kokosowymi i morelami to deser idealny! A do tego prosty i szybki w przygotowaniu.
Kulki piernikowe z rumem i ananasem
Świąteczne słodkości co roku mogą smakować inaczej. A obok tego połączenia nikt nie przejdzie obojętnie.
Masło z miechunką i orzechami pekan
Lekko słodkie masło z suszoną miechunką i orzechami pekan sprawdzi się jako dodatek do kanapek i grillowanych mięs.
Arancini - kulki ryżowe
Tradycyjne, nadziewane kuleczki ryżowe we włoskim stylu. Staną się wspaniałą przystawką i hitem każdej imprezy rodzinnej lub ze znajomymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
- Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Pieczone warzywa w sosie curry z mlekiem kokosowym i jogurtem
- Jajka po rosyjsku
- Kokosowe gofry z sosem mango
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Tosty dyniowe
- Zupa fasolowa
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Crumble warzywny z fetą i grana padano
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
- Carpaccio z łodygi brokułu
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Pani Walewska na puszystym cieście
- Sałatka włoska Panzanella
- Frittata keto
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Konfitura z żurawiny i mandarynek – jadalny prezent
- Krem z białych szparagów i pora
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)