Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rozdrabniacz do orzechów/blender
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY ORZECHY
Namoczone orzechy odcedzamy i umieszczamy w rozdrabniaczu. Blendujemy.
KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do orzechów dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy.
KROK 3: FORMUJEMY KULKI
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy wiórki kokosowe.
Zobacz podobne
przepisy
Pikantne kulki z morelami
Masa migdałowa w połączeniu z wiórkami kokosowymi i morelami to deser idealny! A do tego prosty i szybki w przygotowaniu.
Kulki piernikowe z rumem i ananasem
Świąteczne słodkości co roku mogą smakować inaczej. A obok tego połączenia nikt nie przejdzie obojętnie.
Masło z miechunką i orzechami pekan
Lekko słodkie masło z suszoną miechunką i orzechami pekan sprawdzi się jako dodatek do kanapek i grillowanych mięs.
Arancini - kulki ryżowe
Tradycyjne, nadziewane kuleczki ryżowe we włoskim stylu. Staną się wspaniałą przystawką i hitem każdej imprezy rodzinnej lub ze znajomymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Sernik piernikowy
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)