Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Moczymy miechunkę
Miechunkę grubo siekamy i mieszamy z sherry. Moczymy przez 2 godziny. Orzechy pekan grubo siekamy.
Krok 2: Zagniatamy masło
Miękkie masło zagniatamy z odrobiną soli, kardamonu i orzechami. Miechunkę osączamy, dodajemy i krótko mieszamy, doprawiamy miodem do smaku. Masło przekładamy na kawałek papieru do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Wkładamy do lodówki do stężenia. Masło podajemy ze świeżym chlebem, struclą, jak również do smażonego lub grillowanego steka. Przechowujemy w lodówce przez kilka dni.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Masło żurawinowo-marcepanowe
Słodki dodatek do naleśników i gofrów? Masło z żurawiną i marcepanem sprawdzi się doskonale.
Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
Pyszne steki podawane z mieszanką fasoli smażoną na maślę pieprzowym to przepis na pyszną i soczystą ucztę!
Stek wołowy z masłem paryskim
Masło paryskie pachnie świeżymi ziołami i winną szalotką! Doskonale smakuje z grillowanym stekiem i chrupiącą fasolką!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Sałatka gyros
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Sernik piernikowy
- Piernik staropolski
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)