
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Moczymy miechunkę
Miechunkę grubo siekamy i mieszamy z sherry. Moczymy przez 2 godziny. Orzechy pekan grubo siekamy.
Krok 2: Zagniatamy masło
Miękkie masło zagniatamy z odrobiną soli, kardamonu i orzechami. Miechunkę osączamy, dodajemy i krótko mieszamy, doprawiamy miodem do smaku. Masło przekładamy na kawałek papieru do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Wkładamy do lodówki do stężenia. Masło podajemy ze świeżym chlebem, struclą, jak również do smażonego lub grillowanego steka. Przechowujemy w lodówce przez kilka dni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Spaghetti carbonara
- Śledź w oleju
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)