Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Moczymy miechunkę
Miechunkę grubo siekamy i mieszamy z sherry. Moczymy przez 2 godziny. Orzechy pekan grubo siekamy.
Krok 2: Zagniatamy masło
Miękkie masło zagniatamy z odrobiną soli, kardamonu i orzechami. Miechunkę osączamy, dodajemy i krótko mieszamy, doprawiamy miodem do smaku. Masło przekładamy na kawałek papieru do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Wkładamy do lodówki do stężenia. Masło podajemy ze świeżym chlebem, struclą, jak również do smażonego lub grillowanego steka. Przechowujemy w lodówce przez kilka dni.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Masło żurawinowo-marcepanowe
Słodki dodatek do naleśników i gofrów? Masło z żurawiną i marcepanem sprawdzi się doskonale.
Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
Pyszne steki podawane z mieszanką fasoli smażoną na maślę pieprzowym to przepis na pyszną i soczystą ucztę!
Stek wołowy z masłem paryskim
Masło paryskie pachnie świeżymi ziołami i winną szalotką! Doskonale smakuje z grillowanym stekiem i chrupiącą fasolką!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serowa kula z brokułów
- Ratatouille
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Ciasto z orzechami pekan
- Stripsy z kurczaka
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Batony z orzechami pekan
- Masło truskawkowe
- Domowy sos barbecue
- Chlebek w stylu włoskim
- Twarożek tofu z warzywami
- Remulada
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Zielone tosty francuskie
- Lody truskawkowo-miętowe
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Wegetariańskie hot dogi
- Kule lodowe z niespodzianką
- Marakuja curd
- Strucla makowa
- Wegański bekon z tempehu
- Koktajl owocowo-warzywny
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Parfait marcepanowo-makowe z gruszkami w czerwonym winie
- Chipsy grana padano z kawiorem
- Tornado dog
- Sos tzatziki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)