Masło z miechunką i orzechami pekan

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Moczymy miechunkę

Miechunkę grubo siekamy i mieszamy z sherry. Moczymy przez 2 godziny. Orzechy pekan grubo siekamy.

Krok 2: Zagniatamy masło

Miękkie masło zagniatamy z odrobiną soli, kardamonu i orzechami. Miechunkę osączamy, dodajemy i krótko mieszamy, doprawiamy miodem do smaku. Masło przekładamy na kawałek papieru do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Wkładamy do lodówki do stężenia. Masło podajemy ze świeżym chlebem, struclą, jak również do smażonego lub grillowanego steka. Przechowujemy w lodówce przez kilka dni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym

Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!

Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Masło żurawinowo-marcepanowe

Słodki dodatek do naleśników i gofrów? Masło z żurawiną i marcepanem sprawdzi się doskonale.

Masło żurawinowo-marcepanowe

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Fasolka z masłem pieprzowym i stekami

Pyszne steki podawane z mieszanką fasoli smażoną na maślę pieprzowym to przepis na pyszną i soczystą ucztę!

Fasolka z masłem pieprzowym i stekami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!