Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- miękkie masło
KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ Z CZĄBREM
Masło zagniatamy z kolorowym pieprzem i szczyptą soli. Zieloną fasolkę oczyszczamy i gotujemy wraz z cząbrem we wrzącej, osolonej wodzie przez 15-17 minut.
KROK 2: OBIERAMY BÓB I ODCEDZAMY FASOLKĘ
Bób obieramy z łupinek. Białą fasolę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Zieloną fasolkę odcedzamy i osączamy, cząber usuwamy.
KROK 3: SMAŻYMY CEBULĘ I BÓB
Steki myjemy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła z pieprzem. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy wraz z bobem przez 3 minuty, cały czas mieszając.
KROK 4: SMAŻYMY STEKI
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim steki (ok. 2 minut z każdej strony), lekko solimy.
KROK 5: SMAŻYMY MIESZANKĘ FASOLI
Zieloną i białą fasolę oraz 2 łyżki masła pieprzowego dodajemy do mieszanki cebulowej, smażymy przez 2-3 minuty, doprawiamy solą. Podajemy ze stekami. Na stekach rozpuszczamy pozostałe masło z pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!
Zraz wieprzowy na dziko z młodą kapustą i ziemniakami purée
Zainspiruj się kuchnią staropolską i przygotuj schab z młodą kapustą według propozycji Grzegorza Russaka.
Sałatka z białą fasolą
Biała fasola to pełne witamin i wartości odżywczych warzywo. Wystarczy odrobina dodatków, by stworzyć pyszną i lekką sałatkę.
Pikantny schab pieczony w boczku
Schab marynowany w ostrej papryce i majeranku, owinięty boczkiem i podany z maślaną fasolką szparagową. To danie zachwyci każdego przy świątecznym stole!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z cukinii
- Pieczony indyk cajun
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Makaron i szparagi w kremie z łososia
- Stek z jelenia
- Pikantne chipsy z buraka z musem z fasoli
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- Pomidory faszerowane fasolą i mięsem mielonym
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Azjatycki makaron z polędwiczką wieprzową
- Steki z kalafiora z sałatką z jarmużu
- Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Wegetariańskie kofty z soczewicy
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Ośmiorniczki z grilla
- Sałatka z topinamburem
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pesto z papryki
- Sos do ravioli
- Wykwintne roladki rybne
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Brownie z chałwą
- Bigos rybny
- Mielony serek twarogowy z tortillą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)