• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ Z CZĄBREM

Masło zagniatamy z kolorowym pieprzem i szczyptą soli. Zieloną fasolkę oczyszczamy i gotujemy wraz z cząbrem we wrzącej, osolonej wodzie przez 15-17 minut.

KROK 2: OBIERAMY BÓB I ODCEDZAMY FASOLKĘ

Bób obieramy z łupinek. Białą fasolę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Zieloną fasolkę odcedzamy i osączamy, cząber usuwamy.

KROK 3: SMAŻYMY CEBULĘ I BÓB

Steki myjemy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła z pieprzem. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy wraz z bobem przez 3 minuty, cały czas mieszając.

KROK 4: SMAŻYMY STEKI

Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim steki (ok. 2 minut z każdej strony), lekko solimy.

KROK 5: SMAŻYMY MIESZANKĘ FASOLI

Zieloną i białą fasolę oraz 2 łyżki masła pieprzowego dodajemy do mieszanki cebulowej, smażymy przez 2-3 minuty, doprawiamy solą. Podajemy ze stekami. Na stekach rozpuszczamy pozostałe masło z pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram