
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- miękkie masło
KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ Z CZĄBREM
Masło zagniatamy z kolorowym pieprzem i szczyptą soli. Zieloną fasolkę oczyszczamy i gotujemy wraz z cząbrem we wrzącej, osolonej wodzie przez 15-17 minut.
KROK 2: OBIERAMY BÓB I ODCEDZAMY FASOLKĘ
Bób obieramy z łupinek. Białą fasolę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Zieloną fasolkę odcedzamy i osączamy, cząber usuwamy.
KROK 3: SMAŻYMY CEBULĘ I BÓB
Steki myjemy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła z pieprzem. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy wraz z bobem przez 3 minuty, cały czas mieszając.
KROK 4: SMAŻYMY STEKI
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim steki (ok. 2 minut z każdej strony), lekko solimy.
KROK 5: SMAŻYMY MIESZANKĘ FASOLI
Zieloną i białą fasolę oraz 2 łyżki masła pieprzowego dodajemy do mieszanki cebulowej, smażymy przez 2-3 minuty, doprawiamy solą. Podajemy ze stekami. Na stekach rozpuszczamy pozostałe masło z pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Klasyczna sałatka grecka
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)