Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
Krok 1: Marynujemy schab
Schab oczyszczamy z błon i ścięgien. Wkładamy do wrzątku na około 8-10 minut. Mięso wyjmujemy i studzimy. Przyprawy ucieramy w moździerzu z odrobiną oleju. Mięso nacieramy i odstawiamy na 4 godziny.
Krok 2: Zawijamy schab w plastry boczku
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C przez około 1 godzinę.
Krok 3: Podsmażamy fasolkę szparagową
Fasolkę szparagową oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Ugotowaną fasolkę podsmażamy na rozgrzanym maśle aż do uzyskania złotego koloru. Schab podajemy z fasolką.
Zobacz podobne
przepisy
Schab w cieście piwnym z kaszą jaglaną z karmelizowanymi jabłkami
Aromatyczne mięso, słodkie jabłka i pożywna kasza. Treściwe, pełne aromatów danie inspirowane kuchnią staropolską.
Schab duszony z sałatką i brokułami
Wypróbuj pomysł na obiad dla dużej rodziny! Duszony schab, pyszna sałatka i brokuły z chrupiącymi migdałami!
Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
Wypróbuj nietypowy pomysł Karola Okrasy na schab ze śliwką z grilla!
Schab w sosie porowym z duszonymi grzybami
Spróbuj schabu w kremowym sosie z porami i aromatycznym farszem, pełnym przypraw oraz suszonych grzybów. To danie na każdą okazję!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony camembert z warzywami i kurczakiem
- Karp pieczony z grzybami
- Schab ze smażonymi bananami
- Śledź świeży pieczony
- Schab na dwa sposoby
- Makaron z musem jabłkowym
- Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
- Zupa pieczarkowa
- Rosyjska sałatka warstwowa
- Tarta z boczkiem, porem i fasolką szparagową
- Faszerowana ryba w galarecie
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- Makaron z fasolką szparagową
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kapustą
- Ciasto à la Kinder Country
- Salsa z kiwi i mango
- Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną
- Pikantny schab pieczony w boczku
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Babka z niespodzianką
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- DESER SZAMPAŃSKI
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
655 dni temu
Na rysunku pokazany jest kawałek schabu w boczku owinięty papierem do pieczenia. Czy tak należy postąpić z każdym plastrem?
odpowiedz
653 dni temu
Nie musisz koniecznie zawijać każdego z kawałków schabu w papier do pieczenia. Dobrym pomysłem jest za to przykrycie naczynia żaroodpornego, w którym będziesz je piec, chociaż na połowę czasu pieczenia. Dzięki temu schab będzie bardziej soczysty i nadal ładnie się zarumieni.
1285 dni temu
Bardzo smaczny, tylko po tej godzinie w piekarniku schab pokrojony w plastry był suchy. Sposób przedstawienia przepisu tragiczny. W krokach pokazany jest schab w plastrach. Na głównym zdjęciu widać, że schab był pieczony w całości i potem pokrojony - pewnie w takim wykonaniu nie byłby taki suchy.
odpowiedz
2003 dni temu
Był pyszny !
odpowiedz
2024 dni temu
Przepis (jeśli można wogle tak to coś nazwać) jest za mało szczegółowy. Jak dla mnie, to raczej kiełkujący pomysł na przepis, ewidentnie pisany na szybko, na kolanie. Wstyd że coś tak niepełnego trafiło na stronę z przepisami Lidla. Wstyd! Gdzie jest napisane że trzeba to mięso pokroić? A może trzeba było napisać że kupić gotowe w plastrach. Ludzie, jak na torturach muszą wyciągać informacje, o co chodziło autorowi "przepisu". Poprawcie to. Przecież to mają być przepisy dla zwykłych ludzi, a nie dla wykwalifikowanych kucharzy, dla których pewnie nie trzeba by było pisać że mięso trza pokroić wpierw w plastry.
odpowiedz
1738 dni temu
Słuszna uwaga
2388 dni temu
Schab w całości czy w plastrach?
odpowiedz
2384 dni temu
W plastrach :)
2739 dni temu
Pieczemy w zamkniętym naczyniu czy otwartym. dziękuję i pozdrawiam
odpowiedz
2739 dni temu
Pieczemy najpierw bez przykrycia. Gdy mięso zacznie się przypiekać, a nie będzie jeszcze gotowe, wtedy je przykrywamy i pieczemy dalej!
2557 dni temu
w zamkniętym
2741 dni temu
czemu gotujemy przed pieczeniem?
odpowiedz
2740 dni temu
Gotowanie mięsa przed pieczeniem, ma ten sam cel co jego obsmażenie, zamyka soki w mięsie, przez co schab staje się soczysty i delikatny.
zobacz wszystkie