Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • moździerz
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C

Krok 1: Marynujemy schab

Marynujemy schab

Schab oczyszczamy z błon i ścięgien. Wkładamy do wrzątku na około 8-10 minut. Mięso wyjmujemy i studzimy. Przyprawy ucieramy w moździerzu z odrobiną oleju. Mięso nacieramy i odstawiamy na 4 godziny.

 


 

Krok 2: Zawijamy schab w plastry boczku 

Zawijamy schab w plastry boczku

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C przez około 1 godzinę.

 

 

 

Krok 3: Podsmażamy fasolkę szparagową

Podsmażamy fasolkę szparagową

Fasolkę szparagową oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Ugotowaną fasolkę podsmażamy na rozgrzanym maśle aż do uzyskania złotego koloru. Schab podajemy z fasolką.


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Gość Adam Gość Adam
    60 dni temu
    Był pyszny !

    odpowiedz

  • Sandra Sandra
    81 dni temu
    Przepis (jeśli można wogle tak to coś nazwać) jest za mało szczegółowy. Jak dla mnie, to raczej kiełkujący pomysł na przepis, ewidentnie pisany na szybko, na kolanie. Wstyd że coś tak niepełnego trafiło na stronę z przepisami Lidla. Wstyd! Gdzie jest napisane że trzeba to mięso pokroić? A może trzeba było napisać że kupić gotowe w plastrach. Ludzie, jak na torturach muszą wyciągać informacje, o co chodziło autorowi "przepisu". Poprawcie to. Przecież to mają być przepisy dla zwykłych ludzi, a nie dla wykwalifikowanych kucharzy, dla których pewnie nie trzeba by było pisać że mięso trza pokroić wpierw w plastry.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    445 dni temu
    Schab w całości czy w plastrach?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    441 dni temu
    W plastrach :)
  • drkrvn drkrvn
    796 dni temu
    Pieczemy w zamkniętym naczyniu czy otwartym. dziękuję i pozdrawiam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    796 dni temu
    Pieczemy najpierw bez przykrycia. Gdy mięso zacznie się przypiekać, a nie będzie jeszcze gotowe, wtedy je przykrywamy i pieczemy dalej!
  • gość gość
    614 dni temu
    w zamkniętym
  • Gość Gość
    798 dni temu
    czemu gotujemy przed pieczeniem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    797 dni temu
    Gotowanie mięsa przed pieczeniem, ma ten sam cel co jego obsmażenie, zamyka soki w mięsie, przez co schab staje się soczysty i delikatny.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram