
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Schab o temperaturze pokojowej oczyszczamy. Doprawiamy białym pieprzem. Każdy plaster przecinamy na pół. Odstawiamy na bok.
Mieszamy 3 łyżki mąki pszennej z mąką ziemniaczaną, sodą, solą, białym pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Dodajemy jajko, mieszamy. Stopniowo dolewamy piwo i mieszamy do uzyskania ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na 5-10 minut.
Kaszę jaglaną moczymy 15 minut w zimnej wodzie. Gotujemy.
Roztapiamy na patelni 100 g masła, dodajemy cukier, obrane jabłka, pokrojone w kostkę i smażymy do zarumienienia, około 7-8 minut. Uprażone jabłka zdejmujemy z patelni. Do pozostałego na patelni płynu dodajemy piwo, resztę masła, startą skórkę i sok z limonki. Redukujemy i dodajemy kolendrę roztartą w moździerzu, kaszę oraz jabłka. Mieszamy, smażymy, aż kasza wchłonie płyn. Odstawiamy na bok.
Kawałki schabu obtaczamy w mące pszennej oraz cieście piwnym. Smażymy w gorącym, głębokim oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Camembert z grilla
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Ramen
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (8)
2460 dni temu
Nie polecam kasza bleee!!! Nie da jej sie zjes. Chodz kasze lubię mieso surowe maly ogień gleboki tłuszcz wszystko w koszu stracony czas
odpowiedz
2460 dni temu
Jeśli mięso jest surowe, oznacza to, że tłuszcz był zbyt gorący.
3505 dni temu
Pomimo poniższych komentarzy "podjęłam się zadania" i muszę powiedzieć, że to danie jest bardzo proste, łatwe do wykonania, a c o najważniejsze bardzo smaczne. Kotlety należy smażyć na małym ogniu i wtedy ciasto się nie przypali, a i kotlety będą ok. Tylko o tak oczywistych rzeczach chyba nie trzeba pisać.
odpowiedz
3528 dni temu
O kant d... z tym daniem, Dużo babrania a i tak ciasto się spali a mięso surowe
odpowiedz
540 dni temu
Polecam mięsko pokroić w małe kawałki i każdy kawałek troszkę obtłuc młotkiem do mięsa. Ja wkładam na zimny olej i na mały ogień kilka razy przewracam i wychodzą super:)) do tej marynaty polecam więcej słonego wsypać żeby były smaczniejsze
3697 dni temu
Przypomniało mi się że nie lubie kaszy. Od dzieciństwa nic sie nie zmieniło. Troszke ja to jabłko i limonka próbowały uratować ale mimo wszystko dania nie polecam.
odpowiedz
3756 dni temu
Aniu, ilość soli trzeba dostosować wedle własnych preferencji. Schab mógł się przypalić, jeśli temperatura oleju była zbyt wysoka.
odpowiedz
3759 dni temu
Zrobiłam dziś na obiad zaciekawiona składnikami których do tej pory nie używałam czyli kaszy jaglanej i ciasta piwnego i powiedzieć rozczarowana to dużo powiedziane. Kasza z jabłkami jest deserem a schab w cieście był niedosolony i bardzo łatwo się spalił w rezultacie ani jedno ani drugie było niejadalne.
odpowiedz