• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

przygotuj

  • papier do pieczenia

Krok 1: Żurawinę namaczamy w amaretto

Żurawinę mieszamy z amaretto i moczymy przez min. 30 minut.

Krok 2: Łączymy składniki

Surową masę marcepanową rozdrabniamy za pomocą blendera, a następnie mieszamy z miękkim masłem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy cukier puder, przesiewając przez sitko, i mieszamy. Dodajemy żurawiny z sokiem i mieszamy.

Krok 3: Formujemy masełko

Masę przekładamy na papier śniadaniowy lub papier do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Końcówki, tak jak w przypadku cukierków, dobrze skręcamy. Wkładamy do lodówki, aż masło stężeje.

Masło pokrojone na plasterki podajemy do naleśników lub gofrów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram