Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
przygotuj
- papier do pieczenia
Krok 1: Żurawinę namaczamy w amaretto
Żurawinę mieszamy z amaretto i moczymy przez min. 30 minut.
Krok 2: Łączymy składniki
Surową masę marcepanową rozdrabniamy za pomocą blendera, a następnie mieszamy z miękkim masłem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy cukier puder, przesiewając przez sitko, i mieszamy. Dodajemy żurawiny z sokiem i mieszamy.
Krok 3: Formujemy masełko
Masę przekładamy na papier śniadaniowy lub papier do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Końcówki, tak jak w przypadku cukierków, dobrze skręcamy. Wkładamy do lodówki, aż masło stężeje.
Masło pokrojone na plasterki podajemy do naleśników lub gofrów.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Łazanki
- Boczek pieczony
- Śledź w oleju
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makowiec japoński
- Pierniki
- Guacamole
- Sałatka gyros
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)