Masło żurawinowo-marcepanowe

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

przygotuj

  • papier do pieczenia

Krok 1: Żurawinę namaczamy w amaretto

Żurawinę mieszamy z amaretto i moczymy przez min. 30 minut.

Krok 2: Łączymy składniki

Surową masę marcepanową rozdrabniamy za pomocą blendera, a następnie mieszamy z miękkim masłem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy cukier puder, przesiewając przez sitko, i mieszamy. Dodajemy żurawiny z sokiem i mieszamy.

Krok 3: Formujemy masełko

Masę przekładamy na papier śniadaniowy lub papier do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Końcówki, tak jak w przypadku cukierków, dobrze skręcamy. Wkładamy do lodówki, aż masło stężeje.

Masło pokrojone na plasterki podajemy do naleśników lub gofrów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym

Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!

Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami

Tosty na słodko? Czemu nie! Ta propozycja naprawdę kusi smakiem… Wystarczy chrupiąca bułka, masło orzechowe i owoce!

Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Batoniki z masła orzechowego

Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.

Batoniki z masła orzechowego

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 16 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!