Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
przygotuj
- papier do pieczenia
Krok 1: Żurawinę namaczamy w amaretto
Żurawinę mieszamy z amaretto i moczymy przez min. 30 minut.
Krok 2: Łączymy składniki
Surową masę marcepanową rozdrabniamy za pomocą blendera, a następnie mieszamy z miękkim masłem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy cukier puder, przesiewając przez sitko, i mieszamy. Dodajemy żurawiny z sokiem i mieszamy.
Krok 3: Formujemy masełko
Masę przekładamy na papier śniadaniowy lub papier do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Końcówki, tak jak w przypadku cukierków, dobrze skręcamy. Wkładamy do lodówki, aż masło stężeje.
Masło pokrojone na plasterki podajemy do naleśników lub gofrów.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami
Tosty na słodko? Czemu nie! Ta propozycja naprawdę kusi smakiem… Wystarczy chrupiąca bułka, masło orzechowe i owoce!
Grahamka z masłem orzechowym i owocami
Razowa bułka z masłem orzechowym, kiwi i bananem, a do tego kefir i warzywa. Zdrowa porcja energii na cały poranek!
Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marmolada z fig i wanilii
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Konfitura dyniowo-gruszkowa
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Shake z gruszką i marcepanem
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Zupa instant
- Pierogi z kaczką
- Masło kasztanowe
- Masło truskawkowe
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Remulada
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Faszerowana indyczka
- Faworki z karpia
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Karp pieczony w cebuli
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Banoffee w słoiku
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Serniczki na owsianym spodzie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)