![Masło żurawinowo-marcepanowe Masło żurawinowo-marcepanowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/cdc5da422634-adb33a445bc1-Marzipan-Butter.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
przygotuj
- papier do pieczenia
Krok 1: Żurawinę namaczamy w amaretto
Żurawinę mieszamy z amaretto i moczymy przez min. 30 minut.
Krok 2: Łączymy składniki
Surową masę marcepanową rozdrabniamy za pomocą blendera, a następnie mieszamy z miękkim masłem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy cukier puder, przesiewając przez sitko, i mieszamy. Dodajemy żurawiny z sokiem i mieszamy.
Krok 3: Formujemy masełko
Masę przekładamy na papier śniadaniowy lub papier do pieczenia i wraz z papierem zwijamy w rulon. Końcówki, tak jak w przypadku cukierków, dobrze skręcamy. Wkładamy do lodówki, aż masło stężeje.
Masło pokrojone na plasterki podajemy do naleśników lub gofrów.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
![Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6d18a0961ef2-ba408705e219-Garnelen-Gemuese-Wraps.webp)
Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami
Tosty na słodko? Czemu nie! Ta propozycja naprawdę kusi smakiem… Wystarczy chrupiąca bułka, masło orzechowe i owoce!
![Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2d46972af8d2-c4515ad89b-kanapka_z_maslem_orzechowym_new.webp)
Grahamka z masłem orzechowym i owocami
Razowa bułka z masłem orzechowym, kiwi i bananem, a do tego kefir i warzywa. Zdrowa porcja energii na cały poranek!
![Grahamka z masłem orzechowym i owocami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d982a4cd7c3d-9fb3590f7e-Back_To_School_Grahamka-z-maslem-orzechowym-i-owocami.webp)
Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.
![Batoniki z masła orzechowego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/96674d3fc26f-ab6504f4f3-KW_05_batoniki_z_masla_orzechowego_13892_S_4548_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marmolada z fig i wanilii
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Konfitura dyniowo-gruszkowa
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Shake z gruszką i marcepanem
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Zupa instant
- Pierogi z kaczką
- Masło kasztanowe
- Masło truskawkowe
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Remulada
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Faszerowana indyczka
- Faworki z karpia
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Karp pieczony w cebuli
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Banoffee w słoiku
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Serniczki na owsianym spodzie
Komentarze (0)