Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
przygotuj
- papilotki do pralinek
Krok 1: Namaczamy ananasa
Ananasa kroimy na małe kawałki i mieszamy z sokiem i rumem. Moczymy pod przykryciem przez ok. 30 minut.
Krok 2: Przygotowujemy masę piernikową
Piernik kruszymy na drobno i mieszamy z kawałkami ananasa. Kuwerturę siekamy i roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej. Mieszamy z piernikiem i ananasem. Wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki.
Krok 3: Formujemy kulki
Z masy formujemy kulki o wielkości trufli. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wiórki lekko rozgniatamy. Obtaczamy w nich kulki, które następnie umieszczamy w papilotkach do pralinek. Wstawiamy do lodówki do momentu podania.
Zobacz podobne
przepisy
Piernik świąteczny
Ciasto z przyprawami korzennymi przekładane powidłami z cynamonem i aromatem pomarańczy. Pachnie i smakuje cudownie!
Pierniki
Tradycyjne ciasteczka o korzennym aromacie udekorowane słodką polewą i kolorową posypką. Cieszą i oko, i podniebienie!
Sernik piernikowy
Sernik czy piernik? Najlepiej… jedno i drugie! Pyszne ciasto łączące w sobie smaki obu wypieków zrobisz w kilka chwil!
Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami
Ciasto babci Ady przygotujesz w mgnieniu oka! Wystarczą jabłka, orzechy, mąka i odrobina serca!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Wigilijny makowiec
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Kompot z suszu z cytryną
- Piernik staropolski
- Pieczona ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)