Kulki piernikowe z rumem i ananasem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

przygotuj

  • papilotki do pralinek

Krok 1: Namaczamy ananasa

Ananasa kroimy na małe kawałki i mieszamy z sokiem i rumem. Moczymy pod przykryciem przez ok. 30 minut.

Krok 2: Przygotowujemy masę piernikową

Piernik kruszymy na drobno i mieszamy z kawałkami ananasa. Kuwerturę siekamy i roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej. Mieszamy z piernikiem i ananasem. Wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki.

Krok 3: Formujemy kulki

Z masy formujemy kulki o wielkości trufli. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wiórki lekko rozgniatamy. Obtaczamy w nich kulki, które następnie umieszczamy w papilotkach do pralinek. Wstawiamy do lodówki do momentu podania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Pierniki

Tradycyjne ciasteczka o korzennym aromacie udekorowane słodką polewą i kolorową posypką. Cieszą i oko, i podniebienie!

Pierniki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 16 ten przepis jest wegetariański

babcia Ada

Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami

Ciasto babci Ady przygotujesz w mgnieniu oka! Wystarczą jabłka, orzechy, mąka i odrobina serca!

Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!