Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
przygotuj
- papilotki do pralinek
Krok 1: Namaczamy ananasa
Ananasa kroimy na małe kawałki i mieszamy z sokiem i rumem. Moczymy pod przykryciem przez ok. 30 minut.
Krok 2: Przygotowujemy masę piernikową
Piernik kruszymy na drobno i mieszamy z kawałkami ananasa. Kuwerturę siekamy i roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej. Mieszamy z piernikiem i ananasem. Wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki.
Krok 3: Formujemy kulki
Z masy formujemy kulki o wielkości trufli. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wiórki lekko rozgniatamy. Obtaczamy w nich kulki, które następnie umieszczamy w papilotkach do pralinek. Wstawiamy do lodówki do momentu podania.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Pieczona ryba po grecku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Boczek pieczony
- Kutia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Guacamole
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)