• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

przygotuj

  • papilotki do pralinek

Krok 1: Namaczamy ananasa

Ananasa kroimy na małe kawałki i mieszamy z sokiem i rumem. Moczymy pod przykryciem przez ok. 30 minut.

Krok 2: Przygotowujemy masę piernikową

Piernik kruszymy na drobno i mieszamy z kawałkami ananasa. Kuwerturę siekamy i roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej. Mieszamy z piernikiem i ananasem. Wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki.

Krok 3: Formujemy kulki

Z masy formujemy kulki o wielkości trufli. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wiórki lekko rozgniatamy. Obtaczamy w nich kulki, które następnie umieszczamy w papilotkach do pralinek. Wstawiamy do lodówki do momentu podania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram