Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papilotki do pralinek
Krok 1: Przygotowujemy mus migdałowy
Migdały wkładamy do miski i zalewamy wrzącą wodą, pozostawiamy co najmniej na 5 minut. Obieramy ze skórki i osuszamy na ściereczce. Następnie rozkładamy migdały na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 15 minut. Wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie przekładamy do malaksera lub blendera, miksujemy tak długo, aż wydzieli się olej i powstanie jednolita, oleista masa. Jeśli masa jest zbyt ciepła, robimy przerwy w miksowaniu. Na koniec dodajemy szczyptę soli i miksujemy jeszcze chwilę.
Krok 2: Mieszamy masę
Morele i migdały drobno miksujemy w blenderze. Mieszamy z musem migdałowym i wiórkami kokosowymi i doprawiamy do smaku przyprawami i syropem klonowym.
Krok 3: Formujemy pralinki
Z masy formujemy ok. 20 kulek i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Wkładamy do papilotek i pozostawiamy w chłodnym i suchym miejscu do czasu spożycia.
Zobacz podobne
przepisy
Azjatyckie pączki z mango i kokosem
Wypróbuj przepis na niezwykłe w smaku pączki z mango i kokosem, inspirowane orientalną Azją!
Ciasto migdałowe z morelami
Pyszne ciasto z morelami – doskonałe na letnie popołudnia spędzone na pikniku!
Czekoladowe minitarty z kremem miętowym i morelami
Czekoladowy spód, miętowy krem, a do tego słodka morela. Trudno o smaczniejsze połączenie.
Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka łączące smak migdałów i pomarańczy – wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
- Tołpyga w jajecznicy
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Tarta z warzywami na patelnię
- Wegańskie burrito z fasolą
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Chleb orkiszowy
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Deser z mango i jogurtem greckim
Komentarze (0)