zobacz film Azjatyckie pączki z mango i kokosem

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, sól oraz cukier, mieszamy. Mango obieramy ze skóry, kroimy i następnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Tak przygotowane mango dodajemy do reszty składników - mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 15-30 minut. W garnuszku rozgrzewamy olej.  Z ciasta formujemy kulki (gdy ciasto się klei można obsypać je delikatnie mąką). Tak przygotowane pączki wrzucamy do gorącego oleju i smażymy do uzyskania złotego koloru. Podczas smażenia obracamy pączki. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy. Po wystygnięciu pączki posypujemy cukrem pudrem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (25)

Avatar
  • Gość Gość
    1424 dni temu
    Czy zamiast mango można użyć pure z mango z puszki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1424 dni temu
    Pewnie, pulpa z puszki też się tutaj sprawdzi :)
  • Gość Gość
    1423 dni temu
    Pół szklanki pulpy?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1423 dni temu
    3/4 szklanki będzie w sam raz ;)
  • Gość Gość
    2142 dni temu
    Panie Pawle, zrobiłam ciasto z dokładnie tych samych proporcji i składników ale było bardzo lejące a nie jak Pańskie. Użył Pan specjalnego typu mąki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2140 dni temu
    Najlepiej użyć mąki typu 550.
  • Milena Milena
    2503 dni temu
    Czy można użyć mąki bezglutenowej? Jeśli tak to jakiej i w jakich proporcjach?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2503 dni temu
    Mileno, nie rekomendujemy takiej zamiany :)
  • Kokos Kokos
    2501 dni temu
    A ja rekomenduję, mi wyszło. 50g kokosowej i 100-120 g ryżowej w zależności od wielkości mango. Tylko wiórków dobrze jest wtedy dać mniej, tak góra 30g
  • Milena Milena
    2505 dni temu
    Myślę że pączki wyszły tak różnie bo jeden owoc drugiemu nie równy...może warto napisać ile gram puree potrzeba na te proporcje?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2926 dni temu
    Zrobiłam wszystko jak w przepisie, ale niestety ciasto bardzo się kleiło pomimo podsypywania. Dodatkowo nie upiekły się w środku. Nie polecam tego przepisu ...

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2924 dni temu
    Pączki przez to, że są kleiste po usmażeniu będą z zewnątrz dużo miększe. Możesz spróbować formować je rękami posmarowanymi olejem. Jeśli chodzi o nie upieczenie się w środku - możliwe iż temperatura oleju była zbyt wysoka, przez co pączki usmażyły się tylko z zewnątrz - polecamy wrzucić pączki do lekko skwierczącego oleju i smażyć je powoli :)
  • Gość Gość
    1403 dni temu
    Też tak miałam. Szkoda tylko składników. -_-
  • Dorka Dorka
    3171 dni temu
    Ja wcale nie podsypywałam mąką. Zrobiłam tylko z ilości z przepisu a i tak są twarde. Taka chyba ich uroda, ale strasznie gumiaste.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3214 dni temu
    Pączki wyszły dość twarde. Nie wiem czy taka ich "uroda" czy też podsypałam za dużo mąki...

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3214 dni temu
    Może to być wina zbyt dużej ilości użytej mąki.
  • julia julia
    3227 dni temu
    To jest wspaniałe dobre ponczki😍😊😀😁

    odpowiedz

  • Magda Magda
    3239 dni temu
    Czy zamiast mango można dodać twaróg biały?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3239 dni temu
    Magdo, możesz dokonać takie zmiany. Pamiętaj tylko, by twaróg również dobrze zmiksować :) Daj znam znać, jak pączki smakowały w takiej wersji!
  • do Ja: do Ja:
    3415 dni temu
    wiemy że Ciebie nie, ale innych może...

    odpowiedz

  • Ja Ja
    3416 dni temu
    A kogo to obchodzi?

    odpowiedz

  • Matylda Matylda
    3420 dni temu
    Niestety, jeszcze nie miałam okazji sprawdzić

    odpowiedz

  • Chuda Chuda
    3420 dni temu
    Matylda, i jak? Wyszły w piekarniku? :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3421 dni temu
    Matyldo, możesz spróbować upiec - daj koniecznie znać jak wyszły :)

    odpowiedz

  • Matylda Matylda
    3422 dni temu
    Czy to ciasto nadaje się również do pieczenia, np w formie na muffiny lub jako ciastka na blasze?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!