Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
MIGDAŁOWY SPÓD
W misce umieszczamy mąkę migdałową, olej kokosowy, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy i sól. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przekładamy na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto mocno dociskamy, wyrównując jego powierzchnię, i pieczemy przez ok. 10 minut. Gotowy migdałowy spód studzimy.
KREM ORZECHOWY
KROK 1: POGRZEWAMY SKŁADNIKI KREMU ORZECHOWEGO
W rondelku umieszczamy masło orzechowe, syrop klonowy, napój kokosowo-ryżowy i sól. Składniki podgrzewamy, często mieszając, aż krem zacznie się gotować.
KROK 2: STUDZIMY KREM ORZECHOWY
Gorący krem przelewamy na migdałowy spód, studzimy na blacie, aż osiągnie temperaturę pokojową. Następnie ciasto przekładamy do lodówki i schładzamy przez ok. 30 minut, aż krem orzechowy stwardnieje.
PODANIE
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ CZEKOLADOWĄ
Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy w napoju kokosowo-ryżowym w kąpieli wodnej.
KROK 2: ROZPROWADZAMY POLEWĘ
Jeszcze ciepłą polewę czekoladową wylewamy na warstwę orzechowego kremu i równomiernie rozprowadzamy. Całość posypujemy do smaku odrobiną soli.
KROK 3: KROIMY BATONIKI
Gotowe ciasto na batoniki chłodzimy w zamrażarce przez ok. 30 minut, aż czekolada całkowicie stwardnieje. Ciasto kroimy na równe części i podajemy jako batoniki.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczone batony idealne po treningu
Przygotuj domowe batoniki proteinowe, które będą idealną przekąską po treningu. Ciecierzyca, płatki owsiane, suszone owoce i kilka aromatycznych składników sprawią, że zyskasz energię do dalszego działania.
Ciasteczka jaglano-kokosowe
Idealna słodka przekąska dla każdego, w dodatku z zaledwie 6 składników? To muszą być ciasteczka bez glutenu, bez dodatku cukru i odpowiednie dla wegan. To deser, który naprawdę zachwyca smakiem.
Muffiny z nasionami konopi
Bardzo proste w przygotowaniu muffiny z dużą ilością wyjątkowych składników. Sprawdź, jak łatwo można przygotować pyszne słodycze z wartościowymi dodatkami!
Batoniki owsiane z 4 składników
Błyskawiczne i przepyszne batoniki owsiane z zaledwie 4 składników! Koniecznie wypróbuj przepis na tę przekąskę, która doskonale sprawdzi się jako przekąska lub śniadanie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
- Trufle z białą czekoladą
- Brownie czekoladowe z syropem klonowym oraz masłem orzechowym
- Pulled pork
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Indyjskie chlebki chapatti
- Gofry z kokosową śmietanką
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Truflowe tagliolini z boczniakami
- Tosty z brokułem i serem provolone
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Czekoladki z masłem orzechowym
- Cytryny w miodzie
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Grahamka z masłem orzechowym i owocami
- Egzotyczny trifle z curry
- Wegańskie batoniki z masłem orzechowym
- Tarta z owocami kaki
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Gulasz z chorizo i krewetkami
- Ciastka jak jajka sadzone
- Czereśnie z prażonymi orzechami oblane czekoladą
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Amerykańskie funnel cakes, czyli szybkie lane faworki
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Makaronowa frittata z warzywami
- Babka ziemniaczana z kaszanką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)