![Muffiny z nasionami konopi Muffiny z nasionami konopi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/ea4057585360-0dc36e057239-kw18-2023-kinga-paruzel-muffiny-z-nasionami-konopi.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- formę do muffinek
- papierowe papilotki do muffinek
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MUFFINY
Dwa banany rozgniatamy widelcem. W jednej misce dokładnie mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej miksujemy mokre. Następnie mokre składniki przelewamy do suchych mieszamy, aż dokładnie się połączą.
WSKAZÓWKA! Najlepsze do przygotowania ciasta na muffiny będą bardzo dojrzałe banany.
KROK 2: PIECZEMY MUFFINY
Banana kroimy w plastry. Ciasto na muffiny przekładamy do papilotek ułożonych w formie, mniej więcej do ¾ ich wysokości. Na wierzchu każdej muffiny układamy plaster banana i odrobinę mieszanki nasion i pestek. Muffiny pieczemy przez ok. 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.
![Muffiny o smaku pizzy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2a9ef6983c5b-e231c2a891-KW_46_muffiny_o_smaku_pizzy_h-58_960x540.webp)
Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą
Tuńczyk w zupełnie nowej odsłonie – w postaci sycących wytrawnych muffinów z dodatkiem kukurydzy, sera i pietruszki.
![Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9997b65b6b85-d99b00018c-KW-26_muffiny_z_tunczykiem_960x540.webp)
Muffiny bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
![Muffiny bananowe z czekoladą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ed7d09e8ad56-19f57f5c88-KW_22_babeczki_bananowe_h-42_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną
- Babeczki dyniowe
- Zapiekanka z makaronem i kabanosami
- Limes z mango i limonki
- Sernik limonkowy
- Sernik limonkowo-miętowy
- Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
- Ciasto salceson z jabłkami
- Idealny lukier do dekoracji
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Obiad jednoblaszkowy
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Słodka pasta z pestek dyni
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
- Pizza bez drożdży
- Kanapka rybaka
- Zapiekany boczek ze śliwką i serem gorgonzola na imprezę sylwestrową
- Pierogi ukraińskie – klasyczny przepis
- Pasta kokosowa na słodko
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Kapusta z grochem
- Sos z suszonych grzybów
- Kaczka z chrupiącą skórką
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
Komentarze (0)