
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- formę do muffinek
- papierowe papilotki do muffinek
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MUFFINY
Dwa banany rozgniatamy widelcem. W jednej misce dokładnie mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej miksujemy mokre. Następnie mokre składniki przelewamy do suchych mieszamy, aż dokładnie się połączą.
WSKAZÓWKA! Najlepsze do przygotowania ciasta na muffiny będą bardzo dojrzałe banany.
KROK 2: PIECZEMY MUFFINY
Banana kroimy w plastry. Ciasto na muffiny przekładamy do papilotek ułożonych w formie, mniej więcej do ¾ ich wysokości. Na wierzchu każdej muffiny układamy plaster banana i odrobinę mieszanki nasion i pestek. Muffiny pieczemy przez ok. 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Ryba z piekarnika
- Spaghetti carbonara
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makówki śląskie
- Ciasto marchewkowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledzie po kaszubsku
- Burek ze szpinakiem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)