Muffiny z nasionami konopi

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • formę do muffinek
  • papierowe papilotki do muffinek

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MUFFINY

Dwa banany rozgniatamy widelcem. W jednej misce dokładnie mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej miksujemy mokre. Następnie mokre składniki przelewamy do suchych mieszamy, aż dokładnie się połączą.

WSKAZÓWKA! Najlepsze do przygotowania ciasta na muffiny będą bardzo dojrzałe banany.

KROK 2: PIECZEMY MUFFINY

Banana kroimy w plastry. Ciasto na muffiny przekładamy do papilotek ułożonych w formie, mniej więcej do ¾ ich wysokości. Na wierzchu każdej muffiny układamy plaster banana i odrobinę mieszanki nasion i pestek. Muffiny pieczemy przez ok. 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Muffinki z masłem orzechowym i snickersem

Muffinki z masłem orzechowym i snickersem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Muffiny o smaku pizzy

Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.

Muffiny o smaku pizzy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą

Tuńczyk w zupełnie nowej odsłonie – w postaci sycących wytrawnych muffinów z dodatkiem kukurydzy, sera i pietruszki.

Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!