Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę o wymiarach 15 x 15 cm
 - papier do pieczenia
 - mikser lub blender
 - piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MKSUJEMY SKŁADNIKI NA MASĘ
Ciecierzycę odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wrzucamy do misy blendera razem z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym, cynamonem, nasionami wydrążonymi z laski wanilii i szczyptą soli. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy morele, płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie miksujemy.
KROK 2: DODAJEMY ŻURAWINY
Dodajemy żurawiny i mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY BATONIKI
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
 - Świąteczne pierniczki
 - Śledzie po kaszubsku
 - Burek ze szpinakiem
 - Ryba z piekarnika
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Spaghetti carbonara
 - Uszka z grzybami
 - Śledź w oleju
 - Krokiety z mięsem
 - Pieczona ryba po grecku
 - Domek z piernika
 - Mini burgery
 - Sernik pistacjowy
 - Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Boczek pieczony
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Pistacjowy sernik baskijski
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)