Pieczone batony idealne po treningu

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę o wymiarach 15 x 15 cm
  • papier do pieczenia
  • mikser lub blender
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: MKSUJEMY SKŁADNIKI NA MASĘ

Ciecierzycę odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wrzucamy do misy blendera razem z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym, cynamonem, nasionami wydrążonymi z laski wanilii i szczyptą soli. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy morele, płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie miksujemy.

KROK 2: DODAJEMY ŻURAWINY

Dodajemy żurawiny i mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 3: PIECZEMY BATONIKI

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!