
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę o wymiarach 15 x 15 cm
- papier do pieczenia
- mikser lub blender
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MKSUJEMY SKŁADNIKI NA MASĘ
Ciecierzycę odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wrzucamy do misy blendera razem z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym, cynamonem, nasionami wydrążonymi z laski wanilii i szczyptą soli. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy morele, płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie miksujemy.
KROK 2: DODAJEMY ŻURAWINY
Dodajemy żurawiny i mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY BATONIKI
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
Komentarze (0)