Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę o wymiarach 15 x 15 cm
- papier do pieczenia
- mikser lub blender
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MKSUJEMY SKŁADNIKI NA MASĘ
Ciecierzycę odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wrzucamy do misy blendera razem z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym, cynamonem, nasionami wydrążonymi z laski wanilii i szczyptą soli. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy morele, płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie miksujemy.
KROK 2: DODAJEMY ŻURAWINY
Dodajemy żurawiny i mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY BATONIKI
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Batoniki musli i mus czekoladowy z mango
Czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego, ale koniecznie domowego! Ten przepis jest właśnie na taką okazję, a batoniki robi się naprawdę szybko!
Fitciasto mandarynkowe bez mąki
Ciasto od serca? Koniecznie spróbuj tego przepisu! Pokochasz je za prostotę i wyjątkowy, mandarynkowy smak.
Batony imbirowo-marcepanowe
Tak przygotowane batony świetnie sprawdzą się jako rozgrzewający i słodki upominek dla najbliższych!
Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pożywny koktajl truskawkowy
- Grzybki
- Granola
- 2 sposoby na batony po treningu
- Tofurnik z borówkami
- Śniadaniowy bowl z grejpfrutem
- Krewetki z warzywami
- Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
- Krokiety z serem pavé
- Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
- Irlandzki chleb sodowy
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Nugat z migdałami i pistacjami torrone
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Poncz różany z truskawkami
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Zasmażana młoda kapusta
- Marmolada z pomarańczy
- Minicharlotte z pomarańczami
- Ciasto kruche
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)