Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę o wymiarach 15 x 15 cm
- papier do pieczenia
- mikser lub blender
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MKSUJEMY SKŁADNIKI NA MASĘ
Ciecierzycę odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wrzucamy do misy blendera razem z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym, cynamonem, nasionami wydrążonymi z laski wanilii i szczyptą soli. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy morele, płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie miksujemy.
KROK 2: DODAJEMY ŻURAWINY
Dodajemy żurawiny i mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY BATONIKI
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Burek ze szpinakiem
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Krokiety z mięsem
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)